سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیر موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی عنوان کرد؛

غذای امروز ما فردای ما را می‌سازد/ تأثیر مستقیم شرایط اقتصادی بر روی امنیت غذایی جامعه

مدیر موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: غذای سالم می‌تواند علاوه بر تامین نیاز بدن، ایمنی ما را در برابر بیماری‌های مختلف بالا ببرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، قدیر رجب زاده مدیر موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در نشست خبری به مناسبت روز جهانی غذا و گرامیداشت هفته غذا در کشور گفت: چالش‌های امنیت غذایی، کمبود منابع غذایی و امنیت تغذیه، بحران‌های پیش روی ما هستند و از منظر انسانی و اخلاقی و حرفه‌ای باید به این موضوع توجه ویژه داشته باشیم.

او افزود: در سال ۹۷ شاخص امنیت غذایی (نسبت هزینه‌های خوراکی به کل هزینه‌ها در خانوار) در حوزه شهری ۲۴ درصد و روستایی ۳۷ درصد بوده است و این در حالی است که این عدد در کشور‌های توسعه یافته بین ۹ تا ۱۴ درصد است.

مدیر موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی ادامه داد: در بحث امنیت غذا سه رکن اصلی وجود دارد؛ رکن اول اینکه غذای کافی وجود داشته باشد، مورد دوم دسترسی به مواد غذایی برای همه اقشار جامعه و مولفه سوم پایداری دریافت غذا است.

رجب زاده با اشاره به اینکه شرایط اقتصادی هم تاثیر به سزایی در امنیت غذایی دارد، بیان کرد: در مورد مولفه اول امنیت غذایی یعنی وجود منابع غذایی کافی می‌توان گفت به طور نسبی صد در صد بسیاری از غلات و گوشت و میوه و سبزی در داخل کشور تولید می‌شوند، اما مواردی مثل روغن و دانه‌های روغنی، کمتر از ۲۰ درصد تولید داخل دارند و در مواردی مانند کنجاله وابسته به خارج از کشور هستیم و این موضوع می‌تواند تولید گوشت قرمز را کاملا تحت الشعاع قرار دهد.

او تصریح کرد: زمانی که‌در تامین مواد اولیه صنایع غذایی به صادرات وابسته باشیم هر گونه تنش ارزی و نوسانات بازار‌های بین المللی موجب و به خطر افتادن امنیت غذایی می‌شود و این موضوع مهم نیازمند آینده نگری و سیاست گذاری‌های دراز مدت است.
بیشتربخوانید


مدیر موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی تاکید کرد: به طور کلی به عنوان کشوری که یک درصد جمعیت جهان را شامل می‌شود، دو درصد ضایعات دنیا را تولید می‌کنیم و به همین دلیل یکی از سیاست‌های مهمی که دنبال می‌کنیم کاهش ضایعات و یا استفاده از ضایعات است.

رجب زاده اظهار کرد: یکی از مباحث مهم این است که از تولید ضایعات در دراز مدت جلوگیری کنیم و در این زمینه به بسته بندی‌های هوشمند و دانش فرآوری ضایعات قابل استفاده نیازمندیم.

او افزود: یکی دیگر از محور‌های تحقیقاتی در موسسه بحث جیره‌های غذایی است، جیره‌های غذایی برای گروه‌های مختلف جامعه از بیماران خاص تا گروه‌های سنی خاص، برای مثال یکی‌از محصولاتی که به بازار عرضه شده جیره‌هایی غذایی دانش آموزی است که شامل مواد غذایی و ویتامین‌های مورد نیاز این گروه سنی می‌باشد.

مدیر موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی ادامه داد: ستاد کل نیرو‌های مسلح بحث جیره‌های غذایی ۲۴ ساعته و ۴۸ ساعته را به موسسه محول کرده است و ما در این زمینه مرجعیت غذایی کشور را کسب کرده ایم.

ابوالفضل پهلوان لو معاون پژوهشی موسسه علوم و صنایع غذایی نیز در این نشست گفت: سالانه در کشور ١٢٣ میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می‌شود که ۳۰ درصد آن قبل از رسیدن به دست مصرف کننده از بین می‌رود و به ضایعات تبدیل می‌شود.

او افزود: دلیل اینکه ضایعات در کشور ما زیاد است مدل نگهداری مواد غذایی و بسته بندی‌های نامناسب آن ها است که  یا زود فاسد می‌شود و یا خواص خود را از دست می‌دهد که ما در مجموعه در حوزه نگهداری مواد با پلاسمای سرد کار کرده ایم و این پایداری می‌تواند در همه حوزه‌ها مثمر ثمر باشد.

معاون پژوهشی موسسه علوم و صنایع غذایی ادامه داد: امسال شعار روز جهانی غذا از سوی سازمان جهانی غذا "عملکرد امروز ما فردای ما را می‌سازد" اعلام شده است و این جمله بسیار مهم و کلیدی است.

انتهای پیام// م. ب

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.