سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زمان آزمایش انسانی واکسن کرونای ایرانی مشخص شد

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: نتایج آزمایش‌های حیوانی واکسن کرونا خوب بوده و پیش بینی می‌شود تا آخر پاییز اولین آزمایش بر روی نمونه انسانی انجام شود.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: مطالبه ما این بود که باید با افراد متخلف برخورد شود و به نظر می‌رسد تاکنون توصیه‌ها به اندازه کافی گفته نشده است، متاسفانه در کشور ما روند فرآیند‌ها کند است و هماهنگی‌های بین بخشی به خوبی صورت نمی‌گیرد و باید همه سازمان‌ها گزارش خود را به کمیته نظارت ستاد ملی مقابله با کرونا بدهند.

او ادامه داد: برای متخلفان مجازات‌هایی تعیین شده است و اکنون با دوربین‌ها افراد متخلف جریمه می‌شوند. به عنوان مثال رانندگان تاکسی اگر ماسک نزنند، ۱۰۰ هزار تومان جریمه می‌شوند، مسافران تاکسی اگر ماسک نزنند، ۲۰ هزار تومان جریمه می‌شوند البته با توجه به اینکه مسئول اجرای این برنامه وزارت بهداشت نیست، من اطلاعی ندارم که چقدر این جرایم اجرایی شده است، اما قطعا در حال پیگیری است.

او افزود: مقرر شده است تا به زودی قرارگاهی تحت نظارت مقام معظم رهبری برای نظارت بر مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا تشکیل شود.

سایه تحریم ها بر سر واکسن کرونا

لاری درباره پیش پرداخت خرید واکسن کرونا و مهلت پرداخت آن تا ۱۸ مهر بیان کرد: مشکل تبادلات ارزی ناشی از تحریم روی موضوع انتقال ارز واکسن کرونا تاثیر گذار بوده است.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: ما همچنان در حال حل مشکل هستیم و مذاکرات ادامه دارد و فرصت‌مان را از دست نداده‌ایم. به محض رفع مشکل تبادلات ارزی، انتقال ارز برای مشارکت جدی تر و عملیاتی تر انجام می‌شود.

کرونا در جهان رو به شتاب است

او ادامه داد: کرونا در جهان رو به شتاب است و ما در مرحله حساسی هستیم. شیوع بیماری در فصل پاییز افزایش پیدا کرده است. متاسفانه خانواده فوتی‌ها دچار مشکلات اقتصادی و عاطفی می‌شوند.

لاری گفت: مدیریت بیماری تنها به عهده وزارت بهداشت نیست، سعی داریم مراقبت خوبی از بیماران داشته باشیم اما وقتی تعداد بیماران زیاد می‌شود، مراقبت هم سخت‌تر می‌شود و همکاران برای مرخصی ناشی از خستگی و بیماری مجبور به قرنطینه می‌شوند. هوشمندانه‌ترین کار احساس مسئولیت است و همه باید بپذیریم که درمان و واکسنی وجود ندارد و حتی اگر واکسن بیاید، بیماری همچنان هست و این امکان وجود دارد که واکسن، ایمنی کافی ایجاد نکند.


بیشتر بخوانید


مدیریت کرونا فراوزارتخانه ای است

لاری تصریح کرد: از جوانان درخواست می‌کنیم مراسم عروسی را ساده و با حداقل تعداد افراد در فضای باز برگزار کنند. با توجه به صحبت‌های رهبری و اینکه مدیریت ویروس فرا وزارتخانه‌ای است؛ مشارکت همه سازمان‌ها را می‌طلبد. امیدواریم با وحدت سران سه قوه بتوانیم بیماری را کنترل و با وجود تحریم‌ها و سو‌ء مدیریت‌ها بتوانیم شرایط را بهتر کنیم.

او درباره سناریو پیش بینی شده برای بیماری کرونا تصریح کرد: با تغییر فصل، این بیماری شیوع زیادی پیدا خواهد کرد اگر با همین روند پیش برویم، شرایط خوبی نخواهیم داشت. در این مدت آمار‌های فوتی کرونا تکان دهنده بود؛ برای کاهش این تعداد نیازمند عزم جدی مسئولان هستیم. اگر محدودیت‌ها اعمال شود و برخورد‌ها با متخلفان به درستی صورت گیرد، شرایطی بهتری خواهیم داشت.

