سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

#بودجه_۷/۱۴۰۰

راه حل جبران کسری بودجه؛ آیا دولت ۱۴۰۰ می‌تواند از بورس تامین مالی کند؟

دولتی که سال ۹۹ کسری بودجه اش را از طریق بازار سرمایه تامین کرد حال به گوش می‌رسد که کمیسیون اقتصادی مجلس به دنبال راه کار‌هایی برای تامین منابع بودجه ۱۴۰۰ از طریق بازار سرمایه است.

به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  با توجه به این مسئله که دولت برای کسری بودجه در سال ۹۹ توانست تا حدودی در ۶ ماهه نخست سال با عرضه بخشی از سهام‌های دولتی در قالب صندوق‌های  ETF و انتشار اوراق کسری بودجه خود را جبران کند، حال طی جلسات متعددی که در کمیسیون اقتصادی مجلس برگزار می‌شود و مباحثی در این باره مطرح می شود که دولت های بعد روی کار آمده، بودجه اشان را از طریق بازار سرمایه تامین کنند به همین منظور ما در این رابطه نظر چند کارشناس ذی صلاح را جویا شدیم.

فرزین آقا بزرگی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با تصمیمات کمیسیون اقتصادی مجلس راجع به تامین بودجه سال ۱۴۰۰ از طریق بازار سرمایه، اظهار کرد: تامین مالی به صورت کلی و کلان از دو طریق یعنی بازارهای پولی و سرمایه ای صورت می پذیرد، می توان گفت جبران کسری بودجه از طریق بازار سرمایه بهترین روش، کم هزینه ترین و بی ریسک ترین راه است.

او بیان کرد: اکنون با توجه به حجم معاملات و افزایش عمق بازار یکی از بهترین راه هایی که دولت می تواند به تامین بودجه بپردازد همین بازار سرمایه است.

انتشار۹۰ هزار میلیارد اوراق از طریق بازار سرمایه در دو سال اخیر

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: مجموع اوراقی که به ۹۰ هزار میلیارد تومان می رسید در سال‌های اخیر یعنی ۹۸ و ۹۹ توسط دولت و شرکت های دولتی از طریق بازار سرمایه منتشر شد و اکنون می توان گفت که دولت توانست تجربه خوبی را برای ادامه این روند به دست آورد.

آقا بزرگی بیان کرد: در سال ۹۹ به دلیل آنکه دولت توانست تجربه خوبی را از بازار سرمایه کسب کند به همین دلیل می توان گفت که در سال آینده برنامه بهتری را برای تقویت بازار سرمایه خواهد داشت.

این کارشناس بازار سرمایه در رابطه با افزایش روند عرضه صندوق های دولتی در بازار اظهار کرد: تجربه های گذشته نشان داده هر زمان که عرضه های دولتی افزایش پیدا کرده بازار نسبت به آن واکنش مثبتی نشان داده به دلیل آنکه اکثر این شرکت ها سودآور هستند.

دولت مسیر جبران کسری بودجه کشور را پیدا کرده!

علی عباسی کارشناس بازار سرمایه در‌گفت و گو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با تامین بودجه سال ۱۴۰۰ از طریق بازار سرمایه گفت: تامین کسری بودجه سال ۹۹ در مرحله اول قرار بود که از طریق انتشار اوراق مشارکت صورت بپزیرد اما به دلیل یکسری از مسائل این اتفاق رخ نداد و دولت به فروش شرکت های دولتی تحت عنوان صندوق ETF در بازار سرمایه روی آورد.

او بیان کرد: در همین دو ماه اخیر خیلی از افراد به دلیل هیجانات پیش آمده از بازار خارج  کردند و گفتند که دولت کمک های حمایتی خود را از بازار سرمایه برداشته است، در حالی که کارشناسان اقتصادی بارها به این دست از سهامداران گوش زد کردند که این گونه نیست به علت آنکه دولت تازه مسیر خودش را در بازار سرمایه پیدا کرده و متوجه شده که از چه طریقی می تواند کسری بودجه اش را تامین کند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: بهترین مکان برای محافظت از سرمایه های خرد و سرگردان مردم بازار سرمایه است، این امر علاوه بر ارتقا سطح تولید به جبران کسری بودجه نیز کمک می کند.

عباسی تصریح کرد: دولت با  ۶ ماه عملکرد درست خود در بازار سرمایه می تواند بودجه چند سال را تامین کند، به علت آنکه حجم نقدینگی که روزانه وارد بازار سرمایه می شود، زیاد است.

