سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

راهکار‌های متنوع برای خوش خوراک کردن کودکان/ کودک را به غذا خوردن مجبور نکنید

بدغذایی و غذانخوردن کودکان یکی از مشکلات رایج و اساسی والدین است، اما اگر کودکتان ناگهان از غذایی متنفر می‌شود سعی کنید واکنشی نشان ندهید.

به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، کم نیستند والدینی که از مشکل همیشگی فرزندشان در هنگام غذا خوردن رنج می‌برند و اکثر والدین بدغذا بودن کودک را یک مشکل بسیار پیچیده می‌دانند و حتی ممکن است در این مورد بسیار نگران شوند.

بدغذایی و غذانخوردن کودکان یکی از مشکلات رایج و اساسی والدین است. غذاخوردن و اشتها یک امرشخصی‌ و طبیعی است، اگر کودکتان ناگهان از غذایی متنفر می‌شود سعی کنید واکنشی نشان ندهید و اجازه دهید آنچه را که دوست دارد، بخورد.

توسل به زور برای خوردن غذا توسط والدین کار درستی نبوده و باید این علاقه‌مندی به صورت غیرمستقیم در کودک ایجاد شود، مثلا با بیان یک قصه پیرامون آن غذا، کنجکاوی وی برای خوردن ایجاد شود.

شناسایی علت مشکلات تغذیه‌ی کودکانی که غذا نمی‌خورند یا بد غذا هستند، کار پیچیده‌ای است. سنجش مشکلات غذایی کودکانی که مشکلات پزشکی دارند و یا رشدشان مشکل پیدا کرده است باید توسط متخصص اطفال انجام شود، ولی رشد و تحول اکثر کودکان، على رغم عادات و رفتار‌های غذایی نامناسب شان ادامه دار است.

سید شهرام علیزاده روانشناس کودک و نوجوان در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه اولین مرحله در سنجش مشکلات غذایی کودکان این است که مطمئن شویم کودک معاینه کامل پزشکی و تغذیه سنجی شده است، گفت: مرحله بعدی مصاحبه با والدین است و گاهی شاهد هستیم که پدر و مادر با مشکلات تغذیه‌ای فرزندشان متفاوت برخورد می‌کنند.

این روانشناس با اشاره به اینکه نکته حائز اهمیت در درمان مشکلات تغذیه‌ای کودک همسویی والدین در روند درمان است، بیان کرد: اگر سنجش نشان دهد کودک خارج از موقعیت‌های غذایی هم نافرمانی و لجبازی دارد، قبل از درمان مشکل غذا نخوردن او، یک دوره آموزش رفتاری والدین ضروری خواهد بود و درمان مشکل غذا نخوردن کودک به وقتی موکول می‌شود که والدین تا حدی روی رفتار فرزند خود تسلط پیدا کرده باشند.

علیزاده ادامه داد: والدین روال معمول غذاخوردن فرزند خود را تغییر دهند تا بیشتر به غذاخوردن مایل شود و یک نفر باید همراه کودک غذا بخورد و نباید به زبان بازی و کنایه زدن متوسل شود چراکه کودک باید در زمان‌های مقرر، در طول روز و در مکان مشخصی غذا بخورد و برای دریافت غذا مدتی انتظار بکشد تا اشتهای او به حد آستانه برسد و به غذا خوردن متمایل شود.

او با بیان اینکه غذا‌های جدید باید با نظم خاصی به کودک خورانده شوند، افزود: نوشیدنی‌هایی مثل شیر یا آب میوه باید به مقدار محدود داده شوند و در پایان وعده غذایی در اختیار کودک قرار بگیرند.

اگر کودکتان بدغذاست، زمان غذا خوردن را به میدان جنگ با او تبدیل نکنید، چراکه به زور غذا خوراندن به کودک نه تنها چاره کار نیست، بلکه لجبازی و مقاومت او را افزیش می‌دهد و رابطه شما با کودکتان را مخدوش می‌کند.

در عوض سعی کنید از راهکار‌های بهتری برای تشویق کودک خود به غذا خوردن استفاده کنید، در ابتدا باید بدانید برخی از کودکان مانند بسیاری از انسان‌های دیگر برخی مواد خوراکی را دوست ندارند و شاید این مواد خوراکی جزء مواد مقوی و لازم برای رشد کودکتان باشند که نخوردن آن‌ها شما را نگران می‌کند.

سمانه بهزادپور روانشناس و مشاور در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: والدین در این موارد می‌توانند با متخصص تغذیه مشورت کنند و مواد غذایی دیگری را جایگزین کنند تا مواد مغذی لازم به بدن کودک برسد.

او با بیان اینکه اگر کودکتان به طور کلی اشتهای کمی دارد و وزن او نسبت به سن و قدش کمتر از حد لازم است، باید به پزشک مراجعه کنید، افزود: علت بررسی و در صورت لزوم مکمل‌های غذایی برای کودک تجویز شود.

بهزادپور اضافه کرد: کودک را به غذا خوردن تشویق کنید و می‌توانید ظاهر غذا را کودکانه و زیبا تزئین کنید تا کودک خوشش بیاید، همچنین برای تهیه غذا از او نظرخواهی کنید، مثلاً سه پیشنهاد مطرح کنید و از او بپرسید: "کدام یکی را دوست داری، امروز برات درست کنم؟ ".

این روانشناس گفت: می‌توانید برای تهیه مواد خوراکی جهت طبخ غذا، کودک را همراه خود ببرید و او را در خرید مواد لازم مشارکت دهید و همچنین هنگام پخت غذا نیز به او اجازه دهید برخی از کار‌های ساده را انجام دهد.

او با اشاره به اینکه کودکان وقتی در خرید مواد غذایی و پخت آن مشارکت کنند، شوق و ذوق بیشتری برای خوردن غذا خواهند داشت، ادامه داد: هنگام غذا خوردن، حجم زیادی از غذا را جلوی کودک نگذارید، بلکه اجازه دهید ابتدا مقدار کمی از غذا را که در بشقابش ریخته‌اید، بخورد و سپس کمی دیگر از غذا را اضافه کنید.

بهزادپور با بیان اینکه تعداد وعده‌های غذایی کودکتان را زیاد و حجم هر وعده را کاهش دهید، گفت: قبل از غذا به هیچ عنوان به او تنقلات ندهید، بلکه تنقلات و خوراکی‌ها را به عنوان پاداش غذا خوردن، بعد از صرف غذا به او دهید.

این روانشناس بیان کرد: با کودکتان قرادادی ببندید که هر وقت مقدار لازمی از غذایش را خورد، می‌تواند بعد از غذا خوراکی مورد نظرش را به عنوان جایزه بخورد.

این روانشناس خاطرنشان کرد: برای کودکان کوچکتر می‌توانید از بازی و شعر به منظور تبدیل زمان غذا به زمانی برای تفریح و خوش گذارندن کودکتان استفاده کنید و غذا دادن را با شعر همراه کنید، عروسک‌های او را بچینید و بازی غذا خوردن را با هم بازی کنید.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۴۱ ۲۵ مهر ۱۳۹۹
بچه داری چقدر دردسره