سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مسئول حفظ نباتات جهاد کشاورزی مرودشت خبر داد؛

مشاهده بیماری زنگ سفید خاجیان در مزارع مرودشت

مسئول حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت از مشاهده بیماری زنگ سفید خاجیان در مزارع مرودشت خبر داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، طاهره امیری مسئول حفظ نباتات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت با اشاره به مشاهده بیماری زنگ سفید خاجیان در مزارع مرودشت، اظهار کرد: این بیماری به صورت سیستمیک بروز می‌کند و آلودگی منجر به ناهنجاری رشد کلی برگ و ساقه و عقیمی گل یا گل آذین‌ها می‌شود و از این طریق در کاهش عملکرد تاثیر می‌گذارد.

او افزود: این بیماری عمدتا بر روی گیاه خرفه شناسایی شده و در سایر گیاهان خانواده شب بو (خاجیان) از جمله شاهی، ترب، کلم، منداب و کیسه کشیش وتاج خروش وحشی شناسایی نیز گزارش شده است.

امیری اضافه کرد: قارچ عامل بیماری Albugo candida است که به صورت جوش‌های سفید رنگ پر شده با اسپورانژیوم رو و پشت برگ، ساقه و بخش‌های گل دهنده ظاهر می‌شود.

او تصریح کرد: اسپور‌های عامل بیماری از طریق باد، باران، حشرات و اسپور‌های معلق موجود در هوا منتقل می‌شود.

امیری با بیان اینکه مبارزه شیمیایی علیه بیماری زنگ سفید خاجیان بیماری مقرون به صرفه نیست، ادامه داد: از بین بردن علف‌های هرز بخصوص خردل وحشی و دیگر گیاهان هم خانواده کلم، بقایای گیاهی آلوده و رعایت تناوب زراعی در کنترل و تقلیل شدت بیماری موثر است.

او با بیان اینکه شخم عمیق پس از برداشت، کنترل علف‌های هرز، تناوب طولانی مدت و توجه به تاریخ کشت در کنترل بیماری موثر است، افزود: سموم مسی و یا سم تیلت به منظور جلوگیری از توسعه بیماری مفید توصیه می‌شود.

این کارشناس در خصوص مدیریت آبیاری مزارع آلوده نیز بیان کرد: از آنجا که خیس شدن طولانی مدت برگ‌ها زمینه بروز بیماری را فراهم می‌کند، آبیاری در اواخر روز به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

امیری با بیان اینکه مصرف بیش از حد کود‌های نیتروژنه (اوره) بیماری را تشدید می‌کند، اضافه کرد: در نظر گرفتن یک برنامه غذایی متعادل و کابرد کود‌های فسفره و پتاسیمی به شکل خاکی و یا محلول پاشی برگی زمینه بروز بیماری را به شکل قابل توجهی کاهش می‌دهد.

در مرودشت بالغ بر ۲۰۰ هکتار خرفه کشت شده که مدیریت صحیح این بیماری زمینه رشد و توسعه این گیاه دارویی را در پی خواهد داشت.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.