او در رابطه با گفته های رئیس جمهور درباره ادامه دار بودن عرضه های دولتی در بازار سرمایه، گفت: اگر این اتفاق رخ بدهد سبب مثبت شدن بازار سرمایه می شود به علت آنکه صحبتی که با عمل همراه نباشد فایده چندانی بر بازار سرمایه ندارد.

عباسی اظهار کرد: به نظر می رسد که دولت تا یک یا دو هفته اخیر برای تامین مجدد بودجه به کمک بازار سرمایه می آید.

این کارشناس بازار سرمایه درباره برنامه های بورسی اخیر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: این برنامه هایی اقتصادی که رئیس مجلس در کمیسیون اقتصادی بیان می کند اگر اجرایی شود سبب رشد بلند مدت و دائمی در بورس خواهد شد، البته این دائمی بودن به معنای بازده بازار سرمایه در افق بلند مدت است.

بدنه بازار آمادگی عرضه های جدید را ندارد 

مرتضی احمدیان کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با تصمیمات اخیر کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی  درباره تامین بودجه سال ۱۴۰۰ از طریق بازار سرمایه، گفت: دولت به طور مجدد می تواند از طریق رونق نسبی ایجاد کردن در عرضه صندوق های دولتی، مالیات های دریافتی از خرید و فروش سهام و انتشار اوراق های دولتی به کسری بودجه کمک کنند.

او در خصوص ادامه دار بودن عرضه های دولتی تصریح کرد: در شرایط فعلی بازار با توجه به قوی بودن سمت عرضه به خصوص از سوی سهام عدالت و عدم کارایی مکانیزم های حمایتی مانند اوراق تبعی(کم حجم بودن)و طولانی شدن فرایند تخصیص یک درصد صندوق توسعه ملی بازار رمقی برای عرضه بزرگتر ندارد و عرضه های ۱۴۰۰ باید منوط به تعادل عرضه و تقاضا و حمایت از بازار باشد.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: حال با توجه به این تفاسیر، باید ببینیم که شرایط بازار بعد از انتخابات آمریکا چه خواهد شد؟ به علت آنکه اکنون نقدینگی چندانی در بازار سرمایه وجود ندارد، با توجه به این تفاسیر بهتر است دولت عرضه هایش را به سال آینده موکول کند.


 

بیشتر بخوانید

  • آیا برای صندوق پالایش یکم اوراق تبعی منتشر می‌شود؟+ فیلم

مهدی دلبری کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به برنامه های دولت برای تامین بودجه سال ۱۴۰۰ از طریق بورس، اظهار کرد: از آنجایی که دولت در سال ۹۹ کسری بودجه اش را از طریق انتشار اوراق و عرضه صندوق های دولتی جبران کرد که به همین منظور می توان به در آمد ۵۰ هزار میلیارد تومانی از طریق فروش اوراق و ۳۵ هزار میلیارد تومانی از طریق عرضه سهام های دولتی اشاره کرد، این اتفاقات درحالی رخ داد که شرایط در ۶ ماه اول سال خوب بود، اما از آنجایی که در نیمه دوم سال شرایط بازار تا حدودی ملتهب  پیش بینی می شود، پس بعید می‌دانم که دولت بتواند در سال آینده از بازار سرمایه تامین سرمایه کند.

او کارشناس تصریح کرد: دولت مردان باید به فکر توازن بازار سرمایه نیز باشند، به علت آنکه هر سال قرار نیست که هزار میلیارد تحت عنوان تامین بودجه از بازار خارج کند.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان درباره ادامه دار بودن عرضه های دولتی در سطح بازار، گفت: در شرایطی که بازار متعادل باشد اگر تامین مالی کنند نه تنها بد نیست بلکه به نفع بازار هم هست، اما در چنین شرایطی عرضه های دولتی نه تنها به نفع بازار نیست بلکه سبب آسیب رساندن به بدنه بازار نیز می شود.

