سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ماسک ایران‌ساخت سپر مقابله با کرونا شد

یک شرکت دانش‌بنیان با استفاده از الیاف پنبه و نقره ماسکی تولید کرده‌اند که بیش از ۹۹ درصد در فعالیت ویروس کرونا اختلال ایجاد می‌کند.

به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ماسک مای‌شیلد تولیدشده توسط فعالان فناور شرکت دانش بنیان سلامت سینا از الیاف پنبه و الیاف نقره تهیه شده است. در ماسک‌های پارچه‌ای معمولی احتمال عبور ویروس و ورود به مجرای تنفسی وجود دارد، اما این احتمال در این ماسک کم‌تر از یک درصد است. هنگام استفاده از این ماسک در فاصله زمانی کم‌تر از ۵ دقیقه، هر نوع ویروس، باکتری یا قارچ از بین می‌رود و حتی اگر وارد بدن شود، اثر منفی نخواهد داشت. این در حالی است که ویروس، روی ماسک‌های معمولی تا ۸ ساعت زنده می‌ماند.

بر اساس نتایج آزمایش‌های انجام شده در کشور آمریکا و ژاپن، الیاف نقره عملکرد الیاف پنبه‌ای را بسیار بالا می‌برد و ضمن از میان بردن تمام ذرات آلوده مانند باکتری، میکروب، قارچ و ویروس، فعالیت ویروس کرونا را بالای ۹۹ درصد دچار اختلال می‌کند.

الیاف فلز نقره در هم تنیده شده سپری قوی در برابر ویروس و باکتری ایجاد می‌کند. تراکم این الیاف باعث از بین رفتن آلودگی‌های باکتریایی، ویروسی و میکروبی شده و پس از شستشوی ماسک دوباره بدون آلودگی شده و قابل استفاده خواهد بود.

بسیاری از شرکت‌های هواپیمایی در دنیا از نقره برای میکروب کشی و ماده ضد عفونی کننده برای هوای داخل کابین هواپیما استفاده می‌کنند.

از خواص این ماسک می‌توان به خواص ضد میکروبی، آنتی باکتریال و آنتی ویروس به دلیل استفاده از الیاف فلز نقره و پنبه، قابلیت شستشو حداقل تا ۱۰۰ مرتبه، سازگاری بالا با پوست، خاصیت بو زدایی، قابلیت کشسانی و انعطاف پذیری بالا اشاره کرد.

این ماسک همچنین تاییدیه‌های آزمایشگاهی و نتایج آزمایشگاهی ضد ویروسی از آزمایشگاه لیستر را دریافت کرده است.


بیشتر بخوانید


ماسک‌های معمولی به دلیل استفاده از الیاف پایه پلیمری فقط تا چند ساعت می‌توانند کاربرد داشته باشند و معمولا دچار تجمع آلودگی باکتریایی و ویروسی شده و بعد از چند ساعت لازم است تعویض شوند.

نحوه عملکرد ماسک‌های پارچه‌ای

بر اساس گزارش اخیر محققان ژاپنی ماسک‌های پارچه‌ای بهترین عملکرد در برابر انتشار و کاهش انتقال ویروس کرونا را دارند.

مرکز Fugaku ژاپن دارای یکی از بزرگترین سیستم‌های ابر رایانه‌ای جهان است که در یک شبیه سازی نشان داد ماسک‌های یکبار مصرف و پارچه‌ای قطرات تنفسی را از خود عبور نمی‌دهند و عملکرد ماسک‌های پارچه‌ای هشتاد درصد از ماسک‌های یکبار مصرف بهتر بود. این موضوع نشان دهنده عملکرد بالای ماسک‌های پارچه‌ای است.

فناوری استفاده شده از نخ نقره و الیاف طبیعی در پارچه‌ی ماسک، راندمان استفاده و عمر ماسک را به میزان قابل توجه بهبود بخشیده و می‌تواند عمر ویروس را کاهش داده و آن را از بین ببرد.

الیاف نقره موجود در ماسک باعث می‌شود پوسته ویروس از هم پاشیده شده و در مدت زمان بسیار کوتاهی کمتر از ۵ دقیقه، فعالیت آن مختل شده و در صورت ورود به بدن دیگر قادر به تکثیر نباشد.

نقره از زمان‌های قدیم در علم پزشکی مورد استفاده قرار می‌گرفته است که دارای اثراتی از قبیل مقابله با بیماری‌ها و تسریع بهبودی بیمار‌ها بوده است. نقره می‌تواند باعث کشته شدن ۶۵۰ گونه آلودگی میکروبی، باکتریایی، قارچی و ویروسی شده و به عنوان یک ماده ضد عفونی کننده بسیار قوی به‌کار رود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
محمدرضا
۱۶:۰۵ ۰۱ آبان ۱۳۹۹
قیمتش چنده