سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کدام چهره‌های مذهبی به کرونا مبتلا شده‌اند؟ + تصاویر

کرونا حدود ۹ ماه است که مهمان کشور ما شده است در این میان افراد بسیاری از منبری‌ها و مداحان نیز درگیر کرونا شدند و متاسفانه بسیاری نیز جان باختند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  ویروس کرونا درست اول اسفندماه در ایران خودنمایی کرد و تا امروز (حدود ۹ ماه) اقشار مختلف مردم را درگیر کرده است.

کرونا تا روز گذشته یکشنبه چهارم آبان‌ماه در کشور ما، ۵۶۸ هزار و ۸۹۶ نفر را مبتلا کرده بود که از این میان الحمدلله با تلاش کادر پزشکی ۴۵۵ هزار و ۵۴ نفر از بیماران، بهبودیافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند، اما متاسفانه تا این روز نیز ۳۲ هزار و ۶۱۶ نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده‌اند.

در میان این اطلاعات، روزانه اخباری از ابتلا افراد سرشناس و یا درگذشت آن‌ها نیز به میان آمده است. یکی از گروه‌هایی که اخبار ابتلا و یا درگذشتگان از طرف مردم دنبال می‌شده، افراد فعال در حوزه دین اعم از منبری‌ها، مداحان، خادمان هیأت‌ها و روحانیون بوده‌اند.

در این گزارش نگاهی داریم به افراد این حوزه که مبتلا به کرونا شده‌اند.

بهبودیافتگان و شاید شفایافتگان

حجت‌الاسلام حسین انصاریان

از میان قشر مذهبی و دینی که مبتلا به این بیماری شدند، شاید نام حجت‌الاسلام حسین انصاریان استاد اخلاق و مفسر قرآن کریم که از منبری‌های مشهور کشور است، بیشتر همگان را متأثر کرد. خبر ابتلا این سخنران مذهبی ۲۲ شهریورماه همزمان با بستری شدنش در بیمارستان اعلام شد. باتوجه به سن بالای او و این خبر که با درگیری بالای ریه‌ها راهی بیمارستان شده است، مردم را بسیار ناراحت کرد.

این استاد اخلاق تا دوم مهرماه در بیمارستان بود و در نهایت براساس اعلام دکتر کولیوند رئیس بیمارستان خاتم‌الانبیاء معجزه‌وار و با دعای مردم ایران شفا یافت.

حجت‌الاسلام سیدمحمدباقر علوی تهرانی

این سخنران مذهبی و استاد اخلاق نیز با وجود آن‌که محرم امسال جلسات سخنرانی خود را به صورت مجازی برگزار کرد، اما در دهه دوم محرم به بیماری کرونا مبتلا شد.

خبر ابتلا این استاد اخلاق، ۳۱ شهریورماه اطلاع‌رسانی شد که با تلاش کادر پزشکی پس از حدود ۵ روز، ۴ مهرماه با بهبودی نسبی از بیمارستان مرخص و برای ادامه درمان راهی منزل شد.

حجت‌الاسلام بندانی نیشابوری

تست کرونای این سخنران مذهبی در روز ۲۴ شهریورماه مثبت اعلام شد که منجر به لغو جلسات و برنامه‌های سخنرانی‌اش در تهران و قم شد.

این سخنران نیز خوشبختانه با تلاش کادر درمان توانست بر این بیماری غلبه کند.


بیشتر بخوانید


محسن طاهری

۵ اسفندماه و درست در همان بحبوحه آغاز شیوع ویروس کرونا در کشور بود که خبر ابتلای این مداح در رسانه‌ها منتشر شد؛ آن هم نه در ایران بلکه در امارات. این مداح پیشکسوت و مدیرعامل سابق خانه مداحان که به دعوت سفارت ایران در امارات راهی این کشور برای اجرای برنامه شده بود، به محض ورود به خاک امارات و سنجش دمای بدن، مشکوک به کرونا تشخیص داده شد و تست او در بیمارستان شیخ راشد این کشور، مثبت شد.

او پس از سپری کردن دوران نقاهت و انتقال به بیمارستانی در منطقه «البراحه» سلامتی خود را بازیافت و ۲۶ اسفندماه با بهبودی کامل و منفی شدن تست مجددش از بیمارستان مرخص شد و به کشور بازگشت.

مهدی لیثی

این مداح تبریزی ۲۰ شهریورماه امسال به کرونا مبتلا شد و مجالس دهه دومش در تبریز لغو شد.