زمان تست واکسن ایرانی کرونا روی انسان

لاری درباره وضعیت تولید واکسن کرونای ایرانی، گفت: حدودا هشت شرکت در کشور در حال کار بر روی واکسن کرونا هستند و برخی نسبت به دیگری پیشی گرفتند. ما در مرحله تزریق حیوانی هستیم و تا تزریق واکسن بر میمون پیش‌رفته‌ایم و امیدواریم تا پایان پاییز بتوانیم واکسن را به انسان تزریق کنیم باید توجه داشت در دنیا تلاش‌های زیادی برای تولید واکسن کرونا شده است، هند با کمک انگلیس در حال کارآزمایی بالینی واکسن کرونا هستند و روسیه هم روی واکسن کرونا کار می‌کند.

او افزود: تولید واکسن کرونا زما‌ن‌بر است و احتمال دارد تا یکسال دیگر به واکسن دسترسی پیدا نکنیم. حتی اگر واکسنی هم تولید شود، قطعا چندین سال تولید می‌کشد که بتوان تمام جمعیت جهان را واکسینه کرد، بنابراین اگر واکسن هم تولید و وارد بازار شود، ممکن است فقط ۲۰ درصد جمعیت کشور را در بتوان واکسینه کرد، بنابراین همچنان توصیه ما رعایت نکات بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا است.

از واکسن آنفلوانزا چه خبر؟

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره تامین واکسن آنفلوآنزا بیان کرد: خوشبختانه هنوز نمونه‌ای از بیماری آنفلوانزا از آزمایشگاه گزارش و تایید نشده است. تاکنون ۱.۵ میلیون دوز از واکسن آنفلوانزا در شبکه بهداشت توزیع شده و واکسیناسیون به صورت هدفمند در حال انجام است، در حالی که در سال گذشته ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار واکسن در شبکه بهداشت توزیع شده بود، امسال برنامه‌ریزی شده تا برای افراد آسیب‌پذیر و زنان باردار و ... در مرحله نخست تزریق شود که قطعا به شکسته شدن زنجیره انتقال کمک می‌کند و همکاران من به شدت در حال تلاش هستند تا مشکلات نقل و انتقال ارز را برای واردات واکسن آنفلوآنزا حل کنند.

لاری افزود:  باید توجه کرد که درباره بیماری کرونا با تغییر فصل و به ویژه در فصل سرما، یک افزایش شیوع در این بیماری داریم. همانطور که دیدیم در ابتدای پاییز افزایش شیوع بیماری و بالا رفتن آمار بستری و به تبع آن افزایش آمار بستری را داشتیم و همینطور از اسفند ماه نگران هستیم. در حوزه واکسن آنفلوآنزا نیز با توجه به اثربخشی دو هفته پس از تزریق نگرانی وجود ندارد و اگر واکسن به دستمان برسد، همچنان موثر خواهد بود. البته با توجه به اینکه تاکنون نمونه‌ای آنفلوآنزا در کشور گزارش نشده است، به نظر می‌آید رعایت اصول بهداشتی مانند شستن دست، استفاده از ماسک و فاصله اجتماعی موثر بووده است و خواهد بود.

ردیابی ۵۵۰۰ کرونا مثبت با نرم افزار ماسک

سخنگوی وزارت بهداشت درباره ردیابی افراد کرونا مثبت گفت: یکی از چالش‌های ما این است که اگر در آینده میزان تست را افزایش دهیم، اما برنامه‌ای برای تعقیب افراد مثبت نداشته باشیم و قرار باشد این افراد در جامعه حرکت و بیماری را منتقل کنند، قطعا تاثیرگذار نخواهد بود. آخرین خبر‌ها حاکی از مذاکراتی است که وزیر بهداشت در این زمینه با وزیر ارتباطات داشتند. در حال حاضر هم آزمایشگاه‌های خصوصی به سامانه سیب متصل شدند و هم اطلاعات آزمایشگاه‌های خصوصی و هم دولتی و اطلاعات دقیق بیماران اعم از محل زندگی، محل کار و... و اخذ تعهد از آن‌ها برای قرنطینه دو هفته‌ای انجام می‌شود. در حال حاضر ۵۵۰۰ نفر از این افراد توسط نرم افزار ماسک توانستند ردیابی شوند که در کجای کشور هستند و ترددهایشان ارزیابی شود. امیدواریم این کار سروسامان بهتری بگیرد و بتوانیم این موضوع را کنترل کنیم. این غربالگری و تعقیب افراد مشکوک و مثبت در پیشگیری از انتقال بیماری موثر خواهد بود.