در انتهای این گزارش باید به این مسئله اشاره کرد که جبران کسری بودجه از طریق بازار سرمایه  کم هزینه ترین و بی خطرترین مسیر است اما به شرطی که مسئولان ذی ربط بتوانند زیر ساخت هایش را فراهم کنند نه آنکه بازهم شاهد این مسئله باشیم که با حرف های بی منطق شاخص بازار اُفت شدیدی را تجربه کند، بازار سرمایه یک بازار تخصصی است و همانطور که شاهدیم با کوچک ترین اتفاقات داخلی یا بین المللی می تواند شرایط نا مطلوبش ناگهان کام خیلی ها را تلخ کند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۶
در انتظار بررسی: ۰
رضا
۲۲:۵۵ ۱۲ آبان ۱۳۹۹
از قدیم گفتند از ماست که برماست من خودم یکی از این فریب خورده ها هستم بخدا می خواستم از بورس هزینه زندگی وکرایه منزل بدم ولی الان 30درصد پولم رفته وبازم دارم صبر میکنم آنها دونسته مردم را فریب دادند آنجا که وام یک میلیونی به سرپرست خانوار دادن آنجا که وام کسب وکار دادند آنجا که حضرات به مکرر گفتند پول پس اندازتان را وارد بورس کنید با همکاری حقوقی های خودشون صف خرید تشکیل دادند وبعد زیر پای افرادی مثل من که مستمری بگیر بهزیستی هستم را خالی کردندد علی برکت الله
ناشناس
۰۸:۳۴ ۲۵ مهر ۱۳۹۹
بله دیگه روقله فروخت به مردم بدبخت حالاهم دیگه نیازی به بورس نداره تاسال بعد
ناشناس
۰۷:۰۷ ۲۵ مهر ۱۳۹۹
من 6 سال پیش به بیت گفتم هیچ راهی جز زانو زدن ندارید بدبخت ترین خانواده اونی است که شوهر سرمایه های خانواده رو بفروش و بخوره
یک اشتباه یک راه حل
۲۳:۵۳ ۲۴ مهر ۱۳۹۹
بنده سوالی دارم امیدوارم یه پاسخی براش پیدا بشه؟
فرض بگیریم مجموعه پولهای در گردش کشور چیزی حدود 50 هزار هزار میلیارد ريال است
حجم فرضی در گردش بورس هم 2هزار هزار میلیارد است.
حالا در صورتی که این 2 هزار هزار میلیارد مثبت بشود یعنی بشود 3 هزار هزار میلیارد
سوالم اینجاست وقتی از بیرون پولی تزریق نمی شود 48 هزارهزار میلیارد هم در گردش کارهای دیگری است این 1 هزار هزار میلیاردی که مثلا سود مثبت بازار مثلا سرمایه است یا هر چیزی از کجا تامین می شود؟ ساده تر از کجا می آید؟

