سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اصفهان در تولید ماسک خودکفا شد

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت:۵۰ شرکت در زمینه تولید ماسک‌های چند لایه با ظرفیتی بالغ بر ۵۰ میلیون قطعه در روز فعال هستند

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، نشست بررسی دستاورد‌های فناورانه دانشگاه صنعتی اصفهان در حوزه پیشگیری و مقابله با کرونا با هدف رفع موانع تولید انبوه این محصولات، ظهر امروز چهارشنبه ۲۳ مهرماه و با حضور جمعی از مسئولان ارشد نظارتی و حوزه سلامت استان برگزار شد.

رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان در ابتدای این دیدار، گزارشی از تلاش‌های علمی و فناورانه مجموعه‌های مختلف علمی این دانشگاه از ابتدای شیوع بیماری کووید ۱۹ در کشور ارائه کرد.

دکتر سید مهدی ابطحی با بیان این که همیشه به دانشگاه‌ها نقد بوده است که تحقیقات کاربردی ندارد، گفت: در طرح تحول راهبردی دانشگاه صنعتی اصفهان اثربخشی اجتماعی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

او خدمات فناورانه این دانشگاه را در ادامه این رسالت اجتماعی و خدمت به نظام سلامت کشور دانست و تصریح کرد: دانشگاه در مدت کوتاهی امکانات و شرایط لازم برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان را فراهم کرد و تا امروز توانسته است محصولاتی از جمله ماسک‌های سه لایه و N۹۵، کابین‌های ضدعفونی UVC و کیت تشخیص کرونا را عرضه نماید.

رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان اخذ حمایت نهاد‌های مرتبط با صدورمجوز‌های سلامت محور را از مهمترین دلایل تشکیل این نشست خواند و افزود: اعتبار علمی و فناوری این دانشگاه پشتوانه محصولات تولیدی فناوران دانشگاه صنعتی اصفهان است و نیاز است وزارت صمت و سازمان غذا و دارو، برای تسریع در ارایه این خدمات به مردم در خصوص صدور پروانه بهره برداری و دریافت مواد اولیه، از این مجموعه‌ها حمایت نمایند.

در این نشست، سه تن از مدیران شرکت‌های رویشی دانشگاه صنعتی اصفهان، محصولات دانش بنیان خود در حوزه پیشگیری و مقابله با کرونا را معرفی و چالش‌های پیش رو به منظور توسعه این دستاورد‌ها ارایه نمودند.

دکتر صبیحه سلیمانیان زاد رئیس پژوهشکده زیست فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان و مدیر شرکت نانو زیست صنعت اهورا، با ارائه پروژه کیت تشخیص سریع کرونا و دستگاه الکتروریسی نانو الیاف، دکتر محمد ذره بینی مدیر شرکت اتصا با ارائه پروژه ساخت دستگاه و تولید ماسک‌های سه لایه و N۹۵ و دکتر علی مالکی از شرکت نورا صنعت با ارائه فناوری‌های ساخته شده در بخش ضدعفونی سطوح و هوا از طریق اشعه UVC، گزارشی از ساخت و تولید این فناوری‌ها ارائه کردند.

دکتر ابوالفضل اصلانی، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این نشست با بیان این که تلاش‌های دانشگاهیان در دوران کرونا سبب شده است امروز از نظر دارو و ماسک وضعیت خوبی داشته باشیم گفت: ۵۰ شرکت در زمینه تولید ماسک‌های چند لایه با ظرفیتی بالغ بر ۵۰ میلیون قطعه در روز فعال هستند و حدود ۱۰ میلیون قطعه ماسک نیز آماده توزیع است.

عضو هیئت علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیاز به خودکفایی در تأمین ماده اولیه تولید ماسک‌های چند لایه (ملت بلون) را ضروری دانست و تأکید کرد: نیاز استان اصفهان روزانه سه تن ملت بلون و ۵۰ تن در کل کشور است، درنظر داریم از پتانسیل خوب دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی اصفهان در زمینه تولید ملت بلون استفاده کنیم.

او در ادامه تولید گان، لباس کاور و دستکش‌های جراحی را از جمله نیاز‌های کادر درمان دانست و خاطرنشان کرد: توانمندی‌های علمی و فنی دانشگاه صنعتی اصفهان می‌تواند در جهت تأمین اقلام بهداشتی مؤثر باشد.

اصلانی با اشاره به این که به محصولات تولید دانشگاه و تلاش‌های محققان اعتقاد کامل وجود دارد تصریح کرد: همچون گذشته از هیچ حمایتی در جهت صدور مجوز و اعطای استاندارد‌های لازم دریغ نخواهیم کرد.

ابراهیم جلیلی جانشین رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان نیز در بخشی از صحبت‌های خود با تقدیر از تلاش‌های دانشگاهیان دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: با وجود اساتید توانمند دانشگاه، زیربنای اصلی تولید و تجارت در دانشگاه معنا و مفهوم می‌گیرد.

او افزود: امروز با مشارکت واحد‌های تولیدی، بسیج اصناف و دانشگاه، استان اصفهان در زمینه تولید ماسک به خودکفایی کامل رسیده است.

جلیلی با تأکید براین که گلوگاه تولید ماسک امروز تأمین ملت بلون است ادامه داد: تولید فعلی این محصول اولیه نسبت به نیاز کشور کم است و دانشگاه صنعتی اصفهان می‌تواند در این حوزه کمک شایان توجهی داشته باشد.

او حمایت از محصولات دانش بنیان حوزه سلامت به منظور تولید انبوه را نیازمند مجوز‌های بهره برداری از سازمان غذا و دارو دانست و گفت: برای کسب پروانه بهره برداری، این سازمان در کنار دانشگاهیان است.

قائم مقام اداره کل تأمین اجتماعی استان اصفهان و قائم مقام سازمان تعزیرات حکومتی استان اصفهان از دیگر میهمانان این دیدار بودند.

در پایان این نشست، مدعوین حاضر از دستاورد‌های محققان و فناوران دانشگاه صنعتی اصفهان در حوزه پیشگیری و مقابله با کرونا از جمله کیت تشخیص سریع کرونا، دستگاه الکتروریسی نانوالیاف، دستگاه تمام اتوماتیک ساخت ماسک‌های N۹۵ و مجموعه‌های تولید ماسک‌های سه لایه، چند لایه و N۹۵ دانشگاه صنعتی اصفهان بازدید و از نزدیک با روند تولید این محصولات آشنا شدند.
 
 
انتهای پیام/ش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.