او افزود: به نظر می‌آید در کشور ما همه چیز خیلی کند انجام می‌شود و بعد از اینکه تصمیمی می‌گیریم، تصمیمات بین‌بخشی، اقناع به موقع همه دستگاه‌ها، تصمیم گیری و عملیاتی شدن، به صورت کند پیش می‌روند، اما فکر می‌کنم که بیانات رهبری بسیار کارگشا بوده است. با دستور اکید ایشان هماهنگی باید انجام شود. البته برای اولین بار کمیته نظارت ملی بر اجرای پروتکل‌ها تشکیل شد که نماینده همه اصناف و بخش‌های بازرسی و حراست و وزارت بهداشت در آن حضور دارند و همه سازمان‌ها باید گزارش کارشان را ارائه دهند و وظایفشان را توضیح داده و گزارش آن به ستاد ملی رود. در عین حال همانطور که رهبری دستور دادند باید واقعا یک قرارگاهی تشکیل شود تا بر اجرای مصوبات ستاد ملی کرونا نظارت کنند. در این شرایط مطالبه همه ما باید ضمانت اجرایی برای قوانین باشد که وضع می‌کنیم تا این قوانین اثرگذار باشند.

 لاری در پاسخ به سوالی درباره اعمال محدودیت ها در کشور گفت: اینکه بخواهیم تمام کشور را تعطیل کنیم، امکان پذیر نیست. هیچ کشوری هم به سمت تعطیلی مطلق پیش نمی رود. براساس رنگ بندی هایی که برای استان ها در نظر گرفته ایم، محدودیت هایی را برای ۴۳ شهرستان قائل شدیم تا بتوانیم از گسترش وضعیت بحرانی این شهرستان ها به سایر شهرها جلوگیری کنیم.

محدودیتهای کرونایی برای ۴۳ شهرستان

وی ادامه داد: این محدودیت ها مشابه محدودیت های ابتدای شیوع بیماری و اسفندماه هستند و تقریبا به جز مغازه هایی که عرضه مواد غذایی را بر عهده دارند، مابقی جاها فعلا به مدت یک هفته تعطیل اعلام شدند. اینکه بخواهیم پس از حدودا هشت ماه که ویروس به کشورمان آمده مجددا همه مشاغل را تعطیل کنیم، اجرایی نیست؛ زیرا مردم نیز از نظر اقتصادی تحت فشار قرار دارند.

دماوند و ورامین؛ کانون بحرانی کرونا در تهران

لاری افزود: در مورد استان تهران کانون بحرانی شهرستان های دماوند و ورامین هستند. از سوی دیگر خوشبختانه با اجرایی شدن دورکاری ۵۰ درصد از کارکنان مشاغل دولتی در تهران تا انتهای آبان ماه امیدواریم وضعیت، کنترل شده تر پیش رود. البته نباید به خاطر این دورکاری خدمت دهی به مردم دچار وقفه شود. بنابراین اگر سازمانی اعلام کند که نمی تواند کارها را با ظرفیت ۵۰ درصدی پیش ببرد، می تواند درصد پیشنهادی خود را برای حضور کارکنان اعلام کند و ما در مورد آن تصمیم گیری کنیم.

سازمان حفاظت محیط زیست بر اجرای قانون هوای پاک نظارت کند

وی با اشاره به تأثیر آلودگی هوا بر شیوع ویروس کرونا اظهار کرد: با افزایش هر ۱۰ میکروگرم غلظت آلاینده ها، فوتی های کرونا ۶ درصد افزایش پیدا می کند. همچنین اکسید نیتروژن نیز که گیرنده آن معمولا در آقایان بیشتر است، می تواند عوارض خود را بر ریه بگذارد. به طور کلی افزایش آلودگی می تواند بار ویروس را نیز افزایش دهد و از سازمان محیط زیست تقاضا داریم بر میزان آلاینده ها و اجرای قانون هوای پاک نظارت بیشتری داشته باشند.