مشکل بنده اینست که این مورد که قابل تسری به همه مسائل اقتصادی است را یا بنده نمی فهمم یا بانک مرکزی و دولت نمی فهمند یا سازمان بورس نمی فهمد یا کلا فرمولهای اقتصاد نمی فهمند!!
امیدوارم منتشر شود شاید کسی فهمید ما رو هم راهنمایی کرد
ناشناس
۲۲:۵۵ ۲۴ مهر ۱۳۹۹
دولت از سال اول دستش تو جیب مردمه
ناشناس
۲۲:۵۴ ۲۴ مهر ۱۳۹۹
دولت مردم به بورس دعوت کرد و مردم بدبخت کرد خدا لعنتشون کنه
محمد
۲۲:۱۲ ۲۴ مهر ۱۳۹۹
نمیشه مطالبات از عراق را بصورت پول نقد با کامیون یا هواپیما وارد ایران کرد؟
ناشناس
۲۲:۱۱ ۲۴ مهر ۱۳۹۹
امسال که بازار سرمایه سهامداران خورد را نابود کرد
ناشناس
۲۱:۲۱ ۲۴ مهر ۱۳۹۹
چی میگین خدایی مگه فقط دولت مقصر این نابسامانی ها هست
سعید
۲۰:۴۳ ۲۴ مهر ۱۳۹۹
تا کی میتونید دست کنید تو جیب مردم شما به بهانه های اصلاح بورس رو غیر منطقی بردین بالا و سقوط دادین به عمد که پولارو بردارید و مردم دیگه اعتماد نمیکنند
ناشناس
۲۰:۱۸ ۲۴ مهر ۱۳۹۹
واقعا دولت توی بورس مردم رو بدبخت کرد...
ناشناس
۱۹:۵۴ ۲۴ مهر ۱۳۹۹
دولت معلوم هست چیکار می کند؟
ناشناس
۱۹:۴۷ ۲۴ مهر ۱۳۹۹
راه حل کسری بودجه از بورس نیست!!!از جیب مردم !
اصلا چرا دولت باید کسری بودجه داشته باشد
آیا درسته که مردم رو بیارید تو بورس ،و از آمدن آنها سو استفاده کنید.
مگه رهبر دستور نداده که سهام عدالت آزاد بشه ،که روزگار مردم بهتر شه ،ولی برعکس شده ،دارن سو استفاده میکنن.
ناشناس
۱۹:۴۷ ۲۴ مهر ۱۳۹۹
دولت باید برای تامین بودجه دست از پولهای کثیف برداره و اقتصاد رو سالم کنه و به سمت پولهای پاکیزه بره مانند مالیات از ثروتمندان !!!
ناشناس
۱۹:۳۷ ۲۴ مهر ۱۳۹۹
حمایت دولت رو از بورسم دیدیم که خیلیارو فراری داد از سمت بورس به سمت طلا خیلیا با حمایت دولت الان بیش از پنجاه درصد پرتفوشون تو ضررن
ناشناس
۱۹:۲۶ ۲۴ مهر ۱۳۹۹
چرا سوال میپرسید مگه امسال این کارو نکرد؟
ناشناس
۱۹:۲۰ ۲۴ مهر ۱۳۹۹
راه کسری بودجه دولت خریدسکه تمام به قیمت۳میلیون ویه دفعه بالابردن آن تا۱۷میلیون وفروختن همون سکه سه میلیونی به ۱۷میلیونه.یعنی خون مردم چکیدن ومکیدن.تورابه قرآن مجیدانتشاربدین
ناشناس
۱۸:۴۷ ۲۴ مهر ۱۳۹۹
بانک مرکزی شروع کنه دلار چاپ کنه اینجوری امریکا ومتحدانش رو ورشکست خواهیم کرد.
ناشناس
۲۱:۲۳ ۲۴ مهر ۱۳۹۹
حالت خوبه اصلا اگه اینجوری بود که همه کشورها بی نیاز از دلار و یورو بودن بد نیست به جای انتشار این متن عتیقه ات یکمی مطالعه هم بکنی
ناشناس
۲۱:۳۷ ۲۴ مهر ۱۳۹۹
نابغه شدنی بود زودتر از ما کره شمالی موفق میشد
می خواهید این یه ذره آبرویی هم که در دنیا داریم با چاپ پول جعلی به باد بدهید؟
ناشناس
۲۱:۵۴ ۲۴ مهر ۱۳۹۹
متشکر استاد، عجب فکری کردی.
ناشناس
۱۷:۳۹ ۲۴ مهر ۱۳۹۹
دولت جای خوبی پیدا کرد برای کسری بودجه و اونم جیب مبارک ملت درد کشیده
خدایی یه بار بهمون بگید هر نفر چقدر سهممون میشه پرداخت کنیم راحت بشیم از این خراب کاری بازار بورس و ارز
شایان
۱۷:۲۴ ۲۴ مهر ۱۳۹۹
خودمون رو گول نزنیم دولت از هر چیزی از قبیل بورس سکه و دلار و حتی گوجه و خیار داره نوسان میگیره و اصلا به فکر ما مردم نیست. جان من اینو پخش کن
محمد
۱۷:۰۲ ۲۴ مهر ۱۳۹۹
دولت بورس را نابود کرد یعنی برخی شرکت ها را در نیل به توسعه از راه افزایش سرمایه ناکام گذاشت.دولت با عرضه های بی امان پول کسب شده را وارد هزینه های جاری می کند و مانع از رشد سهام سایر شرکت ها و بهره گیری از آن در جهت افزایش سرمایه شده و به تبع آن مانع از ایجاد اشتغال و تولید بیشتر شرکت ها می شود.اقتصادخوان ها هم که آتش بیار معرکه شدن که هیچی از بورس نمی دانند.
ناشناس
۱۸:۵۴ ۲۴ مهر ۱۳۹۹
گل گفتی خدایش تا چند ماه دیگه از بورس چیزی نمیمونه با این مسیری که دولت میره
ناشناس
۲۱:۳۹ ۲۴ مهر ۱۳۹۹
دولت پول را برای کسری می خواد نه برای توسعه!
از اول برداشتت اشتباهه
مردم باید درست تصمیم بگیرند و به یکباره صف بندی برای فروش نکنند تا به قول شما شرکت ها افزایش سرمایه بکنند
ناشناس
۱۶:۵۷ ۲۴ مهر ۱۳۹۹
تامین بودجه از بازار سرمایه و بورس یعنی اینکه دولت منابع ملت را به خود ملت بفروشد!!!! تا حقوق های آقایان دربیاید!!