سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تولید برق با استفاده از تصفیه پساب صنایع

پژوهشگران دانشگاه تربیت مدرس با انجام طرحی پژوهشی موفق به تولید برق با استفاده از تصفیه پساب صنایع شدند.

به گزارش  حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محدودیت منابع انرژی یکی از چالش‌هایی است که کشور‌های گوناگون با آن دست به گریبان‌ هستند. در این زمینه نیز محققان طرح‌های زیادی را انجام داده‌اند تا این موضوع را رفع کنند.

«تولید الکتریسیته از تصفیه پساب صنایع گیاهان دارویی در سیستم الکتروفنتون زیستی» یکی از پژوهش‌ها در این راستا است که محققان دانشگاه تربیت مدرس با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آن را انجام دادند.

حبیب الله یونسی مجری این طرح پژوهشی گفت: پژوهشگران دانشگاه تربیت مدرس برای تصفیه پساب در طرح تولید الکتریسیته از تصفیه پساب صنایع گیاهان دارویی در سیستم الکتروفنتون زیستی از روش بی‌هوازی بهره برده اند.

او گفت: شکسته شدن مواد آلی پساب همراه تجزیه بی هوازی تولید پروتون و الکترون می‌کند. پس از آن از سیستم پیل سوختی میکروبی بهره بردیم تا بتوانیم الکتریسته تولید کنیم.

یونسی ادامه داد: این یک فرآیند میکروبی است که طی آن از میکروارگانیسم‌های بی هوازی استفاده می‌شود. آن‌ها با تغذیه از مواد آلی پساب رشد می‌کنند و با شکستن مواد آلی موجب ایجاد اکسیژن و الکترون می‌شوند. وجود هر میزان دی اکسید کربن در پساب به این معنا است که منبع انرژی شیمیایی لازم را داریم.


بیشتر بخوانید


یونسی همچنین بیان کرد: در نتیجه پساب‌های صنعتی می‌توانند یک فرآیند تصفیه سبز داشته باشند. همچنین می‌توان از انرژی تولید شده در ضمن تصفیه پساب در وسایل کم مصرف استفاده کرد. این طرح قابل گسترش برای همه نوع پساب صنایع، شهری و خانگی است.

پیل­ های سوختی میکروبی به عنوان وسایل تبدیل کننده پساب­ ها به انرژی الکتریکی و استفاده از هیدروژن به عنوان سوختی که می­ توان آن را از منابع تجدید پذیر و تجدید ناپذیر تهیه کرد، می­ تواند یک راه حل قابل اطمینان برای رفع مشکل انرژی و مشکلات زیست محیطی باشد. این موضوع سبب کاهش هزینه­ های سالیانه تصفیه پساب در بسیاری از کشور‌ها می­ شود.

در این پروژه از یک پیل سوختی میکروبی دو محفظه در ترکیب با فرآیند فنتون تحت عنوان سیستم الکترو­فنتون زیستی به منظور تصفیه پساب استفاده شد. از ویژگی­ های این سیستم می­ توان به راندمان بالا، آلودکنندگی کم، نداشتن سر و صدا و هزینه تعمیر و نگهداری کم اشاره کرد.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.