 ۲۵ درصد پرستاران کشور به کرونا مبتلا شده اند

وی درباره نیروهای پرستاری فعال در حوزه کرونا نیز بیان کرد: در آبان ماه سال ۹۸ حدودا ۴۰۰۰ نیرو جذب شدند. همچنین ۲۴۰۰ نفر ماه قبل آزمون دادند، اما اتفاقی که پس از شیوع کرونا افتاد کمبود نیروهای پرستاری بود. در بخش های عادی برای هر تخت یک و نیم نفر پرستار نیاز داریم، اما در بخش های آی سی یو این نیاز دو برابر شده و بیمار نیازمند مراقبت سه پرستار است. این در حالی است که پرستاران نیز در خطر ابتلا به بیماری هستند. تا جایی که تا تاریخ ۱۵ مهرماه سال جاری ۳۱۶۵ پرستار مرخصی استعلاجی گرفته اند و حدودا از میان ۱۳۳ هزار پرستار و نیرو حدودا ۳۱ هزار نفر به بیماری مبتلا شده اند؛ این یعنی ۲۵ درصد از جمعیت فوق بیمار شده اند. از گذشته مشکل کمبود در نیروهای پرستاری وجود داشته است، اما خوشبختانه در حال حاضر کارهایی برای جذب ۷۰۰۰ نیرو انجام شده است و نامه های آن به دانشگاه ها ابلاغ شده است.

وی افزود: طرح همکاران مان را نیز تمدید کردیم و اقداماتی را برای آزمون ها انجام دادیم تا افرادی که نمرات مطلوبی کسب کرده اند سریع تر وارد طرح تخصصی شوند. علاوه بر مشکل کمبود نیرو در مورد منابع مالی نیز با مشکلاتی روبرو هستیم.

درگیری ۶۹۴ بیمارستان کشور با کرونا

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره تعداد بیمارستان هایی که درگیر بیماری کرونا هستند، اظهار کرد: ۶۹۴ بیمارستان با بیماری کرونا درگیر هستند که تاکنون ۲۶ هزار و ۹۶۹ تخت بستری عادی و ۵۹۰۰ تخت ویژه برای بیماران کرونایی اشغال شده است. همچنین ۱۸۶۸ تخت ایزوله نیز به این بیماران اختصاص داده ایم. در حال حاضر درصد تخصیص تخت ها به بیماران کرونایی نسبت به کل تخت ها ۳۱.۷۸ است.

وی در ادامه با تأکید بر اینکه انجام مدلسازی برای بیماری کرونا کاری بیهوده است، تأکید کرد: این بیماری ناشناخته است و به عوامل متعددی وابسته است. معمولا دانشگاه هاروارد مدلسازی ها و پیش بینی هایی انجام می دهد اما در شرایطی که می دانیم کوچک ترین رفتار ما بر آینده ویروس تأثیر خواهد گذاشت، مدلسازی نمی تواند چندان موثر باشد.

وی در پاسخ به سوالی درباره افزایش تعداد تست های کرونا بیان کرد: کیت های تشخیص سریع یکی از سیاست های در دست اجرا هستند که گفته می شود اگر بتوانند تا ۸۰ درصد تشخیص pcr را داشته باشند، کارایی لازم را دارند. در حال حاضر به دنبال افزایش ۲۰ هزار تایی در تعداد تست های روزانه هستیم، اما رسیدن به عدد مطلوب مان طولانی خواهد بود. تست های فعلی ممکن است تا ۴۸ ساعت بعد پاسخ دهی داشته باشند، اما با کیت های تشخیص سریع این بازه زمانی را می توان کوتاه تر کرد.

رد شایعاتی درباره پیوند اعضا از بیماران کرونا

وی در ادامه در خصوص شایعه هایی در خصوص پیوند اعضا از بدن بیماران کرونایی خاطر نشان کرد: این مسائل پیگیری شده است و معمولا توسط گروه های معاند در خارج از کشور اعلام می شود که صحت ندارد؛ زیرا برخی از آن ها به دنبال ارائه اطلاعات نادرست به مردم هستند. در این میان نقش رسانه ها برای آگاه سازی مردم بسیار پررنگ است تا سلامت روان شان به خاطر این موضوعات و شایعات دچار اختلال نشود.

وی در پاسخ به سوالی درباره سرانجام تخصیص یک میلیارد یورو ارز به وزارت بهداشت برای کنترل بیماری کرونا از صندوق توسعه ملی تأکید کرد: قرار است از این مبلغ بیمه بیکاری نیز پرداخت شود. تاکنون مبلغ ۸۱۸۷ میلیارد تومان پرداخت شده است که معادل ارزی آن ۴۶۴ میلیارد یورو است که با خارج کردن بیمه های بیکاری از آن سهم وزارت بهداشت حدودا ۷۹۰ میلیارد یورو خواهد بود که تقریبا می توان گفت تاکنون ۵۰ درصد این مبلغ دریافت شده است.