خوشبختانه بیماری او نیز خفیف بود و پس از گذراندن دوران نقاهت، سلامتی کامل خود را به دست آورد.

سیدمهدی حسینی

این مداح اهل بیت (ع) که دهه اول محرم امسال نوحه معروف «من اصلا اومدم برات مریض بشم»‌اش با اشک‌های شیخ حسین انصاریان بسیار مورد توجه قرار گرفت، در ایام دهه دوم به این بیماری مبتلا شد.

خوشبختانه بیماری او نیز خفیف بود و پس از مدتی بستری شدن، سلامتی کامل خود را به دست آورد و در ایام ماه صفر در جلسات مختلفی به مرثیه‌خوانی پرداخت.

سیدحسین همایونی

این مداح و جانباز ۷۰ درصد دفاع مقدس، بامداد عاشورا به دلیل ابتلا به بیماری کرونا در بیمارستان بستری شده است.

او بعد از گذشت دوران نقاهت و با کسب بهبودی کاملٰ از بیمارستان مرخص شد.

محمود شریفی (کمیل کاشانی)

محمود شریفی متخلص به «کمیل کاشانی» شاعر و مداح اهل بیت (ع) در شهر کاشان، ۱۷ اسفندماه و در ابتدای شیوع ویروس کرونا به این بیماری مبتلا و تحت مراقبت‌های بیماران تنفسی بود.

او پس از گذران دوران نقاهت بهبودی کامل را به دست آورد و در چند مناسبت به خصوص ماه محرم به مرثیه‌خوانی پرداخت.

عباس ابراهیمی

او مداح و داماد زنده‌یاد استاد حاج حسن محمدی دولابی است که به بیماری کرونا مبتلا شد و برای استراحت از ۲۳ مهرماه در منزل به سر می‌برد. حال این مداح اهل بیت (ع) خوب و رضایتبخش است، اما به کمک دستگاه اکسیژن تنفس می‌کند.

دوران قرنطینه او هنوز به پایان نرسیده است.

حجت‌الاسلام نجف نجفی روحانی

او مسئول دفتر نمایندگی رهبر معظم انقلاب در عراق است که مدتی است به دلیل ابتلا به کرونا در ایران بستری است.

طبق شنیده‌ها وی در یکی از بیمارستان‌های شهر قم بستری است، اما حال عمومی ایشان رضایت‌بخش گزارش شده است.

حجت‌الاسلام علی بهجت

فرزند مرحوم آیت‌الله العظمی محمدتقی بهجت هم به دلیل ابتلا به کرونا در قم بستری و در بخش مراقبت‌های ویژه به سر می‌برد.

حجت‌الاسلام علی بهجت ضمن شاگردی در محضر پدر بزرگوار از شاگردان برجسته علامه حسن زاده و آیت الله جوادی آملی است.

حمید بهاری

او مداح و فرزند مرحوم حاج شاه‌حسین بهاری (از بزرگان ستایشگری) است. او نیز به دلیل ابتلا به کرونا از ۲۳ مهرماه در منزل قرنطینه است.

او از نظر تنفسی مشکلی ندارد. او بناست دوران نقاهت خود را در منزل سپری کند و به توصیه پزشکان، نیازی به بستری شدن در بیمارستان نداشته است. دوران قرنطینه او نیز هنوز به پایان نرسیده است.

ابراهیم صدیق

او نیز از مداحان شهرری است که به دلیل مشکلات تنفسی ناشی از بیماری‌های ریوی در منزل بستری شده است.

سیدمحمد تحویلدار

این مداح اهل شهرری و پیرغلام اهل بیت (ع) براثر ابتلا به بیماری کرونا، ۱۷ مهرماه در یکی از بیمارستان‌های شهرستان ری بستری شد، اما به دلیل ازدحام بیماران کرونایی در این بیمارستان به منزل بازگشت تا دوره نقاهت خود را در خانه سپری کند.

این مداح اهل بیت (ع)، یکی از ذاکران شاخص آستان حضرت عبدالعظیم حسنی در شهرری و برادر بزرگ‌تر سیدرضا تحویلدار مداح و سیدمهدی تحویلدار مجری رسانه ملی است.

محمدجواد ریحانی‌پور

این مداح اهل بیت (ع) نیز مردادماه بود که به بیماری کرونا مبتلا شد و خوشبختانه توانست پیش از فرارسیدن ماه محرم بر آن غلبه کند و بهبودی کامل خود را به دست آورد.

