سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تکلیف سهام عدالت متوفیان چه شد؟

با وجود اینکه از آزاد سازی سهام عدالت حدود پنج ماه است که می گذرد اما هنوز تکلیف سهام عدالت متوفیان مشخص نشده است.

به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با وجود اینکه اکنون حدود پنج ماهی است از  بحث آزاد سازی سهام عدالت می گذرد اما هنوز وراث در پی تعیین تکلیف سهام عدالت متوفیانشان هستند و تا به امروز هم  مسئولین مربوطه پاسخ گوی مشکلات آن ها نبوده اند . در این گزارش برای  پیگیری بیشتر به سراغ مسئولان مربوطه رفته ایم.

محمد رضا معتمد معاونت نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار در گفت و گو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با سامانه سهام عدالت که مربوط به متوفیان است، اظهار کرد: آن هایی که در بازار سرمایه سهام خریداری کردند در صورت فوت، ورثه پس از انحصار وراثت به مراجع قانونی مراجعه می کردند و پس از آنکه از طریق سپرده گذاری مرکزی اطلاعات وراث جمع آوری می شد، سهام فرد متوفی به وراث تخصیص می یافت اما در رابطه با سهام عدالت باید گفت تا قبل از آیین نامه آزاد سازی انتقال سهام به وراث از طریق سازمان خصوصی سازی صورت می گرفت.

او افزود: سازمان خصوصی سازی نیز به همین منظور یک سامانه را طراحی کرده بود، اما پس از بحث آزاد سازی سهام عدالت در تبصره ۲ آیین نامه آن تعیین تکلیفی صورت گرفته به طوری که مسئولان مربوطه اعلام کردند از آن جایی که قرار است تمام امور مربوط به سهام عدالت از طریق بازار سرمایه صورت بپذیرد، پس بهتر این است که سامانه آن هم زیر نظر شرکت سپرده گذاری مرکزی باشد.

معاونت نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص اینکه آیا اگر روش آزادسازی فرد متوفی مطابق نظر وراث نباشد آیا می توانند آن را تغییر دهند، تصریح کرد: خیر وراث نمی توانند تغییر رویه ای در بحث مدیریت فروش دهند مگر آنکه ابلاغیه آن توسط شرکت سپرده گذاری مرکزی مطرح شود که دلیل آن را می توان برنامه ریزی های صورت گرفته از قبل دانست.

معتمد در خصوص سود واریزی افراد متوفی که روش غیر مستقیم را انتخاب کرده اند، گفت: شرکت های سرمایه گذار استانی بعد از برگزاری مجامعشان در دی ماه مطابق قانون برای واریز سود، هشت ماه وقت دارند یعنی ممکن است افرادی که روش غیر مستقیم را انتخاب کرده اند  در شهریور ماه ۱۴۰۰  ، مبلغ سهام به حسابشان واریز شود.

او در پایان افزود: اما وراثی که متوفیانشان قبل از فوت روش مدیریت مستقیم را انتخاب کرده باشند به محض آن که اقدام به فروش کنند، مبلغ حاصل از این فروش به حسابشان واریز خواهد شد.


بیشتر بخوانید


علیرضا ماهیار معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده گذاری مرکزی در گفت و گو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با تعیین تکلیف واریز سهام عدالت متوفیان، گفت: باتوجه به حجم معاملات و تعداد زیاد متوفیان سهام عدالت قاعدتا روش دستی به دلیل زمان بر بودن امکان پذیر نیست، به همین علت در این جا بحث بین سازمان ها و سرویس های مختلف مطرح می شود. در این خصوص توانستیم جلسات خوبی را با مسئولان فناوری در قوه قضائیه برگزار کنیم.

او بیان کرد: قرار است تایید اصالت گواهی انحصار وراثت به دلیل زمان بر بودن ، از طریق سامانه های الکترونیکی صورت بپذیرد.

معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده گذاری مرکزی افزود: قرار است سامانه ای طراحی شود به گونه ای که اصالت گواهی انحصار وراثت از طریق آن صورت بپذیرد این امر سبب می شود تا امور مربوط به سهام عدالت با سرعت بیشتری صورت بگیرد.

او تصریح کرد: پیش بینی ما این است که تکلیف سهام عدالت وراث تا پایان اسفند ماه با توجه به تلاش های صورت گرفته مشخص خواهد شد، نکته حائز اهمیت این است که وراثی که قصد فروش یا دریافت سود حاصل از سهام عدالت دارند باید در درگاه سجام اطلاعات خود را به ثبت برسانند و مراحل احراز هویت را نیز انجام دهند.

