سردار محمد زهرایی گفت: ویروس کرونا هم برای دولتها و هم برای مردم ایجاد مشکل کرده است و نظام اداری، دولتی و شغل مردم را نیز تحت تاثیر قرار داده است. بحث پیشرو برای کرونا که مقابله با آن به چه صورت باشد و رفتار اجتماعی- فرهنگی نیز چگونه باشد نیاز به خط شکنی دارد. زمانی بود که مردم این ویروس را نمیشناختند و نیاز بود جمعی بیایند تا مردم را آگاه نمایند و خطشکنی را انجام بدهند.
رئیس سازمان بسیج سازندگی افزود: تفاهمنامهای میان سازمان بسیج مستضعفین و وزارت بهداشت در موج اول کرونا منعقد شد که با کمک خواستن از بسیج به تیمهای بهداشت درمان و کنترل جهت کاهش شیوع ویروس منحوس کمک کند و از این خاطر در مرحله اول و موج اول یکی از کارهای بسیج که موضوعیت داشت، تولید ماسک و ضدعفونی کردن معابر و کمک به تیمهای بهداشت و درمان و بیمارستانها، حتی تغسیل و تدفین متوفیان کرونایی توسط جهادگران عزیز بود.
زهرایی در توضیح کمک جهادگران در موج اول کرونا تصریح کرد: حدود ۸۰۰ هزار نفر از گروههای جهادی از زمان ضدعفونی کردن معابر تا همان مرحله اول به میدان آمدند و از این رو خودمان فکر میکردیم که این ویروس شیوعش کم میشود. چون کارشناسان هم میگفتند که ویروس در تابستان کم یا از بین میرود، به همین خاطر به گروههای جهادی و بسیج مأموریتهایی را دادیم، مثلا محصولات کشاورزی که در تابستان روی دست کشاورزان مانده بود و حتی محصولات تولیدکنندگان، که اثرات منفی روی زندگی مردم گذاشته بود، تصمیم گرفتیم بسته معیشتی و ارزاق به مردم بدهیم و برای اشتغال کسانی که آسیب دیدهاند فکری کنیم؛ لذا ماحصل این خدمات و رزمایش اول، تبدیل به نهضت کمک مومنانه شد.
وی در ادامه افزود: تا الان دو تا رزمایش کمک مومنانه را انجام دادهایم، یکی در ماه مبارک رمضان یکی هم در ماه ذیالحجه، محرم و صفر، فیالحال نیز وارد مرحله سوم رزمایش شدهایم. ولی امر مسلمین جهان فرمان صادر فرمودند و کارشناسان هم گفتهاند که جوانان داوطلب، صالح و مومن پای کار رزمایش سوم بیایند.
رئیس سازمان بسیج سازندگی با اشاره به تفاهمنامه بین وزارت بهداشت و سازمان بسیج مستضعفین گفت: طبق تفاهمنامه ابتدایی که با وزارت بهداشت داریم صد در صد در این مرحله هم پای کار میآییم. همان موقع در موج اول شیوع ویروس کرونا قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) و قرارگاه زیستی در سپاه ایجاد شده بود که تا ماههای اخیر ادامه داشت، ولی فعالیتشان محدود شد، اما در برخی از عرصهها از روزگذشته دوباره این قرارگاهها فعال شده است که یکی از کمیتههای جدی آن هم عملیات جهادی است.
زهرایی خاطرنشان کرد: عرصههایی هم برای جهادگران تعریف کردهایم و یک تفاوتهایی که با سری اول دارد مثلاً ضد عفونی کردن معابر یا تولید ماسک که با همکاری کارگاههای جهادی توسط بانوان بدسرپرست و بیسرپرست که تولید پوشاک داشتند و به سمت تولید ماسک رفتند، موضوعیت داشت، ولی الان دیگر خیلی این موارد موضوعیت ندارد، چون قیمت ماسک خیلی بالا نیست و در دسترس همه باشد.
وی در جهت آگاهی دادن به مردم از رزمایش سوم اشاره کرد: ما عرصههایی برای جهادگران تعریف کردهایم که به طور مثال به بیمارستانها جهت غربالگری میروند و کمک به کادر بهداشت و کار خدماتی داخل بیمارستان میکنند. کمک از بسیج جامعه پزشکی، پرستاری و دانشجویان پرستاری نیز دیگر عرصه خدمترسانی است. از اینرو غربالگری مردم الان در این مرحله خیلی مهم است تا اینکه به سمت بیمارستانها و درمانگاهها کمتر بروند و در این خصوص یکسری خدمات اجتماعی نیز باید به مردم بدهیم، از جمله خرید مایحتاجشان که بدون هزینه جهادگران برایشان انجام میدهند و این را قبلاً تجربه کردهاند.
رئیس سازمان بسیج سازندگی ادامه داد: ما ۵۴ هزار پایگاههای برادر و خواهر داریم که سایت زده بودند برای محل خودشان تا افراد نیازمند را شناسایی و هر نیازی که مردم محله احتیاج داشتند برای آنها انجام میدادند.
زهرایی گفت: آگاهسازی مردم در این زمینه خیلی مهم است و البته مثل دورههای گذشته بسیج انصافاً حماسه خلق کرد.
وی افزود: گروههای جهادی ما معمولاً کار عمرانی انجام میدهند، اما در صورتی که ۲۸ درصد گروههای جهادی کارشان عمرانی است و این قسمت در رسانهها انعکاس پیدا کرده بود، اما در ایام کرونا کارهای دیگر جهادیها و بسیجیان به نمایش گذاشته شد. الان جغرافیای ما در پایگاهها و محله مورد نظرشان است تا ارتباطی با خانههای بهداشت محلههایشان بگیرند و با شناسایی مردم آسیب دیده و مبتلا به ویروس و اجرای پروتکلهای بهداشتی که ابلاغ میشود در این عرصه به فعالیت بپردازند.
رئیس سازمان بسیج سازندگی خاطرنشان کرد: رسالت ما بسیج شوندگی مردم است و اصل مساله این است که مردم پای کار بیایند تا بتوان مشکلات ناشی از کرونا را رفع کرد و بنده از همین تریبون میخواهم فراخوانی بدهم به گروههای جهادی و همه بسیجیانی که موجودیتی در گرو انقلاب دارند، در موج سوم کرونا و با فرمان، ولی امر مسلمین جهان پای کار بیایند و در این قرارگاه زیستی عضویت پیدا کنند و در آن نقشآفرینی کنند. ان شاء الله این موج سوم با کمک مردم و گروههای مختلف اقشار ریشهکن خواهد شد.
انتهای پیام/