سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زلزله‌ای که هوش مصنوعی تا سال ۲۰۲۲ در سبک زندگی بشر به پا خواهد کرد

در این گزارش آینده هوش مصنوعی در سال‌های پیش رو بررسی شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، مدتی است که تقریبا تمام شرکت‌های بزرگ فعال در زمینه فناوری به فکر استفاده از هوش مصنوعی در دستگاه‌ها و اختراعات خود هستند؛ چرا که هوش مصنوعی در بسیاری از موارد می‌تواند به اندازه ذهن یک انسان روی موضوعی خاص تمرکز کند و به این ترتیب عملکرد یک دستگاه تا حد بسیار زیادی افزایش پیدا خواهد کرد. استفاده از هوش مصنوعی صرفا به گوشی‌های موبایل یا وسایل ارتباطی کوچک محدود نمی‌شود و در حال حاضر حتی شرکت‌های اتومبیل سازی از این فناوری در ساخت خودرو خود استفاده می‌کنند که در مواردی مانند پارک خودکار و رانندگی خودکار کاربرد دارند؛ گفتنی است این فناوری از قدیم و در هواپیماها نیز استفاده شده بود که به نام خلبان خودکار شناخته می‌شود.

از طرفی هم نباید فراموش کرد که با توجه به بهبود عملکرد این فناوری در چند سال اخیر، می‌توان گفت هوش مصنوعی در آینده‌ای نزدیک حتی وارد زندگی افراد خواهد شد و بسیاری از امور روزمره کاربران به کمک این فناوری انجام خواهد شد. به طور کلی پیش بینی درباره آینده هوش مصنوعی حتی برای چند روز آینده بسیار دشوار است چرا که این فناوری به صورت لحظه‌ای در حال پیشرفت بوده و شرکت‌های مختلف تمرکز خاصی را روی این موضوع گذاشته‌اند.

بر اساس آخرین اطلاعات منتشر شده از هوش مصنوعی، میزان علاقه کاربران به این فناوری روز به روز در حال افزایش است. به طور کلی تعداد استارتاپ‌های آمریکایی که در زمینه هوش مصنوعی تمرکز دارند، از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ حدود ۱۱۳ درصد افزایش یافته‌اند؛ از مهم‌ترین تغییرات هوش مصنوعی در این بازه زمانی باید به استفاده از موتور‌های جستجو، مترجمان آنلاین، دستیار‌های صوتی و بسیاری از مواردی که مربوط به بازاریابی آنلاین مربوط می‌شوند اشاره کرد.

استفاده از هوش مصنوعی به جای انسان‌ها

راننده خودکار یکی از محبوب‌ترین و مهم‌ترین مواردی است که به واسطه استفاده از هوش مصنوعی در بین شرکت‌های سازنده اتومبیل افتاده است. در حال حاضر شرکت‌های تسلا و آئودی تمرکز خاصی روی این موضوع کرده‌اند و با وجود تلاش‌‍‌های بسیار زیاد این شرکت‌ها، همچنان فناوری راننده خودکار احتیاج به تمرکز دقیق رانندگان دارد و نمی‌توان رانندگی را به طور کامل به خودروهای این دو شرکت واگذار کرد.

یکی دیگر از کارایی‌های هوش مصنوعی مدتی است توسط شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اجتماعی یا حتی مراکز ارتباطی که کاربران روزانه به تعداد بسیار بالایی با آن‌ها تماس می‌گیرند، مورد استفاده قرار گرفته است. به این صورت که هوش مصنوعی به جای انسان‌ها و اپراتورها به مخاطب خود پاسخ می‌دهند و در صورت نیاز کاربر را به اپراتور حقیقی منتقل خواهند ساخت.

پیشرفت چشمگیر هوش مصنوعی در آینده‌ای نزدیک

همانطور که گفته شد یکی از مهم‌ترین موارد مورد استفاده توسط هوش مصنوعی، به رانندگی خودکار یک خودرو مربوط می‌شود. یکی از پژوهشگران این حوزه معتقد است که فناوری هوش مصنوعی در سال ۲۰۳۰ تا جایی پیشرفت خواهد کرد که حدود ۱۵ درصد از کل خودرو‌های موجود در جهان از هوش مصنوعی استفاده خواهند کرد و به نوعی می‌توان بدون نیاز به حضور راننده از آن‌ها استفاده کرد.

مورد دیگری که به آن اشاره شد به موضوع استفاده از هوش مصنوعی به جای اپراتورها مربوط می‌شود، در حال حاضر هوش مصنوعی مورد استفاده در مراکز مخابراتی توانایی زیادی ندارد و باید گفت محدودیت‌های زیادی را برای افراد به دنبال داشته است. طبق تحقیقات انجام شده انتظار می‌رود در آینده‌ای نزدیک هوش مصنوعی بتواند به طور کامل جای اپراتورها را بگیرد و ارجاع به اپراتورها به حداقل خواهد رسید.