او در ماه محرم از روز نخست تا روز سوم شهادت امام حسین (ع) روضه خانگی در منزل خود برپا کرد، اما بعد از این مراسم تصمیم به برپایی مجالس خصوصی برای بیماران گرفت.

عباس دلجو

این مداح و سخنران مذهبی شاید یکی از آخرین افراد این جامعه تاکنون باشد که به بیماری کرونا مبتلا شده است. او هم‌اکنون به دلیل درگیری ریه‌هایش در یکی از بیمارستان‌های تهران بستری است.

برای بهبود کامل حال تمام بیماران به خصوص جامعه منبری و مداحان کشور آرزوی سلامتی می‌کنیم.

درگذشتگان

متاسفانه جمع بسیاری از منبری‌ها، روحانیون و مداحان کشور نیز بر اثر ابتلا به بیماری کرونا در این حدود ۹ ماه دارفانی را وداع گفته‌اند که در این گزارش از آنان نیز یاد می‌کنیم. شما هم آنان را با نثار فاتحه‌ای مهمان کنید.

مهدی گرانمایه

او از خادمان هیأت مجمع دینی مهدیه تهران که به دلیل ابتلا به بیماری «کرونا» درگذشت. خبر ابتلا و درگذشت او اولین فوت شده کرونایی در جامعه هیأتی کشور بود که بازتاب‌های بسیاری نیز داشت.

او که به دلیل ابتلا به کرونا در بیمارستان مسیح دانشوری تهران بستری بود، سوم اسفندماه ۹۸ درگذشت و در بهشت زهرا غریبانه به خاک سپرده شد. او بازنشسته اتوبوس‌رانی و جزو چای‌ریزان مجمع دینی مهدیه تهران محسوب می‌شد.

حجت‌الاسلام عبدالحمید مقدسیان

این سخنران مطرح، شاید جزو اولین منبری‌هایی بود که به علت کرونا جان خود را از دست داد. البته در خصوص علت فوت این منبریٰ مشکل ریوی اعلام شد، اما در روز‌های اولیه شیوع این بیماری برخی به دلیل عدم شناسایی، کرونا تشخیص داده نمی‌شدند.

حجت‌الاسلام عبدالحمید مقدسیان فرزند شهید حجت‌الاسلام محمد مقدسیان از مبارزان فدائیان اسلام و همرزم شهید آیت‌الله محلاتی و همچنین نوه مرحوم شاه حسین بهاری مداح بلند آوازه کشور هم بود. او ۱۱ اسفندماه دارفانی را وداع گفت.

احمد خسروی

این روحانی جهادگر استان قم که سالیان سال در استان‌های مختلف کشور به خصوص سیستان و بلوچستان به نیازمندان خدمت‌رسانی کرده بود، ۱۵ اسفندماه به دلیل ابتلا به بیماری کرونا درگذشت.

او در حالی که برای امدادرسانی به بیماران مبتلا به ویروس کرونا و خدمت رسانی به جامعه پرستان و پزشکان به شهر مقدس قم رفته بود، به این بیماری مبتلا شد و به دلیل بیماری ریوی زمینه‌ای که داشت، در بیمارستان فرقانی این شهر به لقاء الله پیوست.

آن مرحوم مسئولیت روابط عمومی سازمان مدارس معارف اسلامی صدرا وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی را نیز بر عهده داشت.

حسن شیرازی

او از پیرغلامان اهل بیت (ع) در استان قم بود که روز ۱۷ اسفندماه درگذشت.

این مداح اهل بیت (ع) به دلیل بیماری کرونا و بر اثر عارضه ریوی مدتی در بیمارستان بستری بود که دارفانی را وداع گفت.

سیدمحمد هاشمی‌تبار

این مداح، نوحه‌خوان و مناجات‌خوان شب‌های ماه مبارک رمضان و پرچمدار هیأت باسابقه فاطمیه (حوالی میدان قیام تهران) روز ۲۰ اسفندماه در بیمارستان امام حسین (ع) درگذشت.

وی که از بیماری کلیه رنج می‌برد و یکی از کلیه‌های او پیوندی بود، پس از ابتلا به کرونا و مراجعه به این بیمارستان و به دلیل وخامت اوضاع جسمانی، دار فانی را وداع گفت.

محمود آقا محمد کاشی (کاشانی)

او میاندار قدیمی هیأت فاطمیه تهران بود که ۱۰ مردادماه و در ۸۵ سالگی براثر ابتلا به کرونا درگذشت.

