به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ارونقی معاون امور فنی گمرک در برنامه ۱۸:۳۰ شبکه خبر در خصوص دلایل رسوب برنج در گمرکات تصریح کرد: در حال حاضر بالای ۲۰۰ هزار تن برنج در گمرکات و بنادر کشور دپو شده است که این میزان از سال گذشته در گمرک مانده و جزو کالاهای رسوبی محسوب می شود.
ارونقی گفت: در کل حدود ۷.۵ میلیون تن کالای اساسی و غیر اساسی در گمرکات و بنادر دپو شده است. اخذ ثبت سفارش از وزارت صمت و صدور کد رهگیری از سوی بانک مرکزی برای ترخیص کلیه کالاها الزامی است و تا وقتی که این کد ارائه نشود کالاها در گمرک باقی خواهند ماند.
او ادامه داد: عدم صدور کد رهگیری بانک مرکزی مانع از ترخیص کالا و علت اصلی دپو شدنِ برنج های رسوبی در گمرک می شود. گمرک با کد تخصیص و بدون کد رهگیری نمی تواند حتی یک کیلوگرم برنج ترخیص کند.
معاون گمرک گفت: البته گمرک ایران به انتظار صدور کد رهگیری بانک ننشسته و با اجرای دقیق مصوبات ابلاغی نسبت به ترخیص درصدی کالاها تا حد امکان اقدام کرده است که با این اقدامات به جای رسوب و فساد ۵۰۰ هزار تن برنج، این رسوب اکنون به ۲۰۰ هزار تن رسیده است.
در ادامه برنامه راوشی مدیرکل تعهدات بانک مرکزی تصریح کرد: تخصیص ارز این کالاها از سوی بانک مرکزی انجام گرفته است. در حال حاضر برنجهای موجود در گمرکات کشور که واردکننده آن، متقاضی ارز با نرخ نیمایی باشد، براساس فهرست اعلامی وزارت صمت، دارای تخصیص ارز از بانک مرکزی هستند.
او افزود:علت اصلی رسوب برنجهای وارداتی در گمرکات و بنادر کشور، ترخیص درصدی کالا توسط «گمرک»، بدون داشتن تخصیص ارز و کد رهگیری برای ثبت سفارش مرتبط با آن است.
این مقام مسئول بیان کرد: امسال مصوباتی برای تسهیل در ترخیص کالاهایی که به گمرک آمده اند صادر شده است تا هرچه سریعتر به دست مصرف کننده برسند. واردکنندگانی که مشمول این مصوبات می شوند دو دسته اند.
او ادامه داد: نخست آن هایی که ارز مورد نیاز خود را از صرافی ها تامین کرده اند که بلافاصله با ارائه اسناد حمل به بانک عامل مراجعه می کنند و بانک عامل ظرف ۷ روز اعلامیه تامین ارز را در اختیار آن ها قرار می دهد که همان کد رهگیری است و گمرک می تواند با آن کالا را ترخیص کند.
راوشی بیان کرد: گمرک این اختیار و اجازه قانونی دارد که اجازه ترخیص درصدی به برنج بدهد و در شرایط تحریم وقتی واردکننده کالایی را گمرک آورده باید سازمان های مختلف مقررات زمانبر خود را تسهیل کنند.
مدیرکل تعهدات ارزی بانک مرکزی تاکید کرد: برای ترخیص کالا باید فرایند تخصیص کالا، چگونگی تامین ارز و سپس صدور کدرهگیری طی شود.
او ادامه داد: در چند روز گذشته ۲۰۰ میلیون دلار برای تامین ارز واردات برنج تخصیص یافته است.
در ادامه مسیح کشاورز دبیر اجرایی انجمن واردکنندگان برنج تصریح کرد: شرایط اقتصادی کشور باعث شد برنج دپو شده از سال ۹۸ به صورت درصدی ترخیص یابد.
او افزود: ۲۴۰ هزار تن برنج در گمرک رسوب شده که منتظر ترخیص است.
کشاورز بیان کرد: تفاوت ۱۰ هزار تومانی ارز نیمایی مانع از تامین ارز از سوی صاحب کالا و پیگیری دریافت کد رهگیری است.
انتهای پیام/
اگر دولت محترم مقامات زیر ربط این این ارز 4200 یا نیمایی یا
هر ارز دیگری جمع کنند واردات آزاد وفروش کلیه محصولات داخلی وکشاورزی آزاد بفروش برسد درعوض بکارت ملی اختصاص
بدهند اینطوری عدل الهی رعایت می شود
هر نفر
۴۵ت نقدی+۶۰ت کالا
کمیته بهزیستی رزمندگان ۱۲۲ت نقدی+۱۲۰ت کالا
اعلام کنید دیگه خبرشو
سریع منافع شخصی تون را کنار بگذارید
به فکر توشه اخرت. باشید
فقط منافع هم وطن ها را در نظر بگیرید
انگاری که متعلق به دو کشورند
فقط باید به دنبال منافع کشور وطن باشیم و بس
حتی اگر بنفع شخصی مان نباشد
هر دو یشون خجالت بکشند
تواین اوضاع شده قوز بالا قوز