افزایش تحقیقات درباره هوش مصنوعی در دو دهه اخیر

تحقیقات درباره هوش مصنوعی در دو دهه اخیر حدود هشت برابر افزایش پیدا کرده که بخش عمده‌ای از آن در حوزه علوم کامپیوتر قرار گرفته است. برخی از محققان نیز بر این باورند که فناوری و ایده کنونی استفاده از هوش مصنوعی به انتهای خود رسیده است و محققان باید به دنبال یک ایده جایگزین به جای ایده جدید و افزایش حیطه عملکرد هوش مصنوعی باشند. از طرفی هم هنوز دستگاه‌هایی که در آن‌ها از نسل کنونی هوش مصنوعی استفاده شده است، به حد نهایی خود نرسیده‌اند و هنوز هم امکان ارتقاء هوش مصنوعی فعلی مورد استفاده وجود دارد.

برخی از مواردی که هوش مصنوعی توانسته‌ است آن‌ها را ارتقا دهد

در چند سال اخیر هوش مصنوعی توانسته است تا حد بسیار زیادی قدرت محاسبات را افزایش دهد و حتی می‌توان ساخت و برنامه نویسی یک نرم افزار را به هوش مصنوعی واگذار کرد.

در حال حاضر حتی پیشرفته‌ترین پردازنده‌های مرکزی، نمی‌توانند برای ارتقاء خودکار هوش مصنوعی دست به کار شوند چرا که هوش مصنوعی امکان ارتقا و پیشرفت در هر لحظه را دارد اما یک پردازنده صرفا می‌تواند تا سقف توان تعریف شده برای آن مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این شرکت‌های بزرگ به دنبال ساخت پردازنده‌هایی هستند که بر پایه و اساس هوش مصنوعی طراحی شده‌اند و می‌توانند تا حد بسیار زیادی توسعه پیدا کنند اما از آنجایی که این پردازنده‌ها به صورت فیزیکی ساخته می‌شوند و هوش مصنوعی فناوری است که حضور فیزیکی ندارد، باز هم نمی‌توان روی آن‌ها حساب زیادی باز کرد.

استفاده از هوش مصنوعی در کارت‌های گرافیک

تولید یک تصویر توسط کارت گرافیک عملکرد بسیار پیچیده‌ای است که نیاز به محاسبه بسیار سریع و با دقت بالا دارد. در حال حاضر تنها بستر بسیار مناسب برای هوش مصنوعی استفاده از کارت‌های گرافیک است چرا که هوش مصنوعی می‌تواند با توجه به نوع سخت افزار میزان پردازش کارت گرافیک را تنظیم کرده تا نه تنها به کارت گرافیک فشار زیادی وارد نشود، بلکه تصویری بسیار دقیق و سازگار با کارت گرافیک و همچنین مانیتور مورد استفاده کاربر در اختیار وی قرار گیرد.

استفاده از هوش مصنوعی در رایانه‌های کوانتومی

همانطور که گفته شد یکی از مهم‌ترین موارد مکورد استفاده توسط هوش مصنوعی، به رانندگی خودکار یک خودرو مربوط می‌شود. یکی از پژوهشگران این حوزه معتقد است که فناوری هوش مصنوعی در سال ۲۰۳۰ تا جایی پیشرفت خواهد کرد که حدود ۱۵ درصد از کل خودرو‌های موجود در جهان از هوش مصنوعی استفاده خواهند کرد و به نوعی می‌توان بدون نیاز به حضور راننده از آن‌ها استفاده کرد.

اما نقش هوش مصنوعی در این نوع رایانه‌ها به کنترل دقیق پردازش و بهبود سرعت پردازش مربوط می‌شود تا از این طریق خطا به حداقل برسد گفتنی است در بسیاری از موارد هوش مصنوعی برای انجام محاسبات دست به کار می‌شود.

با این حال هنوز هوش مصنوعی در ابتدای راه خود قرار دارد و تعداد زیادی از مراکز تحقیقاتی قصد دارند هوش مصنوعی را تا حد بسیار بالاتری ارتقا دهند.


بیشتر بخوانید


گزارش از علی زحمت کش

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۰۲ ۰۸ آبان ۱۳۹۹
اين هوش مصنوعي اگه كاري بلده فعلا دوا و واكسن كرونا رو پيش بيني كنه
ناشناس
۱۰:۵۲ ۰۹ آبان ۱۳۹۹
چه ربطی داره مگه علم غیب داره
ناشناس
۱۰:۵۲ ۰۹ آبان ۱۳۹۹
چه ربطی داره مگه علم غیب داره