در پایان باید گفت که مسئولان مربوطه برای پیگیری هرچه سریع تر این امر باید اقدامات لازم را انجام دهند و سهام داران را چشم انتظار وعده های نامعلوم خود نگذارند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۳۲ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
حالا نیست حق زنده هارو دادن
داوددهانی
۱۰:۴۹ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
تکلیف سهام زنده ها معلوم نیست حالا شما در مورد سهام عدالت مرده ها میگید
ناشناس
۰۵:۳۳ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
سلام چراسهام عدلت جاماندگان را نمی دهند سهام عدالت کارگران
سپه
۰۱:۰۹ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
دلتون خوشه بخدا، پنج ماهه منه زنده دادم بانک سپه واسه فروش کلا هفتصدتومن دادن اونم خردخرد،اخرین واریزی شونم بیست روزپیش بوداونم فقط دوازده هزارتومن،هیچکس هم پاسخگونیست،اونوقت شمامیخوای بیان پاسخگوی سهام اموات باشن،،شادی روح همه اموات صلوات......
علی
۲۰:۰۷ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
من پسر م سا ل ۱۳۹۷ به رحمت خدا رفته حال برای سهام عدا لت مر حوم چه گار کنم ایا من که پدرش هستم سهامعدالت خدا بیا مرز به حسابم واریز می شو د ۰۰ مبنون
ناشناس
۱۹:۵۶ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
حالا اینا ک زنده اند رو بدید تا مردها جونه مردمو به لب رسوندید دزدی تا حد
ناشناس
۱۶:۳۰ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
دیگه مال زنده هاهم ارزش نداره
ناشناس
۱۶:۰۷ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
حالا زنده ها سهام عدالتشون پا در هواست چه برسد به مرده ها انشالله در ان دنیا به عدالت و رحمت باشون رفتار خواهد شد.
سارا
۱۴:۴۳ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
خبری هم از جامانده از ثبت نامای بدبخت بذارین
یه پیگیری بشین محض رضای خدا
ما هم آدمیم
ناشناس
۱۴:۱۳ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
یعنی تا اسفند صبر کنیم تا ببینیم اخبار چی هست؟
چون گفتنه بودند که برای همه سهم داران عدالت کد بورسی صادر شده ولی غیر فعال است تا زمانیکه خودمان اعلام کنیم
-
۱۳:۵۲ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
ماهم میمیریم وسهام عدالتمون رو بهمون نخواهند داد
ناشناس
۱۳:۴۹ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
این کجاش سهام عدالته باید بهش بگن سهام خجالت .......
ناشناس
۱۳:۴۹ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
عجب
ناشناس
۱۳:۱۷ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
سلام پی گیری کنید بانک کشاورزی رو خسته شدیم دوماه می خوایم گوشی بخریم چرا کسی به فکر ما نیست چرا کسی پی گیر درد ما نیست ما زنده ها از فقر بی پولی داریم می میریم به فکر اموات هستید
ناشناس
۱۳:۰۸ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
لطفا پیگیری کنید که چجوری ویرایش روش مستقیم به غیرمستقیم رو میشه انجام داد و زمانشو اعلام کنید
ناشناس
۱۱:۵۳ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
خوب مغازه ای برای یه عده بعنوان شرکتهای سرمایه گذاری استانی درست کردید؟؟؟؟؟؟
که اگه چندرغاز سد دادند از اون هم درصدی را این شرکتها بردارند؟؟؟
مثل از آب کره گرفتن به این میگن
ناشناس
۱۱:۴۵ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
سلام سوال این است برای مثال اگر از 5نفروارث 3نفر دنبال ثبت نام سجام واحراز هویت نروند حالا عمدا یا غیرعمد
آیا آن 2نفر در واریز سود وتفکیک سهام مشکلی پیدا نمیکنند
سیدمحمدامین
۱۱:۱۹ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
شما اول مال زنده ها رو بدین فعلا بعد به مرده ها برسین
ناشناس
۱۱:۰۳ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
لطفا حتما پیگیر شوید ؛ کسانی که بدون اقدامی ، جز روش غیر مستقیم محسوب شده اند و قصد خرید و فروش سهام عدالت خود را ندارند ، چگونه سود خود را دریافت خواهند کرد ؟
ناشناس
۱۱:۰۳ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
لطفا حتما پیگیر شوید
ناشناس
۱۰:۵۴ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
شما هنوز مال زنده ها رو بدین مرده ها رو وقت اضافی آوردین بدین
ناشناس
۱۰:۱۶ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
سلام واعظی محدوده حمایتی بورس رو بین یک و ششصد تا یک و هفتصد اعلام کرد و امروز شاخص در کانال یک و سیصد هست و نزولی
قیمت دلار و سکه و روند بورس و مصاحبه های وزیر اقتصاد مبنی بر قصد دولت از درآمد هزار هزار میلیارد تومانی همه حکایت از این داره که با توجه به عدم صدور و فروش نفت ، دولت از بازارهای طلا و دلار و نفت کسب درآمد کنه که وضع شده این
مرغ 6هزار تومن 28 هزار تومن و مابقی قیمتها
ای کاش دولت محترم به قحطی و کمبود رضایت میداد تا این وفور کالای گران
الان غم حسرت خرید سنگین تر هست
ای کاش کالا نبود و مشاهده میشد نیست که ملت بخرن نه اینکه باشه و نتونن به خاطر گرانی بخرن
ناشناس
۰۹:۴۹ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
خدا روح متوفیان را رحمت کند.
شمابه فکر کسانی که از سهام عدالت جامانده اند و زنده هستند رو پیگیری فرمایید.
ممنون از جوانان عزیز باشگاه
۰۹:۴۳ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
ورثه نیاز دارن ولی متاسفانه هیچ کارگزاری پاسخگو نیست میگن به ما چیزی ابلاغ نشده فقط خود شخص سهامدار با کد بورسی باید حضور داشته باشه عاجزانه می خوایم پیگیری بفرمایید
ناشناس
۰۹:۳۹ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
تعیین تکلیف سهام عدالت متوفیان: بزگ نمیر بهار میاد کومبزه با خیار میاد