محمود آقا محمد کاشی (کاشانی) قریب به ۵۰ سال میاندار هیأت فاطمیه تهران بود که براثر ابتلا به بیماری کرونا درگذشت.

محمدحسین حرمی

فرزند مرحوم شیخ قاسم حرمی از منبری‌های تهران بود که بیش از ۹۳ سال پیش ایام شهادت حضرت زهرا (س)، مجلس روضه‌خانگی را برپا کرد که تا امروز توسط فرزندش ادامه یافته بود.

آن مرحوم، سابقه مدیریت در رادیو تهران و شبکه ۵ تلویزیون را نیز داشت و از جمله مدیران پیشکسوت سازمان صداوسیما محسوب می‌شد.

مرحوم حرمی، به دلیل ابتلا به بیماری کرونا در بیمارستان مسیح دانشوری بستری شد، اما در روز ۲۸ شهریورماه جان به جان آفرین تسلیم کرد.

عباس خبوشانی

این مداح اهل بیت از پیرغلامان مطرح استان اصفهان بود. او بر اثر ابتلا به بیماری کرونا ۳۰ مهرماه دارفانی را وداع گفت.

ماشاالله نجار

این بانی مجلس عزای اهل بیت (ع) اهل کرمان بود و در دوران جوانی نجار ماهر و خبر‌ه‌ای شد. به‌علت بیماری کلیوی بعد از حدود ۴ سال در آستانه فوت قرار داشت که با عنایت خاص امام حسین علیه السلام شفا یافت.

حجت‌الاسلام پناهیان در وصف شفای او می‌گوید: «زمانی که پزشکان از حاج ماشاءالله قطع امید کرده بودند و او را به خانه فرستاده بودند تا روز‌های آخر عمر را آن‌جا باشد، روزی مادرش از مجلس عزای امام حسین (ع) در محرم برمی‌گردد و در حالی که گریه می‌کرد، از امام حسین (ع) می‌خواهد که فرزندش را شفا دهد. او نیز با گریه مادر گریه می‌کند و به حضرت عرض می‌کند که اگر مرا شفا دهید برای شما روضه برگزار می‌کنم. این چنین می‌شود که حاج ماشاءالله شفا پیدا می‌کند و مجلس‌دار امام حسین می‌شود.»

بعد از آن، همه ساله مراسم روضه و عزاداری در محرم و صفر به‌مدت ۱۸ روز برپا می‌کرد که سابقه مجالسش به ۶۰ سال می‌رسد. در مجالس عزاداری او در بیت الحسین و بیت العباس (ع) کرمان مداحانی همچون حاج غلامرضا سازگار، حاج محمد نوروزی و... مرثیه‌خوانی کرده‌اند.

او روز سوم آبان‌ماه در سن ۹۳ سالگی به دیار باقی شتافت.

غلامحسین محمدی

او از روضه‌خوانان پیشکسوت و پیرغلامان آقا اباعبدالله الحسین علیه‌السلام بود که ۳ آبان‌ماه و در شب شهادت مولایش امام حسن عسکری علیه‌السلام به دلیل ابتلا به کرونا وفات یافت.

این مداح با اخلاص و نورانی از نسل ذاکران بی‌همانند گذشته بود و هنگام وفات ۸۶ سال داشت.

حسن ابراهیمی

این مداح و پیرغلام اهل بیت (ع) تاکنون آخرین درگذشته جامعه هیأتی کشور محسوب می‌شود.

او که مدیر پرواز‌های حج خطوط هوایی ایران‌ایر بود، روز گذشته ۴ آبان‌ماه و در روز شهادت امام حسن عسکری علیه السلام بر اثر سکته مغزی ناشی از بیماری کرونا به دیار باقی شتافت.

برای تمام این درگذشتگان آرزوی غفران و علو درجات را داریم.

منبع: فارس

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
حمید
۰۹:۵۵ ۰۲ آذر ۱۳۹۹
من اومدم که مریض بشم؟ خب شدی
مگه کرونا شوخی داره؟
ناشناس
۱۴:۰۶ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
لعنت به کرونا
امیر
۱۳:۵۵ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
در گذشتگان مهمان سفره با برکت اقا سید الشهدا باشند ان شاالله
ناشناس
۱۳:۱۶ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
خداوندمتعال همه مریضان راشفادهدودرگذشتگان رارحمت کند