سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کشت پاپایا برای نخستین بار در استان فارس؛ خلاقیت و پشتکار کشاورز نی‌ریزی پس از ۸ بار شکست به ثمر نشست

کشاورز نی‌ریزی پس از ۸ بار شکست، موفق به کشت پاپایا شد و با این کار استان فارس را در چرخه تولیدکنندگان جهانی این میوه استوایی قرار داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، استان فارس در زمینه کشاورزی در سطح کشور به خوبی عمل کرده است به‌گونه‌ای که به ادعای متولیان جهاد کشاورزی استان فارس رتبه نخست باغداری و رتبه دوم زراعت را در سطح کشور دارد.

این موضوع در حالی است در یک دهه گذشته استان با مشکل خشکسالی دست و پنجه نرم کرده است و کنار دیگر مشکلات سبب شده است بسیاری از کشاورزان مشکلات بسیاری را تجربه کنند و حتی گاه از کشاورزی پشیمان شوند، اما در این میان هستند افرادی که خلاقانه مسیر دیگری پیش گرفتند و در جهت رونق کشاورزی و اشتغال زایی تلاش کردند.

کشت محصولات نوین و تازه می‌تواند هم اقتصاد استان را رونق دهد، هم امیدی تازه در کشاورزی استان باشد، نمونه این امر کشاورز نی‌ریزی است که پس از ۸ بار شکست، موفق به کشت پاپایا شد و با این کار استان فارس را در چرخه تولیدکنندگان جهانی این میوه استوایی قرار داد.

آرش ضامنی تولیدکننده پاپایا که در نهمین بار کشت موفق به تولید این محصول شد، گفت: از دی ماه سال گذشته به سراغ کشت نژاد پاپایای پاکوتاه رفتم، درختی که ویژه کشور‌های استوایی است و امروز موفق به تولید میوه‌های آن شدم که در زمان حاضر با استاندارد‌های جهانی برابری می‌کند.

او، علاقه خود را کشت گیاهان دارویی و گیاهان متفاوت اعلام می‌کند و می‌گوید: به‌دنبال این بودم که گیاهی را تولید کنم که در اقتصاد کشور نیز مؤثر باشد.

ضامنی با این کشت نه تنها به علاقه خود پرداخته بلکه اشتغالزایی و کارآفرینی نیز کرده است.

پاپایا گیاهی استوایی است که نخستین بار در کشور در استان یزد کشت شده و در استان فارس نخستین بار توسط این کشاورز نی‌ریزی کشت شده است. ضامنی شروع به کار خود را با حمایت ستاد اجرایی فرمان امام و با هزینه‌کرد ۲۰ میلیارد ریال اعلام کرد.

او درباره درآمدزایی از این محصول می‌گوید: هزینه راه‌اندازی یک گلخانه ۲۰ میلیارد ریال است، اما با فروش و درآمد سالانه می‌توان این رقم را بازپرداخت کرد که سه سال پی‌درپی ادامه دارد.

ضامنی، معتقد است از آنجا که کار را تازه شروع کرده و به تولید رسیده است در زمان حاضر نمی‌تواند به بحث صادرات ورود کند، اما این موضوع را در افق کاری خود قرار داده است و در سال‌های آینده حتماً به این موضوع نیز ورود می‌کند.

ضامنی در ادامه به اشتغال زایی که توانسته در استان ایجاد کند، اشاره کرد و افزود: در زمان حاضر چهار نفر به‌طور مستقیم و ۱۵ نفر نیز به‌طور غیرمستقیم در حال فعالیت هستند.

او بیان کرد: در زمان حاضر در استان فارس شهرستان نی‌ریز تنها شهرستانی است که این گیاه را تولید می‌کند و این گیاه در عمق ۳۰ سانتی‌متری زمین رشد و تا سه سال مداوم محصول را تولید می‌کند.

ضامنی با توجه به اینکه دو هزار و ۷۰۰ درخت کشت شده است، افزود: هر درخت پاپایا به‌طور میانگین ۳۰ تا ۴۰ کیلو میوه دارد و با توجه به خشکسالی استان این محصول که حداقل یک دهم دیگر محصولات آب مصرف می‌کند مقرون به صرفه است.

به‌گفته این کشاورز نی‌ریزی به‌عبارتی به‌ازای ۲۷۰۰ درخت پاپایا میانگین آب مصرفی آن در هفته ۱۸۰ هزار لیتر است.

او در ادامه می‌گوید: حجم کود مصرفی این گیاه بسیار بالا بوده و حتماً باید از آب شیرین استفاده شود.

ضامنی درباره مشکلات و چالش‌های کشت این محصول نیز می‌گوید: از آنجایی که در هر یک از سالن‌ها حدود دو تا دو نیم میلیون کود مصرف می‌شود و با کود‌هایی که در کارخانه‌های ایرانی تولید می‌شود، سازگاری ندارد باید از کود‌های خارجی استفاده شود که قیمت آن‌ها بسیار بالا است.

حساسیت بالای پاپایا در ساعت دقیق آبدهی و کوددهی همچنین آفت‌هایی که به‌روی گیاه می‌نشیند از دیگر مشکلات کشت این محصول است که این کشاورزی نی‌ریزی به آن اشاره می‌کند.

این کارآفرین اظهار داشت: این محصول نیازمند رطوبت کافی است و نمی‌توان در زمین باز آن را کشت کرد به همین دلیل در فضای گلخانه تولید می‌شود.

به‌گفته او، به این محصول شماره پروانه داروسازی تعلق گرفته است که می‌تواند در تولید محصولات دارویی، آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار گیرد.

ضامنی با توجه به اینکه این گیاه دارویی ارزآوری مناسبی برای استان به ارمغان آورده است، ابراز کرد: تولید گسترده این میوه می‌تواند در زمینه کشاورزی به اقتصاد استان رونق دهد.

منبع: تسنیم
انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.