5 ساله پدر من فوت کرده و این سهام رو بعنوان پاداش پایان خدمت گرفته بوده، چرا اینقدر در حق مردم اجحاف می کنید. اگر این امتیاز ویژه مسئولین بود همینطوری برخورد می کردید؟
آرزوی مرگ قشنگ ترین آرزوی جامعه ماست.
ناشناس
۰۹:۳۱ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
بابا بس کنید اینقدر راجع به این سهام عدالت حرف نزنید واقعا مسخره است قابل نقد شدن که نیست ارزشش هم هر روز پایین میتد به جای سهام عدالت دولت میتونه ستاره خای اسمان رو بین مردم پخش کنه از نظر ارزش مادی وفایده تفاوتی با سهام عدالت نداره وتازه قیمتش هم پایین نمیاد
مظفریان
۰۹:۳۱ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
میشه پیگیری کنید تکلیف سود سهام عدالت کسانی که روش مستقیم رو انتخاب کردند چه میشود؟؟
یوسف حمید زاده
۰۹:۰۶ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
با تشکر از انعکاس این خبر
یه سئوال داشتم. مادرم سهام عدالت یک میلیونی دارد و تقریبا 9 سال پیش فوت کرده و حساب بانکی هم ندارد تا شماره شبا بدیم. حال نحوه به ارث رسیدن سهم عدالت مادر به وراث چگونه است و از کجا باید پیگیری کرد.
سارا
۱۴:۴۲ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
برو کافی نتا راهنمایی ت کنن دیگه
عبدالحسین
۰۸:۲۴ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
سلام
شمارو به خدا ، به هرچیزی که اعتقاد دارید قسم میدم پیگیری کنید.
سهام متوفیان پیشکش ، بنده که فعلا زنده هستم بعداز ازادسازی 30% دوم در روز عید غدیر بلافاصله در تاریخ 19 مرداد درخواست فروش رو مانند مرحله اول در کارگزاری بانک رفاه ثبت کردم اما متأسفانه تا امروز که ششم آبان ماهه ( حدود 79 روز ) هیچ اقدامی صورت نگرفته ضمنا بعداز اون تاریخ هم 5 بار دیگر درخواست فروش رو ثبت کرد و پیام «ثبت شد » و « ارسال شد » رو دریافت کردم اما یک یا دو روز بعد در قسمت وضعیت درخواست فروش مینوسه ارسال ناموفق متأسفانه هیچکس پاسخگونیست.
ناشناس
۰۷:۱۹ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
پدر من سال 92 فوت شده ووراث پسر حاضر به انحصار وراثت نمی شوند ما دختر ها هم به خاطر مادرمان نمی توانیم حرفی بزنیم ایا راهی هست که سهام پدر مان ودیگر اموالش انحصار وراثت شود البته بدون درگیری وشکایت وشکایت بازی چون ماشرم داریم که از برادراها شکایت کنیم ، بازبان خوش هم حاضر نیستند به انحصار وراثت .
ناشناس
۱۳:۱۰ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
وکیل بگیرید. حقتون بگیرید .
ناشناس
۰۴:۴۷ ۰۵ آبان ۱۳۹۹
آخرش ما نفهمیدیم چه شد به کجا مراجعه کنیم ما پدرم سهام عدالت داره اما فوت کرده چطورباید اقدام کنیم تا به وراث برسه