آخرین وضعیت پرداخت کارانه ها و اضافه کاری کادر درمان

لاری در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان درباره آخرین وضعیت پرداخت کارانه ها و اضافه کاری به کادر درمان تأکید کرد: مبلغی برای کارانه ها تعلق گرفت و قرار شد که کارانه ها تا پایان سال ۹۸ پرداخت شود. این اقدام صورت گرفته و حتی در برخی دانشگاه ها پرداخت یک یا دو ماه جلوتر است. در گذشته کارانه و اضافه کار با هم پرداخت می شدند و با توجه به اینکه درآمد اختصاصی بیمارستان ها کاهش یافته بود، این باعث می شد که قدر مطلق عدد دریافتی توسط همکاران مان کاهش یابد. فعلا تأخیرها تقریبا حدود شش تا هفت ماه است و برای جبران این تأخیر اضافه کار از کارانه جدا شده است که معمولا پرداخت اضافه کار به روزتر از پرداخت کارانه است.

۵۰ درصد یک میلیارد یورو را دریافت کرده ایم

وی در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان درباره سرانجام تخصیص یک میلیارد یورو ارز به وزارت بهداشت برای کنترل بیماری کرونا از صندوق توسعه ملی تأکید کرد: قرار است از این مبلغ بیمه بیکاری نیز پرداخت شود. تاکنون مبلغ ۸۱۸۷ میلیارد تومان پرداخت شده است که معادل ارزی آن ۴۶۴ میلیارد یورو است که با خارج کردن بیمه های بیکاری از آن سهم وزارت بهداشت حدودا ۷۹۰ میلیارد یورو خواهد بود که تقریبا می توان گفت تاکنون ۵۰ درصد این مبلغ دریافت شده است.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص مراکز ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته وزارت بهداشت اظهار کرد: زمانی که به مردم می گوییم هر زمان علائم ابتلا به کرونا را داشتند با سامانه ۴۰۳۰ تماس بگیرند تا به مراکز ۱۶ و ۲۴ ساعته معرفی شوند باید آگاهی در مورد این مراکز را نیز افزایش دهیم. بسیاری از مردم ممکن است به مراکز خصوصی مراجعه کرده باشند و داروهای متعددی نیز دریافت کنند، اما به موقع به بیمارستان مراجعه نکنند که این بتواند بر روند بهبودی شان تأثیر بگذارد. در حال حاضر ۱۰۴۷ مرکز ۱۶ ساعته و ۲۴ ساعته در کشور فعال هستند که تعدادشان کافی است، اما از نظر نیروی انسانی باید تقویت شوند.

ایران در رتبه ۱۱۰ اخذ تست کرونا

لاری تأکید کرد: تاکنون بیشتر سالمندان و افراد آسیب پذیر در این مراکز تست رایگان می دادند. حدود ۲۰ تا ۲۵ تست روزانه انجام می شود؛ در حالی که براساس اطلاعات ما در آلمان حدودا ۴۰۰ هزار تست روزانه گرفته می شود و می بینیم که ما در رتبه ۱۱۰ اخذ تست قرار داریم. قطعا افزایش ظرفیت تست های روزانه در ردیابی بیماران بسیار موثر خواهد بود که در این زمینه رئیس جمهور دستوراتی دادند تا تعداد تست ها افزایش یابد.

پوشش بیمه ای تست کرونا در انتظار تصویب دولت

وی با اشاره به اینکه اگر یک خانواده بخواهد در مراکز خصوصی تست بدهد باید حدودا نفری ۷۰۰ هزار تومان هزینه کند، ادامه داد: براساس صحبت هایی که با شورای عالی بیمه سلامت داشتیم آن ها قیمت تست را حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان تعرفه گذاری کردند و این موضوع به هیأت دولت تقدیم شده و در انتظار تصویب است. با سیاست افزایش تعداد تست ها می توانیم جمعیت بیشتری را تحت پوشش قرار دهیم و این مهم است که بتوانیم به طور هوشمندانه بیماران را از طریق کد ملی و گوشی های هوشمند ردیابی کنیم تا نکات بهداشتی و قرنطینه را رعایت کنند و بیماری را به سایرین انتقال ندهند.

ماجرای برگزاری مراسم هزار نفره در مشهد 

وی در ادامه با ابراز تأسف نسبت به برگزاری مراسمی هزار نفره در شهر مشهد بیان کرد: این موضوع باعث تعجب ما نیز شد اما علیرغم پیگیری های صورت گرفته برای آنکه بدانیم چه کسی مجوز این کار را صادر کرده است همه اظهار بی اطلاعی کردند. این کار در شرایطی که همه به دنبال محدودیت های بیشتری هستیم تا بتوانیم بیماری را کنترل کنیم یک جنایت است.

