سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

القدس العربی: جرم انگاری مسلمانان در حوادث فرانسه، صلح داخلی کشور‌های غربی را نیز با خطر روبرو می‌کند

روزنامه فرامنطقه‌ای القدس العربی در مقاله‌ای اعلام کرد مجرم دانستن مسلمانان در حوادث فرانسه به حل مسأله کمکی نخواهد کرد.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه «القدس العربی» چاپ لندن در واکنش به کشته شدن سه نفر در کلیسایی در جنوب فرانسه نوشت مجرم دانستن تمام مسلمانان در حوادث تروریستی نه تنها نخواهد توانست در حفاظت از کشور‌های غربی نقشی را ایفا کند، بلکه بار دیگر انواع تندروی و رادیکالیسم را تشدید خواهد کرد.

روزنامه القدس العربی بامداد جمعه در سرمقاله خود اعلام کرد: گروهی از نمازگزاران بی‌گناه در کلیسای نوتردام در شهر «نیس» فرانسه از سوی یک مهاجر غیر قانونی تونسی مورد حمله قرار گرفتند. این حادثه تنها چند روز پس از کشته شدن معلم تاریخ توسط یک نوجوان تندرو مسلمان چچنی تبار صورت گرفت.

در ادامه این مطلب آمده است: این دو حادثه به دنبال تشدید تنش‌ها در فرانسه و پس از چرخش سیاسی امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه انجام می‌شود؛ شخصیتی سیاسی که با طرح «میانه‌روی و صلح» با مستعمرات گذشته فرانسه و فرانسوی‌های اسلامی‌تبار قدرت را در دست گرفت، اما ناگهان تغییر رویه داد و اعلام کرد که اسلام در بحران است و ارزش‌های جمهوریت فرانسه از سوی «جدایی‌طلبان اسلام‌گرا» تهدید می‌شود.

در ادامه این گزارش آمده است: وی حتی پس از کشته شدن وحشیانه «ساموئل پتی» معلم فرانسوی، بار دیگر از بازنشر کاریکاتور‌های موهن به پیامبر بزرگ اسلام (ص) حمایت کرد و آن را حمایت از آزادی بیان دانست، اقدامی که موجی از محکومیت‌ها و خشم را در همه کشور‌های اسلامی به دنبال داشت.

القدس العربی سپس نوشت: هر دو جنایت با محکومیت جهانی رو به رو شد و حتی کشور‌های اسلامی که به لحاظ سیاسی با یکدیگر تنش دارند، نیز در این امر مستثنی نبودند و آن را محکوم کردند، اما در مقابل مواضع کشور‌های جهان در خصوص سیاست‌های جدید فرانسه در توهین به مسلمانان به دو جریان اصلی تبدیل شد: نخست کشور‌های اسلامی و عربی از جمله برخی متحدان عرب پاریس، اهانت به پیامبر بزرگ اسلام را به شدت محکوم کردند، اما گروه دوم شامل بیشتر کشور‌های اروپایی با وجود اختلافات در سیاست داخلی از جمله نوع تعامل با مسلمانان و اسلام بودند که در این موضوع، جانب دولت پاریس را گرفتند.

در این گزارش همچنین آمده است: محکوم کردن کشور‌های اسلامی و عربی جرایم تروریستی در فرانسه و دیگر کشور‌های جهان بیانگر اجماع این کشور‌ها در رد این گونه جنایت‌هاست؛ اما مشکلی که پس از این موضوع حاصل می‌شود، اختلافی است که میان کشور‌ها و دیدگاه مکرون در خصوص این حوادث وجود دارد؛ به طوری که بیشتر کشور‌ها این جنایت‌ها را موضوعات فردی می‌دانند که ممکن است در هر زمان و مکانی پیش آید؛ به مانند حادثه‌ای که پیشتر در نیوزیلند رخ داد و ۵۱ نمازگزار مسلمان به دست یک مسیحی کشته شدند؛ اما رئیس جمهوری فرانسه و جریان حامی آن این اقدامات تروریستی را ناشی از وجود مشکل در اسلام و در نتیجه در تمام مسلمانان می‌دانند.

القدس العربی سپس نوشت: این مشکل موجب شکل‌گیری این دیدگاه می‌شود که اقدام تروریستی فردی موجب می‌شود که بدون آن که خود را مسلمانان بدانند، از ابتدای تولد حامل ژن‌های ترورریسم هستند و این گروه ۲ میلیارد نفری مجرم شناخته شوند و تنها به خاطر آن که مسلمان هستند، به عنوان تهدیدی برای جهان شناخته شوند.

در ادامه این گزارش آمده است: جهان به ویژه مسلمانان با ترس گسترش این گونه گفتمان‌ها و اقدامات جرم انگارانه ملت‌ها را دنبال می‌کنند. این دیدگاه، همان دیدگاهی است که نسبت به اقلیت روهینگیا در برمه و مسلمانان اویغور در چین و برای فلسطینی‌هایی رخ می‌دهد، ملتی که صهیونیست‌های سفیدپوست آنان را بالفطره تروریست می‌دانند.

این سرمقاله همچنین می‌افزاید: خطر ناشی از این دیدگاه، نه تنها برای مسلمانان خطرناک بوده، بلکه صلح داخلی در کشور‌های غربی را نیز با خطر روبه رو می‌کند. لازم به ذکر است که همین دیدگاه‌ها علیه مسیحیت نیز به کار گرفته شد و فاجعه‌ای را برای میلیون‌ها نفر رقم زد؛ فجایعی که شروع آن دفاع از یک هویت مشخص بود، اما نتایج فاجعه‌آمیز آن دامن همه مردم آن جامعه را فرا گرفت.

القدس العربی در انتهای این گزارش نوشت: مقام‌های فرانسوی و مسؤولان دیگر کشور‌ها حق دارند که از کشور خود در برابر اقدامات تروریستی که جان شهروندان آن‌ها را تهدید می‌کند، دفاع کنند؛ اما مجرم دانستن تمام مسلمانان نه تنها نخواهد توانست در حفاظت از این کشور‌ها نقشی را ایفا کند، بلکه انواع تندروی و رادیکالیسم را از هر دو طرف تشدید خواهد کرد، افزون بر آن عامل افزایش استبداد موجود در کشور‌های عربی و اسلامی خواهد بود که یکی از عوامل مهم گسترش تندروی و تروریسم در جهان خواهد بود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.