سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ساخت لاملا‌های کامپوزیتی تصفیه خانه‌ای در فارس

صنعت‌گران استان فارس، موفق به طراحی و ساخت لاملا‌های کامپوزیتی تصفیه خانه‌ای شدند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، الهامیان سرپرست مرکز تکنولوژی شرکت فراسان گفت: صفحات لاملای کامپوزیتی تصفیه خانه‌ای برای نخستین بار در کشور با تلاش متخصصان فارس طراحی و ساخته شد.

او با بیان این که این صفحات جایگزین صفحات فلزی در تصفیه خانه‌های آب آشامیدنی می‌شود، افزود: صفحات لاملای کامپوزیتی برای تصفیه مکانیکی آب و جداسازی ذرات گرد و غبار و گل و لای از آب آشامیدنی کاربرد دارد و در تصفیه خانه شماره یک مشهد کاربردی شده است.

الهامیان  ادامه داد: صیقلی بودن سطح برای افزایش سرعت ته نشینی ذرات، کاهش وزن به نصف وزن صفحات فلزی برای سهولت جابه جایی در زمان نصب و تعمیرات، کاهش میزان شکم کردگی به یک سوم نسبت به صفحات فلزی و حذف خوردگی و زنگ زدگی از این صفحات، از مزایای رقابتی لاملای کامپوزیتی نسبت به لاملای فلزی است.

ظفریان، کارشناس ارشد نانو تکنولوژی شرکت فراسان هم تضمین سلامت آب آشامیدنی را از اساسی‌ترین نکات در تهیه مواد اولیه این صفحات بیان کرد و گفت: رزین‌های مورد استفاده در ساخت این صفحات همه تست‌های مرتبط با آب آشامیدنی را پشت سر گذاشته اند و هیچ تغییری در کیفیت آب ایجاد نمی‌کند.

معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب مشهد نیز گفت: استفاده از صفحات لاملای کامپوزیتی علاوه برکاهش و صرفه جویی۵۰ درصدی در هزینه خرید هر صفحه نسبت به صفحات فلزی، سبب افزایش دو برابری ظرفیت خروجی تصفیه خانه شده است و به زودی امکان آبگیری هم زمان از دو سد را برای این تصفیه خانه ایجاد می‌کند.

آقایی افزود: ضرورت ارتقای کیفی و افزایش ظرفیت تصفیه خانه، استفاده از این صفحات کامپوزیتی را در اولویت برنامه ریزی‌ها قرار داد که با ارتباط تنگاتنگ کارشناسان شرکت آب و فاضلاب مشهد با طراحان و صنعت گران استان فارس، منجر به طراحی و تولید صنعتی این محصول شد.

او، جلوگیری از خروج ارز، حمایت از تولید داخل و اعتماد متقابل کارفرما به صنعتگر را عامل تولید صفحات کامپوزیتی با کیفیت و کاربردی در تصفیه خانه دانست.

رئیس تصفیه خانه شماره یک مشهد هم گفت: نصب و بهره برداری از این صفحات سبب جلوگیری از هزینه ۲۰۰ میلیارد تومانی برای ساخت تاسیسات اولیه تصفیه خانه جدید در مشهد شده است.

رمضانی افزود: با استفاده از صفحات کامپوزیتی توانستیم با هزینه ۲ درصد از میزان هزینه لازم برای ساخت و ساز جدید، به ظرفیت مورد هدف یعنی ۱۴۴ هزار متر مکعب آب در شبانه روز برای آبگیری از دو سد ارده و ارداک برسیم.

او گفت: با استفاده از صفحات لاملای کامپوزیتی، تنها با ۵ میلیارد تومان، طرح ارتقای ظرفیت تصفیه خانه شماره یک مشهد در حال انجام است که تا نیمه آبان به بهره برداری می‌رسد.

رئیس تصفیه خانه شماره یک مشهد افزود: استفاده از صفحات لاملای کامپوزیتی تصفیه خانه‌ای در حوضچه‌های پلساتور تصفیه خانه‌ها را روشی برای ارتقای ظرفیت خروجی آن‌ها بیان کرد که در حال حاضر در این تصفیه خانه مشهد در حال انجام است.

منبع: صداوسیما
انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.