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره برگزاری راهپیمایی روز ۱۳ آبان گفت: قطعا نباید این راهپیمایی برگزار شود مگر اینکه اتفاق دیگری بیفتد. همه ما از موضع مقام معظم رهبری در مورد تجمعات آگاه هستیم. در شرایطی که ایشان سلامتی مردم را در اولویت بیشتری نسبت به عزاداری ها قرار دادند، برگزاری راهپیمایی دغدغه جدی نیست.

هزینه درمان بیماران کرونایی

وی درباره متوسط هزینه بیماران کرونایی اظهار کرد: متوسط هزینه یک بیمار که ۵ تا ۷ روز در بخش عادی بستری می شود ۸.۳ میلیون تومان است که در صورت بستری شدن در آی سی یو این عدد به ۱۷.۵ میلیون تومان نیز می رسد. البته این موارد به غیر از داروی رمدسیویر است که تحت پوشش بیمه نیست و در پروتکل های درمانی نیز نیامده است، اما ممکن است به تشخیص پزشک نیاز به مصرف آن باشد که به شکل بیمارستانی در اختیار بیمار قرار می گیرد. در مورد سایر هزینه ها نیز لباس حفاظتی در بخش عادی ۲۳۰ هزار تومان و در آی سی یو ۳۳۰ هزار تومان هزینه دارد.

رمدسیویر تاثیری در کاهش بیماری کرونا نداشته است

وی افزود: تاکنون براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی اینترفرون ها و رمدسیویر تأثیری در کاهش بیماری نداشته است اما براساس مطالعات کشورمان دگزامتازون و تأمین اکسیژن می تواند برای درمان بیمار موثر عمل کند.

درمان کرونا با طب سنتی حقیقت دارد؟

وی در پاسخ به سوالی درباره استفاده از طب سنتی برای بیماران مبتلا به کرونا گفت: ۵۰ درصد تحقیقاتی که کد اخلاقی دریافت می کنند مربوط به داروهای طب سنتی هستند. هر کس برای دارویی ادعا دارد باید به سازمان غذا و دارو مراجعه کرده و با دریافت کد اخلاقی کارآزمایی بالینی آن را آغاز کند. در این زمینه هیچ منعی وجود ندارد و فرد می تواند با طی کردن مسیر قانونی دارو را مورد کارآزمایی بالینی قرار دهد، اما اینکه این دارو تنها روی دو یا سه بیمار آزمایش شود، منطقی نیست که بخواهیم بر آن اساس سلامت مردم را به خطر بیاندازیم.

لاری با تأکید بر اینکه کرونا درمان قطعی ندارد، اظهار کرد: همکاران ما هر کاری که از دست شان برآید را برای بیماران انجام می دهند در مورد داروی رمدسیویر نیز این دارو با تعرفه مشخص در اختیار بیمارستان ها قرارگرفته و در صورت نیاز به بیمار داده می شود.

سه درصد بهبودیافتگان کرونا پلاسما اهدا کرده اند

وی همچنین درباره تأثیر پلاسما درمانی در بهبود مبتلایان به کرونا تصریح کرد: در حال حاضر حدود سه درصد پلاسما از بیماران بهبود یافته دریافت شده است که حالت مطلوب آن رسیدن به عدد ۱۰ درصد است. این موضوع نیز ویژگی هایی دارد که باید مورد مطالعه قرار گیرد اما مطالعات هنوز اثربخشی بسیار جدی برای پلاسما درمانی را ثابت نکرده است، اما در هر حال ما از همه روش ها برای درمان این بیماری ناشناخته استفاده می کنیم و از مردم نیز می خواهیم پس از بهبود یافتن برای اهدای پلاسما مراجعه کنند.

وی با تأکید بر اینکه تاکنون به شدت از ایمنی گله ای پرهیز شده است، گفت: اگر قرار باشد این سیاست را در پیش بگیریم باید ۶۶ درصد جامعه به کرونا مبتلا شوند که این کار به شدت غیراخلاقی است. موضوع ایمنی گله ای با واکسن مطرح می شود که تعداد زیادی واکسن بزنند و ایمنی ایجاد شود. تاکنون دیده ایم بسیاری از جوانان یا افرادی که بیماری زمینه ای نداشتند به کرونا مبتلا شده و فوت کردند و این انسانی نیست که بخواهیم با زندگی مردم بازی کنیم. در فرهنگ ما همه افراد خانواده چه پیر و چه جوان عزیز هستند در نتیجه اولین سیاست ما این است که بیمار نشویم و در صورتی که بیمار شدیم مراقبت های خوبی دریافت کنیم.

