سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عراق با حشد الشعبی، عراق بدون حشد الشعبی

در کنار مردم سنجار بسیاری از سیاسیون و مردم عراق قرار دارند که حذف حشد الشعبی از معادلات امنیتی عراق را خسارت بار معرفی می‌کنند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، علی رغم توافق نخست وزیر عراق با روسای اقلیم درخصوص سنجار همچنان مخالفت‌ها با این توافق در عراق دامنه دار است.

- اولین دسته از مخالفین این توافق مردم و مسئولان محلی سنجار هستند که استدلال می‌کنند در ۲۰۱۴ و به هنگام حمله داعش کرد‌ها پشت آن‌ها را خالی کردند و موجبات سقوط سنجار و بروز فجایع انسانی در این منطقه را رقم زدند در همین حال ایشان نجات سنجار از دست داعش را مدیون جانفشانی حشد الشعبی می‌دانند.

- در کنار مردم سنجار بسیاری از سیاسیون و مردم عراق قرار دارند که حذف حشد الشعبی از معادلات امنیتی عراق را خسارت بار معرفی می‌کنند و معتقدند تامین امنیت عراق جز در سایه توسل به نهاد قانونی و مردمی موسوم به حشد الشعبی بسیار دشوار می‌نماید.

- واقعیت آن است که در سال‌های اخیر و با رفع تهدیدات اساسی داعش از عراق طرح‌های آمریکایی متوجه خالی کردن این نهاد مردمی از محتوا و بالمال حذف آن شد. تلاش‌های معطوف به ایجاد اختلاف میان اعضا و ارکان حشد، کوشش برای ایجاد فاصله میان مردم عراق و رزمندگان حشد بویژه در زمان برگزاری تظاهرات اصلاح خواهانه مردم عراق، تلاش برای خلع سلاح حشد و تبدیل آن به نیرویی فاقد قدرت اثرگذاری و... از جمله این تلاش‌های ناکام است. به نظر می‌رسد آمریکا پس از عدم توفیق در تحقق این اهداف اقدام جدیدی را در دستور کار قرار داده است که عبارت است از تلاش برای کوتاه کردن دست حشد الشعبی و نیرو‌های مقاومت از مناطقی که حضور این نیرو در آن تضمین کننده امنیت آن تلقی می‌شود.

- در اقدام جدید و در حالی که دستور کار دولت جدید عراق حسب توافق گروه‌های سیاسی پشتیبان دولت، مساله اصلاح معیشت مردم و در عین حال تامین شرایط اخراج بیگانگان از این کشور تعریف شده بود مسائلی، چون اخراج نیرو‌های مقاومت از منطقه خضرا و دور کردن آن‌ها از فرودگاه بغداد در دستور کار قرار گرفت، با ماجرای توافقات پیرامون سنجار تقویت شد و گفته می‌شود در مناطقی، چون "جرف الصخر" بناست ادامه یابد. جالب آنکه پیش از این‌ها اقداماتی درخصوص کم رنگ شدن حضور نیرو‌های پاسدار امنیت عراق در مرز‌ها نیز جامه تحقق به تن کرده بود. این در حالی است که این روز‌ها و تنها در یک فقره آزادسازی دواعش در بند قسد در شمال سوریه هر روز وارد مرحله جدیدی می‌شود و مبتنی بر آخرین اخبار از جمعیت ۱۰ هزار نفری دواعش در بند قسد تعداد ۴۰۰۰ نفر از آنان بزودی مشمول آزادی قرار خواهند گرفت. نکته جالب توجه آنکه پیش از این تعدادی از فرماندهان داعشی در بند در شمال سوریه به مقصد بغداد آزاد شده بودند.

- در همین راستا و در حالی که گفته می‌شود تقریباً سفارت آمریکا در بغداد خالی از پرسنل است و در شرایطی که کرد‌ها پرونده قابل توجهی بویژه درخصوص تامین امنیت سنجار نداشته اند و بالاخره در حالی که انتخابات عراق نزدیک است برخی از آگاهان مسائل عراق ترجیح می‌دهند توافق سنجار را با انگیزه‌های سیاسی و انتخاباتی تفسیر کنند. نکته جالب توجه آنکه اساساً سنجار هیچ گاه در شمار مناطق محل اختلاف کرد‌ها و دولت بغداد نبوده است که حل مشکلات فی مابین در دستور کار طرفین قرار گیرد.


بیشتر بخوانید


- البته جمله این اتفاقات در شرایطی رخ می‌دهد که پیش از این تلاشی وسیع و در قالب رویکردی معطوف به جنگ روانی غربی در عراق صورت گرفت تا مقاومت عراق به عنوان نیرویی مخل امنیت و استقرار معرفی شود. در برجسته‌ترین این اقدامات می‌توان به حمله بی هویت ۱۰ روز پیش به منزلی مسکونی در رضوانیه عراق اشاره کرد و در کنار آن از حملاتی مشکوکی سراغ گرفت که متوجه اماکن دیپلماتیک بود.

- آنچه در عراق امروز در جریان است به نظر تلاشی است هدفمند که اصرار دارد با خلق مسائلی فرعی آن‌ها را بجای مسائل اصلی و دغدغه‌های اساسی ملت عراق حقنه کند این در حالی است که همواره هوشیاری سه رکن ملت، مرجعیت و بالاخره مقاومت عراق باطل السحر چنین دسیسه‌هایی بوده است.

منبع: العالم

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.