به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حجتالاسلام والمسلمین سعیدرضا عاملی دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه هفتمین جلسه شورای تحول و نوسازی آموزش و پرورش با اشاره به مصوبات این جلسه و تشریح آن بیان کرد: اجرای سند تحول بنیادین دستور کار اصلی ماست و یکی از تحولات ده گانه در این سند موضوع فضای مجازی در آموزش و پرورش است.
او ادامه داد: در فضای مجازی لزوما منظور ما نرم افزار شاد نیست بلکه آموزش و پرورش دوم یعنی بازتولید فرایندهای اداری، تقسیمات کشوری، منابع انسانی و... در این فضای دوم مورد توجه قرار گیرد.
عاملی با اشاره به اینکه فضای دوم در واقع واقعیت گستردهای است که منبع اصلی آن آموزش و پرورش در فضای واقعی است، اظهار کرد: در شرایط کنونی نقدهایی به شبکه شاد وارد میشود که به نظرم این نقدها توجه به این ندارد که نرم افزار مسیر کمال را طی میکند، محیط مجازی محیطی ادامه دار است و از یک نقطهای آغاز میکند و به مرور به کمالی مطلوب میرسد.
دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: در این جلسه کلیت موضوعی طرح شد که در آن دانشگاه شهید بهشتی و پژوهشگاه آموزش مجازی آن با همکاری آموزش و پرورش کاری مشترک تهیه کردند تا که سیاستها و راهبردها و اهداف آموزش و پرورش در محیط دوم را تعیین کنند.
او با بیان اینکه در این طرح باید مسائل آموزش و پرورش محور فعالیت ها باشد، گفت: به عنوان مثال در فضای دوم اطمینان نداریم دانش آموز در چه شرایطی آموزش را دریافت میکند این بسته مطابق محیط جدید دانش آموز را مقابل معلم مینشاند و آموزش چهره به چهره دریافت میکند همچنین این مسئله را در دانشگاه هم داریم که بهبود کار نیازمند توسعه نرم افزاری است.
عاملی ادامه داد: فضای دوم باید بتواند واقعیت مجازی و گسترده را به گونهای طراحی کند که کیفیت آموزش بهتر و بیشتر شود. این بستر هم روز اول اتفاق نمیافتد و به مرور زمان لایههای فنی تری پیدا میکنند همانطور که موتورهای جستجوگر مسیر دو دهه رشد و پیشرفت را طی کردند تا لایههای اطلاعاتی گسترش یافت.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: طبیعتا اگر آموزش و پرورش امروز با دقت این موضوع را جلو ببرد به ظرفیتهای خوبی میرسد؛ موضوع نگاه پلتفرم به آموزش و پرورش هم بعد دیگری است که به آن توجه داریم تا همه سامانهها در یک پلتفرم شکل گیرد و به صورت یکپارچه قابل دسترسی باشد.
عاملی افزود: از دیگر مباحث جلسه امروز بحث ورود شرکتهای خصوصی و اپراتورها به فضای آموزش مجازی است تا برای همه به صورت غیرمرکزی امکان مشارکت وجود داشته باشد، در واقع در این فضا نگاه مرکزی و غیرمرکزی شکل میگیرد تا از تمرکز گرایی شدید جلوگیری شود و در این محیط کیفیت برنده اصلی است؛ جستجوگرهای زیادی در دنیا وجود دارد، اما همه اینها در یک سطح نیستند و خدمات آنها متفاوت و متنوع است بر همین اساس نگاه و موضوع ما هم در چنین بستری شکل میگیرد.
انتهای پیام/