کمبود داروی خاص داریم؟

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا کمبود داروی خاصی در کشور وجود دارد یا خیر، بیان کرد: تمام تلاش مان را می کنیم که داروها به موقع به دست مردم برسد. در زمینه تأمین انسولین قلمی نیز اقداماتی صورت گرفته است. از مردم می خواهیم با استفاده از سامانه تی تک داروی مورد نیاز خود را در داروخانه ها پیدا کنند و بدانند که باید برای دریافت آن دارو به کجا مراجعه کنند.

وی درباره شناسایی شهرهای قرمز کرونا اظهار کرد: ما معمولا تعداد فوتی ها در یک شهر را به درصد جمعیت آن شهر می سنجیم و برای آنکه مشخص شود کدام شهر در وضعیت بحرانی  تری قرار دارد این عدد افزایش پیدا می کند که با ایجاد محدودیت در آن شهرها سعی می کنیم جلوی انتقال بیماری به شهرهای مجاور گرفته شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۲:۱۲ ۱۰ آذر ۱۳۹۹
نمیشہ کمتر وعدی تو خالی تحویل مردم بید از مرداد ماہ ک میگید ھی این ھفتہ دو ھفتہ ایندہ الان سہ چھار ماہ گ ک وعد ھی وعد ک میخواھید عمل کنید این ھمہ کشتہ کمی ھمہ ملت میدونند ک میتونید دروستش کنید ولی معلوم نیست کی بابا مثل بقیہ کشورھای ثروت مند شماھم خرید کنید چ میشہ الحمد اللہ از ھمہ چیز ک خود کفایم این یکی کمی دیرتر ب تولید ملی برسونیم چ میشہ بس نیست انھمہ وعدی عمل نکرد مگہ ھفتہ شما چند روزست چھار ماہ شدہ ،تو ھر خانوادہ ای نگاہ کنید یکی دو نفر فوت شدہ از یک طرف مثل ما کارگرای سادہ ک بی کاریم اگہ این نکوشدمون گروسنگی ھتمن میکوشدمون خدا خیرتون بدہ ک زحمت میکشید ولی ھر چ زودتر یک راھی پیدا کنید تشکر ۔۔۔ دیقہ وعدہ تو خالی ب مردم ندید فقط عمل کنید ممنون از تلاشتون
باران
۱۲:۲۸ ۱۰ آبان ۱۳۹۹
لطفا روی واکسن های وارداتی سرمایه گذاری نکنید

اگرچه بصورت مقطعی درمان هس ولی بیمارییهای خفته در بدن ایجاد میکنن
تا نسل ایرانیان را منقرض نکنن دس بردار نیستن


