سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پور فتح در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

بیماران کرونایی با سامانه ملی رادیولوژی از راه دور شناسایی می‌شوند

مدیر پژوهش‌های کاربردی دانشگاه تهران گفت: سامانه ملی رادیولوژی از راه دور برای بیماران مبتلا به کرونا ساخته شد که کار تشخیص را برای بسیاری از بیماران مناطق دورافتاده امکانپذیر کند.

مهدی پورفتح، مدیر پژوهش‌های کاربردی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره سامانه ملی رادیولوژی از راه دور برای مبتلایان به ویروس کرونا اظهار کرد: همزمان با بروز بیماری کرونا کنسرسیومی بین دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه تهران تشکیل دادیم.

او افزود: بعد از راه اندازی سامانه ملی رادیولوژی از راه دور برای مبتلایان به ویروس کرونا در ابتدا با مالکیت داده‌های آن مشکل داشتیم؛ چرا که برخی از دانشگاه‌های علوم پزشکی مسئولیت‌هایی را در این حوزه بر عهده ما می‌گذاشتند، اما در حال حاضر مشکلات آن با گذراندن چند جلسه حل شد و در وضعیت خوبی به سر می‌بریم و همکاران با جمع آوری داده‌ها در حال تکمیل دیتابیس سامانه هستند و تحلیل‌هایی را به منظور تحقق آن ارائه خواهند داد.

پور فتح تصریح کرد: بحث حقوقی مالکیت داده‌های سامانه ملی رادیولوژی از راه دور برای مبتلایان به ویروس کرونا یک موضوع جدی در کشور ما بوده که باید حل شود، متاسفانه برخی از همکاران در حوزه پزشکی داده‌های بیماران را جزو داده‌های خود می‌دانند در حالی که اطلاعات بیماران نباید مشخص شود.

او ادامه داد: بعد از مشخص شدن اطلاعات بیمار مبتلا به کرونا و نتیجه جواب آزمایش او باید داده‌ها در دسترس باشند تا بتوان روی آن‌ها تحلیل کرد. در واقع بستن اطلاعات باعث می‌شود تا داده‌ها تحلیل نشوند؛ چرا که تحقق آن‌ها تنها به داشتن و در دسترس بودن دیتا‌های بزرگ انجام خواهد شد.

مدیر پژوهش‌های کاربردی دانشگاه تهران تاکید کرد: راه اندازی سامانه ملی رادیولوژی از راه دور برای مبتلایان به ویروس کرونا چند ماهی زمان برد و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران فعالیت‌های خوبی در این حوزه انجام شد، اما در حال حاضر این سامانه در دسترس بیمارستان امام خمینی (ره) قرار دارد و اگر بتوانیم تعداد بیمارستان‌ها را در این عرصه افزایش دهیم و با اجازه آنان اطلاعات سی پی آر سینه بیماران در اختیار ما قرار بگیرد، داده‌های بزرگ تری در دسترس مان بوده و به راحتی می‌توانیم مزیت‌های بدن بیمار را شناسایی کنیم.

در اختیار قرار گرفتن یک خوشه تخصصی برای دانشگاه تهران به منظور مقابله با ویروس کرونا

پور فتح اظهار کرد: به منظور طراحی این سامانه، یک خوشه تخصصی در اختیار ما قرار گرفت و باید گفت که این خوشه مشورتی اقتصاد کلان و سرمایه اجتماعی متشکل از افراد بازنشسته، مدیران پیشین و فعلی و رابطان با هیئت دولت بود.

او با بیان اینکه خوشه مشورتی متشکل از ۵ کارگروه اصلی است، تاکید کرد: کار گروه تخصصی، گروه تشخیص و مقابله با ویروس کرونا با رویکرد بیوفیزیکی، کارگروه زیست حسگر‌ها و کیت‌های تشخیص کووید ۱۹، کارگروه روش‌های ارائه درمان و تولید واکسن کرونا، کارگروه سیستم‌های هوشمند آنالیز داده‌ها و کارگروه امنیت غذایی شامل خوشه مشورتی است که در این زمینه فعالیت‌های خوبی انجام داده است.

مدیر پژوهش‌های کاربردی دانشگاه تهران درباره پیشنهادات مطرح شده به منظور رفع مشکلات سامانه ملی رادیولوژی از راه دور برای مقابله با بیماران کرونایی گفت: پیشنهادات زیادی در این زمینه مطرح شد که از آن می‌توان به تحرک اقتصاد و حمایت از کارگران نام برد، هم‌چنین در قالب این کارگروه‌ها سیاست‌گذاری فاصله‌گذاری اجتماعی و ابعاد آن هم بررسی شده است.

او با اشاره به کارگروه تخصصی تشخیص و مقابله با ویروس کرونا با رویکرد بیوفیزیکی،گفت: عنوان پژوهشی این پروژه که که ذیل آن پایان‌نامه‌های فراوانی تعریف شده است «شناسایی بیوفیزیکی ساختمان اتمی و دینامیک مولکول‌های سطح ویروس و گیرنده‌های سلول‌های ریه» بود و باید گفت که در این پژوهش به دنبال عواملی بودیم تا گیرنده‌های ویروس نتوانند به گیرنده‌های ریه وصل شوند.

پور فتح ادامه داد: طراحی و ساخت سیستم شناسایی الکترومغناطیسی ویروس به صورت Real Time و مقابله حرارتی و الکترواستاتیکی با ویروس کرونا و تولید ماسک‌های مناسب با ترکیبات جاذب ویروس از دیگر پژوهش‌های ما در دانشگاه تهران بوده است.

او درباره کارگروه روش‌های ارائه درمان و تولید واکسن کرونا بیان کرد: این کارگروه با مشارکت بخش خصوصی انجام شد و توانستیم به موفقیت‌هایی دست یابیم. در این کارگروه سیستم‌های هوشمند آنالیز داده‌ها، دستگاه کمک تنفسی خانگی و لوکال با همکاری شرکت مستقر در دانشگاه تهران طراحی و ساخته شد تا بتوانیم تلاش زیادی در جهت رفع هرچه سریع‌تر ویروس کرونا داشته باشیم.

پور فتح درباره مزیت‌های سامانه ملی رادیولوژی گفت: سامانه ملی رادیولوژی از راه دور برای بیماران مبتلا به کرونا طراحی و ساخته شد که کار تشخیص را برای بسیاری از بیماران مناطق دورافتاده امکانپذیر ‌کند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.