سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سرگردانی صنایع پاک و دانش بنیان مشهد به دلیل کمبود زمین برای واگذاری

توسعه شهرک‌های صنعتی و استقرار صنایع پاک و دانش بنیان در مشهد، معطل واگذاری زمین در شهرک‌های صنعتی این شهر هستند.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، رضا شجاعی مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی در جلسه‌ای به بررسی وضعیت شهرک‌های صنعتی  خراسان رضوی پرداخت و گفت: سه شهرک صنعتی مشهد زمینی برای واگذاری به سرمایه گذار ندارند.

او با اشاره به اینکه امروز در شهرک‌های صنعتی توس، ماشین افزار و کلات جایی برای پذیرش سرمایه گذار نداریم، افزود: تنها در شهرک صنعتی بینالود اراضی کمی برای واگذاری به سرمایه گذار وجود دارد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی درباره توسعه شهرک‌های صنعتی ادامه داد: در سال‌های گذشته در این خصوص پیگیری‌هایی انجام و مصوباتی اخذ شد، تنها مخالف موضوع سازمان مدیریت بود و با پیگیری‌هایی که انجام دادیم با توسعه شهرک‌ها در صورت توسعه برای استقرار شرکت‌های دانش بنیان موافقت شد؛ بدین ترتیب مقرر گردید تا برای هر یک از دو شهرک صنعتی توس و ماشین افزار، ۱۰۰ هکتار زمین به منظور شرکت‌های دانش بنیان درنظر گرفته شود که این موضوع با موافقت دستگاه‌های متولی همراه بود.
 

۲۱ امضا برای توسعه شرکت‌های دانش بنیان لازم است


محمدرضا شکیبا مشاور مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی هم در خصوص موضع دستگاه متبوع خود در این زمینه گفت: صورت جلسات کارگروه امور زیربنایی در محل امضا می‌شود، صورت‌جلسه مربوط به توسعه شرکت‌های دانش بنیان دو شهرک صنعتی در گذشته تنظیم شد که امضای استاندار و سازمان مدیریت برای آن صورت جلسه باقی ماند که باید اخذ میشد و سپس به دست ما می رسید، اما به دستمان نرسید.


بیشتر بخوانید


او افزود: ما در مکاتباتی اعلام کردیم که این امضا‌ها باید اخذ شود، اما هنوز پاسخی به مکاتبات ما داده نشده است. جایگاه اداره کل راه و شهرسازی در این موضوع دبیرخانه است و اصل موضوع، امضا‌های باقیمانده نهاد‌ها و مسئولان متولی می‌باشد که باید اخذ گردد.

مشاور مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی ادامه داد: ۲۱ امضا برای تایید این صورت جلسه لازم است و واقعیت این است که همه دستگاه‌ها با موضوع توسعه شهرک‌ها موافق نیستند.
 
 

موافقت با توسعه ۱۰۰ هکتاری شهرک‎های صنعتی

 

مجتبی میرزایی نماینده سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی هم در این باره گفت: مصوبه‌ای از کارگروه زیربنایی به دبیرخانه شورای برنامه ریزی نرسیده است. ما با توسعه ۱۰۰ هکتاری شهرک‎های صنعتی مشروط بر اینکه برای شرکت‌های دانش بنیان مستقر در شهرک‌ها باشد، موافق هستیم.

او افزود: بدون در نظر گرفتن اراضی موجود در شهرک‌ها و اعتبارات موجود، نمی‌توان نسبت به توسعه شرکت‌ها در شهرک‌های صنعتی موافقت کرد. این مصوبه باید بار دیگر به کارگروه زیربنایی می‌رفت تا امضا‌ها دریافت گردد.
 


مشکل تملک زمین برای توسعه شهرک ماشین افزار

 

محمد خوشحال مدیرعامل شهرک صنعتی ماشین سازی و فناوری  هم در این باره گفت: هم اکنون بسیاری از واحد‌های این شهرک دانش بنیان هستند و یا در جرگه واحد‌هایی می‌باشند که آلایندگی ندارند، اما برای توسعه، دچار مشکل هستند و به آن‌ها پیشنهاد می‌شود به شهرک‌های صنعتی شهرستان‌ها بروند که این موضوع برای واحد‌ها مشکل زاست و با این روند، بسیاری از موقعیت‌های سرمایه گذاری در خراسان رضوی را از دست داده ایم.

او افزود: برای تملک زمین در توسعه شهرک صنعتی دچار مشکل هستیم و این درحالیست که ۲۰ تا ۲۵ درصد اراضی اطراف شهرک، تبدیل به باغ و ویلا شده است.
 
واحد‌های دانش بنیان آلایندگی ندارند

حبیب الله مقامی مدیرعامل شهرک صنعتی توس هم در ادامه گفت: واحد‌های دانش بنیان آلایندگی ندارند و مشکلی در توسعه آن‌ها نباید وجود داشته باشد و با این مقوله در کارگروه زیربنایی موافقت شده است، اما چرا این مصوبه باید تا این حد معطل بماند؟ این درحالی‌ست که قیمت زمین در این مدت افزایش یافته است و این موضوع فشار زیادی به صنعتگر وارد می‌کند.

حسین خانی زاده دبیر خانه صنعت خراسان رضوی گفت: لازم است مدت زمانی برای دریافت امضا‌های صورت جلسه تعیین شود تا کار در مدت زمان معین و با تسریع صورت بگیرد.


نمی‌توان برای سرمایه گذاران تعیین تکلیف کرد

 

علی اکبر لبافی رئیس دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی در پایان جلسه گفت: ما باید برای سرمایه گذاران مزیت ایجاد کنیم؛ نمی‌توان برای آن‌ها تعیین تکلیف کرد که کجا بروند، زیرا واحد‌ها هر جایی که مزیت باشد، استقرار می‌یابند لذا بهترین مناطق با رعایت الزامات زیست محیطی باید برای سرمایه گذاری فراهم شود. بدین ترتیب، توسعه خود به خود رقم می‌خورد، اما اینکه سرمایه گذار را با فشار، قانون و بخشنامه ملزم کنیم به منطقه خاصی برود، موفق نخواهیم بود و سرمایه گذاری صورت نمی‌گیرد.

او با تاکید بر لزوم تعیین مدت زمان یک هفته‌ای برای اخذ امضا‌های مربوط به دستور جلسه کارگروه زیربنایی از دستگاه‌های مربوطه، افزود: یک و نیم سال پیش ضرورت توسعه شهرک‌های صنعتی برای استقرار صنایع پاک مطرح شد و به اتفاق آرای مسئولان حاضر در نشست، این موضوع تایید شده، اما از آن موقع تاکنون، اتفاقی برای تحقق موضوع رخ نداده است.

انتهای پیام//ف. ح
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.