به مخترعان و مبتکران جوان داخلی مون اعتماد کنید

یکی از آشنایان بنده خدا زده بود زمین گیر شد و بعد فوت کرد
محمد
۱۲:۱۶ ۲۳ آبان ۱۳۹۹
اره منم موافقم.شایعه پراکنی موقوف!!!!!!
ناشناس
۰۱:۳۱ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
خانم دكتر ٢٠ در صد فقط واكسن دريافت كنند بقيه مردم چكار بايد بكنند يعني قريب به ٦٥ ميليون بايد هر ان منتظر گرفتار شدن به كرونا باشند ؟؟؟؟
ناشناس
۰۰:۱۳ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
شما خوبی ؟ خدا رو شکر .
بابا یکی این مدرسه ها رو از برق بکشه . زنگ زدن حتما قد و وزن تون رو بفرستین برامون ! ما الان یعنی برای وزن کردن بریم بیرون ؟ بعدشم هی میگن امتحان در مدرسه ! عجب فرهنگیانی پرورش دادید آفرین !
محمد
۱۲:۱۷ ۲۳ آبان ۱۳۹۹
متاسفم بر وزیر که چنین دستوری داده.کاش فقط مختص کلاسهای ۹ و ۱۲ بود نه من که دهم هستم!!!!!!
وحید
۲۳:۵۰ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
مبلغ و میزان یورو در متن ۷۹۰ میلیارد یورو و ۴۶۴ میلیارد یورو اعلام شده که اشتباه است . واحد باید میلیون یورو شود.
0000
۲۳:۲۷ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
انشالله بادعای مردم ویاری خداوائمه این واکسن مثبت باشه وازشرکرونا خلاص شویم
ناشناس
۲۲:۲۰ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
نزنید این واکسن های وارداتی مخصوصا آنفولانزا و سه گانه رو روی نسل حافظه سلامت تاثیر میزاره تولید داخل نیست که وارداتیه پدر مردم رو با این واکسنا در آوردن یه کلیپ دیدم یه بچه با زدن واکسن سه گانه فلج مغزی شده این بیلگیتس لعنتی با واکسن فلج اطفال فکر کنم تو هند کلی جنایت کرد با پوشش کار انسان دوستانه
ناشناس
۲۲:۰۷ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
ختم کلام،آی ملت بمیرید
ناشناس
۲۲:۰۵ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
نمیدونم چرا هی الکی میگید انقد واکسن انفولانزا در خانه های بهداشت توزیع شده در صورتی که اکثرا برگه زدن که واکسن انفولانزا نداریم سوال نفرمایید!!!
جالبه وقتی پای حرف زدنتون میرسه همه چی اوکی و خوبه و همه چی عادی و عالی!!!
ناشناس
۲۰:۱۷ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
دارو امام کاظم یه بررسی بکنید خواهشا.. ببینید اگه خوب وتاثیر داره استفاده کنیم. خیلیها استفاده کردن و تعریف کردن
ناشناس
۱۹:۱۱ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
با فوت هر۳۰۰نفر به طور روزانه ماهانه ۹۰۰۰نفر میمیرندپس
دولت ماهیانه حدود ۹۰۰۰*۴۵۰۰۰=۴۰۵۰۰۰۰۰۰تومان یارانه پرداخت نمیکندواین به نفع کشوراست
لطفا بیمارستان ها را تعطیل کنیداین به نفع دولت وملت باقیماندها ست
ناشناس
۱۸:۵۰ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
چرا آخر پاییز خوب الان تست انسانی انجام بدین تا در صورت موثر بودن واکسن افراد کمتری فوت کنن
مهدی
۱۸:۴۶ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
واکسن آنفولانزا بعد جنگ جهانی دوم کشف شده به ما بدهید ما بیماری لا علاج داریم کرونا بیش کش
هادی
۱۷:۵۹ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
مگه وزیر بهداشت نگفت شروع فاز انسانی از اواسط آبان ؟
چطور شما میگید از اواخر پاییز ؟
ناشناس
۱۷:۵۴ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
مگه اواسط پاییز قرار نبود تست انسانی شروع بشه؟؟ الان بیش از ۲ ماهه دارن میگن حدود ۲ هفته دیگه تست انسانی شروع میشه!!!!
ناشناس
۱۹:۳۶ ۲۳ آبان ۱۳۹۹
احتمالا زبانم لال مشکلی پیش امده و گرنه قرار بود یه ماه پیش تست انسانی شروع بشه من که برای واکسن کرونا ثانیه ها را می شمارم
عجب گیری کردیم واقعا این یک فاجعه است و دنیا را درگیر کرده اگر مردم رعایت نکنند باید منتظر اتفاقات خطرناک باشیم باید منتظر فاجعه جهانی از قطعی و کشتار جمعی مردم باشیم باید منتظر باشیم که عزیزانمان یا از گرسنگی ویا از درد کرونا جلو چشممان پرپر بشوند بخدا اگر همینطور پیش برود قطعا عواقب خطرناکی در انتظارمان است
ناشناس
۱۷:۴۵ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
خدا رحم کنه کهیر هم به بیماری کرونا اضافه می شه با تزریق واکسن کرونا.
ناشناس
۱۷:۴۳ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
کی راست میگه؟یکی میگه واکسن نساختیم یکی میگه در مرحله آزمایشه.
ققنوس
۱۶:۴۴ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
یه جا میگی در واریز پیش پرداخت واکسن مشکل داریم یه جا دیگه میگی اصلا واکسن کرونا وجود نداره. پول ندین اب مقطر بگیرینا
ناشناس
۱۶:۳۱ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
انشالله از خودتان شروع کنید و بعد به مردم بدید تا برادریتون ثابت شه
پیمان اشراقی
۱۶:۰۸ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
سلام ،

انشاالله و انشالله اثرات قابل توجهی داشته باشد .
پیمان اشراقی
۱۶:۰۸ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
سلام ،

انشاالله و انشالله اثرات قابل توجهی داشته باشد .
قندي
۱۵:۴۷ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
لطفا انسولين رو بسازيد كه صد ساله اختراع شده
Hossein
۱۵:۴۶ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
یا خدا....به داد مردم برسه
ناشناس
۱۵:۳۱ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
به همین خیال باش