سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مسمومیت همه ساله بین شش تا هفت هزار نفر را به کام مرگ می کشاند

رئیس اداره تحقیق، توسعه و آموزش‌های مردمی معاونت غذا و دارو گفت : در طی سال‌های اخیر همه ساله بین شش تا هفت هزار نفر از هموطنانمان در اثر بروز انواع مسمومیت جان باخته اند.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ وریا رحیمی رئیس اداره تحقیق، توسعه و آموزش‌های مردمی معاونت غذا و دارو گفت : بیشترین مسمومیتی که در سال‌های اخیر منجر به فوت شده است، مسمومیت ناشی از سوء مصرف مواد مخدر و محرک به میزان ۶۰ تا ۶۵ درصد از کل موارد مرگ ناشی از مسمومیت‌ها می‌باشد.

او گفت : مرگ ناشی از سوء مصرف مواد ممکن است در اثر مصرف میزان بالای مواد مخدر، محرک و الکل، مصرف به قصد خودکشی و یا مصرف اتفاقی خصوصا در کودکان باشد. مرگ ناشی از سو مصرف مواد می‌تواند در افراد که از طریق بلعیدن مقادیر بالای مواد مخدر بسته بندی شده در مبدا و دفع آن در مقصد اقدام به قاچاق و توزیع مواد مخدر می‌نمایند و بسته‌های مواد مخدر در لوله گوارشی ایشان باز می‌شود، رخ دهد. به طور کلی مسمومیت ناشی از مواد مخدر مختلف منجمله تریاک، هروئین، متادون، ترامادول و ... بسیار خطرناک می‌باشد و فرد مسموم هرچه سریع‌تر باید به مراکز درمانی منتقل شود.

رحیمی افزود: بسیاری از این موارد ممکن است در کودکانی رخ دهد که به صورت اتفاقی محتویات بطری حاوی داروی ترک اعتیاد، شربت متادون را خورده اند. توصیه اکید می‌شود که شربت متادون به بطری نوشیدنی‌های خوراکی مانند نوشابه منتقل نشود و به هیچ عنوان در یخچال و در دسترس دیگر اعضای خانواده قرار نگیرد.

رئیس اداره تحقیق، توسعه و آموزش‌های مردمی معاونت غذا و دارو افزود: از سال ۱۳۹۷ تا نیمه نخست سال ۱۳۹۹، مسمومیت با مواد مخدر با شیوع ۱۷ تا ۲۱ درصدی، جزء یکی از مهم‌ترین عوامل مراجعه به بخش مسمومین در بیمارستان‌های کشور می‌باشد. از این میان مسمومیت با متادون و ترامادول در صدر عوامل مسمومیت زای مخدر قرار دارند. در رتبه بعدی می‌توان به مسمومیت ناشی از تریاک و شیشه اشاره کرد.

او با اشاره به شیوع گسترده بیماری ناشی از کرونا ویروس جدید در کشور و تاکید بر بهداشت دست‌ها و گندزدایی مناسب و نقش مهم استفاده از فرآورده‌های بر پایه الکل اتیلیک (اتانول) به منظور پیشگیری از این عفونت ادامه داد: بر اساس مشاهدات و اطلاعات بدست آمده از برخی بیمارستان‌های کشور در ابتدای سال ۱۳۹۹، مواردی از مسمومیت در اثر مصرف خوراکی محلول‌های حاوی الکل اتیلیک (اتانول) و حتی مرگ بر اثر مصرف خوراکی الکل متیلیک (متانول) در برخی از بیماران گزارش شده است.

او گفت: مصرف خوراکی الکل اتیلیک (اتانول) و یا غرغره کردن اتانول در محوطه دهانی هیچگونه اثری در پیشگیری از عفونت کرونا ندارد و با خطر بروز مسمومیت ناشی از اتانول همراه است. الکل متیلیک یا همان متانول، ضمن اینکه دارای اثرات ضد میکروبی بسیار ناچیزی در مقایسه با الکل اتیلیک (اتانول) است، به علت سمیت بالا، مصرف خوراکی آن با بروز مسمومیت‌های شدید، کوری و مرگ همراه است. میزان جذب پوستی متانول به ویژه در پوست‌های آسیب دیده بالا بوده و می‌تواند سبب بروز مسمومیت شود.

رحیمی افزود: الکل‌های دست ساز و مشروبات الکلی یکی دیگر از ترکیباتی هستند که سو مصرف آن‌ها می‌تواند منجر به مسمومیت و مرگ شود. متاسفانه در اواخر سال ۱۳۹۸ و ابتدای سال ۱۳۹۹، همزمان با شیوع بیماری کرونا و تبلیغات عده‌ای سودجو، گروهی از مردم اغفال شدند و با تصور اینکه مصرف خوراکی الکل سبب پیشگیری از ابتلا به کرونا می‌شود، دچار مسمومیت شدند. علاوه بر این موارد، دسترسی آسان به الکل باعث شد افراد ناآگاه با مصرف خوراکی الکل و مشروبات الکلی قاچاق و دست ساز که حاوی متانول می‌باشد، دچار مسمومیت شوند و مرگ و میر بالای ناشی از متانول به همین علت بوده است. بر اساس آمار به دست آمده از بیمارستان‌های کشور، در سال ۱۳۹۸ در حدود ۱۰۵۰۰ مورد در در نیمه نخست سال ۱۳۹۹، بالغ بر ۷۵۸۳ مورد مراجعه به بیمارستان در اثر مسمومیت با الکل داشته ایم .

انتهای پیام/د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.