سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس سازمان توسعه تجارت:

برنج‌های وارداتی مشکل ثبت سفارش ندارند

زادبوم گفت: برای برنج‌های وارداتی مشکل ثبت سفارش وجود ندارد، اما درباره کالا‌های دپو شده در گمرکات و بنادر از جمله برنج جلسات متعددی برگزار شده است.

به گزارش  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حمید زادبوم رئیس سازمان توسعه تجارت اظهار کرد: اگر چه شیوع بیماری کرونا، تجارت جهانی را با کاهش ۱۵ درصدی مواجه کرد و به طبع آن تجارت خارجی ما را نیز در نیمه نخست امسال تحت تاثیر قرار داد، اما با بازسازی فرآیند‌های صادراتی پیش بینی می‌کنیم که در نیمه دوم امسال تا ۱۵ درصد رشد صادرات غیر نفتی اتفاق بیفتد.


بیشتر بخوانید:

تجارت خارجی با تهاتر نفت رشد می‌کند


وی افزود: افزایش صادرات در نیمه دوم امسال بخشی از کاهش ۳۴ درصدی صادرات غیر نفتی در شش ماهه نخست امسال در مقایسه با شش ماهه اول سال ۹۸ را جبران خواهد کرد ضمن این که روند‌های صادراتی رو به بهبود است.

رئیس سازمان توسعه تجارت ادامه داد: ما در صادرات به بازار‌های ۱۵ کشور همسایه و ۲ کشور هند و چین متمرکز شدیم,، زیرا این ۱۷ کشور در شش ماهه نخست امسال, ۸۹ درصد از صادارت ما را به خود اختصاص داده اند که البته روند اولویت دهی به بازار‌های کشور‌های همسایه همچنان در برنامه‌های صادراتی ما خواهد بود.

زادبوم گفت: با روند افزایش تولیدی که در بخش‌های مختلف داریم رشد صادرات نیز به ویژه در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی مشهود است به گونه‌ای که در شش ماهه نخست امسال که صادرات غیر نفتی کاهش داشت، اما صادرات حوزه کشاورزی و صنایع غذایی با رشد ۱۶ درصدی مواجه است.

وی درباره اولویت سازمان توسعه تجارت برای ثبت سفارش افزود: با روش‌هایی که بانک مرکزی برای تخصیص ارز مشخص کرده اولویت ثبت سفارش فقط برای واردات مواد اولیه و مواد واسطه‌ای کارخانجات، ماشین آلات و تجهیزات قرار داده شده است.

رئیس سازمان توسعه تجارت اضافه کرد: برای برنج‌های وارداتی مشکل ثبت سفارش وجود ندارد، اما درباره کالا‌های دپو شده در گمرکات و بنادر از جمله برنج جلسات متعددی برگزار و قرار شد تا با هماهنگی میان گمرک، بانک مرکزی و وزارت صمت این کالا‌ها به سرعت تخلیه شود که هم اکنون این موضوع در حال انجام است.

انتهای پیام/
برچسب ها: واردات ، تجارت خارجی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.