سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خطرات مسمومیت با گاز مونوکسید کربن/ آنچه باید درباره قاتل خاموش بدانیم

رئیس روابط عمومی اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه درباره خطرات مسمومیت با گاز مونوکسید کربن توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ اکبر آزادی رئیس روابط عمومی اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به افزایش موارد مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در فصل سرما، گفت: هرساله با شروع فصل سرما و افزایش استفاده از وسایل گرمایشی، شاهد افزایش موارد مسمومیت با گاز مونوکسید کربن هستیم، گاز خطرناکی که می‌تواند در مواردی منجر به مرگ افراد شود.

او گفت: در شش ماهه ابتدای امسال که فصول گرم سال محسوب می‌شوند ۶۴ مورد گزارش مسمومیت با گاز مونوکسید کربن داشته ایم که تعدادی از این افراد جان خود را از دست دادند.

آزادی با بیان اینکه مسمومیت با گاز مونوکسید کربن به دنبال سهل انگاری ساده اتفاق می‌افتد، افزود: برخی افراد در خرید و نصب وسایل گازسوز و گرمایشی چندان حساسیت و دقتی به خرج نمی‌دهند و همین امر موجب می‌شود در سراسر کشور بار‌ها و بار‌ها در طول سال شاهد مسمومیت با گاز مونوکسید کربن باشیم.

او ادامه داد: مهمترین نکته در بحث استفاده از وسایل گرمایشی بحث خرید کالای استاندارد است، افراد باید دقت داشته باشند که حتما وسایل گرمایشی استاندارد را از مراکز معتبر خریداری کنند.

آزادی افزود: در گام بعدی برای نصب این وسایل باید حتما از افراد ماهر و با تجربه استفاده شود و قبل از نصب بخاری هم باید از باز بودن مسیر دودکش اطمینان حاصل کرد.

رئیس روابط عمومی اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ادامه داد: افراد باید از لوله و شلنگ‌های استاندارد برای نصب وسایل گرمایشی استفاده کنند.

او نسبت به خطرات استفاده از گاز پیک نیک برای گرم کردن محیط در فضا‌های بسته هم هشدار داد و افزود: بار‌ها و بار‌ها شاهد فوت بسیاری افراد بر اثر استفاده از گاز پیک نیک در محیط‌های بسته مانند چادر مسافرتی و ... بوده ایم و افراد باید از این کار جدا خودداری کنند.

آزادی با بیان اینکه علائم مسمومیت با گاز مونوکسید کربن مشابه علائم سرماخوردگی است، گفت: افراد باید به محض مشاهده این علائم اگر در محیطی بسته هستند که وسیله گرمایشی یا گازسوز دارد، از آن محیط خارج شوند.

او افزود: با تشدید مسمومیت، علائم سردرد و سرگیجه هم اضافه شده و در نهایت فرد به کما و اغما فرو می‌رود و اگر استنشاق گاز مونوکسید کربن طولانی شود می‌تواند منجر به مرگ افراد شود.

این مسئول اولین اقدام در مواجه با افرادی که دچار مسمومیت با گاز مونوکسید کربن شده اند را خارج کردن این افراد از محیط و رساندن آن‌ها به محیط و فضای باز دانست و افزود: لباس‌های تنگ این افراد هم باید خارج شده و راه تنفس آن‌ها کامل باز شود.

او ادامه داد: اگر هم محیط بازی در دسترس نیست باید سریعا وسیله گرمایشی خاموش شده و تمام درب‌ها و پنجره‌ها باز شود.

آزادی گفت: افراد باید از خوراندن مایعات به مصدومانی که بیهوش هستند خودداری کنند، چرا که خطر خفگی را به دنبال دارد و توصیه می‌شود مصدمان را در حالت نشسته قرار داده و قبل از هر اقدام کمکی افراد باید با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند .

انتهای پیام/د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.