سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

به همت شرکت برق منطقه‌ای خراسان صورت گرفت؛

استفاده از پهپاد جهت عیب یابی خطوط شبکه انتقال برق

معاون بهره‌برداری شرکت برق منطقه‌ای خراسان گفت: این شرکت از پهپاد جهت تشخیص عیوب مقره و یراق‌آلات خطوط شبکه انتقال و فوق توزیع بهره برداری کرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، حمید موسوی معاون بهره‌برداری شرکت برق منطقه‌ای خراسان گفت: در حال حاضر تشخیص عیوب الکتریکی موجود در خطوط انتقال و فوق توزیع در شبکه برق ایران در قالب قرارداد نگهداری و تعمیرات (PM) و به صورت بازدید‌های ۶ ماهه صعودی و پیاده و توسط تکنسین‌های بخش خطوط انجام می‌شود.

او افزود: با توجه به اینکه یکی از موانع اصلی در بازدید صعودی دکل‌های خطوط ۴۰۰ کیلوولت نیاز به خاموشی خط است که خود، هزینه‌های مالی و گاهی فنی عظیمی به شرکت‌های برق منطقه‌ای، نیروگاه‌ها و همچنین مشترکین بزرگ صنعتی تحمیل می‌کند.

معاون بهره‌برداری شرکت برق منطقه‌ای خراسان ادامه داد: همچنین در تیر‌های H سیمانی در سطح ولتاژ ۶۳ و ۱۳۲ کیلوولت نیز با توجه به ساختار تیرها، امکان بازدید صعودی دقیق در حالت برق‌دار نیست همچنین زوایای دید در بازدید صعودی به گونه‌ای است که تکنسین دید کامل را از تمام جهات روی تجهیزات موجود در دکل را نداشته و در بعضی از موارد عدم تشخیص خطا‌های مهم سبب ایجاد مشکلات فنی و اقتصادی زیادی می‌شود.
بیشتربخوانید


موسوی بیان کرد: از این رو موضوع بازدید خطوط انتقال و فوق توزیع توسط پهپاد از ابتدای سال ۹۹ در برنامه‌های این معاونت قرار گرفت و اولین بازدید پهپادی با توجه به شکستگی بال مقره در خط ۴۰۰ کیلوولت شادمهر مدرس با ۲۳۲ دکل و دومین بازدید پهپادی در خط ۱۳۲ کیلوولت انشعاب فیروزه با ۳۲ تیر H سیمانی توسط پهپاد انجام گرفت.

او تصریح کرد: در این روش با بازدیدی که توسط پهپاد از خط ۴۰۰ کیلوولت شادمهر مدرس انجام شد، کلیه مقره‌ها در محدوده ۱۰۰ دکل رویت گردید که بالغ بر ۴۰ میلیارد ریال صرفه‌جویی حاصل شد.

معاون بهره‌برداری شرکت برق منطقه‌ای خراسان تاکید کرد: بازدید خطوط توسط پهپاد به دلیل کاهش بسیاری از سختی‌ها و از بین رفتن خطرات جانی نسبت به بازدید صعودی خطوط به ویژه خطوط انتقال و فوق توزیع، امروز در کشور‌های پیشرو در صنعت برق مورد توجه خاص قرار گرفته و از اهداف اصلی آن می‌توان به بررسی آرک زدگی مقره، تخمین آلودگی مقره، پیدا کردن شکستگی و لب پریدگی در مقره‌ها، تعیین شل بودن یا نبود پیچ و مهره، تشخیص نبودن اشپیل، آنالیز تصاویر ترموویژن و کرونا ویژن اشاره کرد.

انتهای پیام//م. ب

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.