سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان از تانک‌های بومی گزارش می‌دهد/۴؛

چشم تیزبین ایران در میدان‌های نبرد با داعش + تصاویر

تیام به قدری قدرتمند است که همچون چشمان تیزبین نیرو‌های ایرانی در میدان‌های نبرد است.

به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، تانک‌ها یکی از ادواتی هستند که در نبرد‌های کلاسیک زمینی جزو تجهیزات و تسلیحات تاثیرگذار هستند، تسلیحاتی که جرقه ساخت آن در سال‌های جنگ جهانی اول زده شد و تا امروز هم انواع مختلفی از آن‌ها تولید شده است.  

یکی از تانک‌هایی که از سال‌ها قبل در ساختار ارتش ایران وجود داشت و هنوز هم به صورت عملیاتی استفاده می‌شود، تانک ام ۴۷ پاتون است. این تانک در دوران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی از آمریکا خریداری شد و بیشتر در لشکر ۸۱ زرهی کرمانشاه فعال بود.

وقتی ام ۴۷ آمریکایی به تیام ایرانی تبدیل می‌شود

تانک‌ها و تمام قوای تجهیزاتی و تسلیحاتی ایران که در جنگ مورد استفاده قرار می‌گرفتند برای اینکه امکان استفاده مجدد را داشته باشند باید اورهال و بازآماد می‌شدند. ایران بخشی از تجهیزات خود مانند جنگنده‌ها و تجهیزات زرهی را اورهال کرد، اما متخصصان صنایع دفاعی ایران به این فکر افتادند که با استفاده از تجربه خود در اورهال تجهیزات نظامی و تسلیحات، تجهیزات نظامی جدیدی را طراحی کنند و یا اینکه تجهیزات قدیمی را به کلاس تجهیزات جدید ارتقا دهند.  

تانک ام ۴۷ به عنوان یکی از تجهیزات در اختیار نیروی زمینی ارتش همواره نقش مهمی در تامین نیاز زرهی ایران در دوران جنگ تحمیلی و پس از آن ایفا کرده است. اما نیاز بود تا به علت قدمت و فرسوده شدن و همچنین تکنولوژی قدیمی، این تانک در همه بخش‌ها به خصوص در تسلیحات و سامانه کنترل آتش به روز رسانی شده و ارتقا پیدا کند.

سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی زمینی ارتش به عنوان یکی از نهاد‌های مسئول در حوزه ارتقا و بهینه سازی تجهیزات مورد استفاده در نزاجا مسئولیت مطالعه و طراحی طرح‌های بهینه سازی در تمامی حوزه‌های مورد نیاز را بر عهده دارد. طرح‌های زرهی پس از تایید در مرکز مطالعات و سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی زمینی ارتش به مرکز بهینه سازی شهید زرهرن ارسال شده و در آن جا به صورت عملیاتی پیاده سازی می‌شوند.

نیروی زمینی ارتش برای ام ۴۷ به عنوان یکی از تانک‌های موجود در سازمان رزم خود دو ارتقا و یا بهینه سازی را ارائه کرده است. تانک‌های سبلان و تیام دو نمونه از بهینه سازی‌ها و طرح‌های جدید اجرا شده بر روی تانک ام ۴۷ است.  

تانک تیام چگونه متولد شد؟

نیروی زمینی ارتش یک بهینه سازی و یا تانک جدید به عنوان نمونه ارتقا یافته تانک ام ۴۷ به نام تانک سبلان را طراحی و رونمایی کرد، نمونه جدید با تغییرات متفاوت خود نسبت به تانک سبلان نیز تفاوت هایی را نشان می دهد.

تانک تیام به عنوان یک نمونه ارتقایافته نسبت به دو تانک ام ۴۷ و سبلان، تغییرات مهمی را در ساختار خود تجربه کرده است. نخستین تغییر را می‌توان در برجک تانک مشاهده کرد که برجک جدید با طراحی نوین و مشابه با تانک‌های روسی طراحی و نصب شده است. تغییرات در بخش حفاظت از زره این تانک نیز تفاوت‌های مشخصی را نشان می‌دهد. برجک تانک تیام نسبت به تانک سبلان کوچک‌تر بوده و با زره‌های واکنش‌گر انفجاری و مهمات ضد زره نیز پوشیده شده است. مهمات ضد زره به این گونه عمل می‌کند که در صورت برخورد گلوله به بدنه تانک این مهمات منفجر شده و ترکش‌های حاصل از این انفجار باعث می‌شود تا گلوله‌ها یا موشک‌های ضد تانک به این تجهیزات برخورد نکنند.

موتور تانک تیام چه قدرتی دارد؟

موتور و پیشران تانک تیام با تانک ام ۴۷ تقریبا یکسان است، چرا که می‌تواند با استفاده از سوخت بنزین، قدرت ۸۱۰ اسب بخاری این تانک را به سرعت ۶۰ کیلومتر بر ساعت برساند. نگهداری و تعمیرات این موتور در داخل کشور به صورت کاملا خودکفا و بومی وجود دارد.

یکی از نکاتی که در قسمت برجک این تانک خودنمایی می کند، قرار گرفتن زره‌های واکنش‌گر بر بالای برجک تانک تیام است؛ چرا که علاوه بر تعبیه زره‌های واکنش‌گر در قسمت بدنه، این زره ها بر بالای برجک تانک تیام نیز نصب شده است. طبق استانداردهای نظامی اصولی که در حفاظت از تانک ها اهمیت دارد، قسمت قرار گرفتن خدمه و برجک تانک  است، به همین خاطر هم زره‌های واکنش‌گر در بالای برجک این تانک قرار دارد. 

تعبیه کردن زره‌های واکنش‌گر بر بالای برجک حاصل تجربه حضور نیروهای مستشاری ایران در سوریه در نبرد با گروهک های تروریستی همچون النصره و داعش است، آن هم به این دلیل که موشک های تاو به عنوان مهمات اصلی ضد تانک نقش مهم در نابودی تانک های سوریه از قسمت برجک داشتند. چرا که تانک های ارتش سوریه در نبرد با نیروهای تروریستی در سوریه بیشترین آسیب را از قسمت برجک متحمل شدند. 

تانک تیام و سلاح‌های نابودگر آن، رمز تار و مار کردن تروریست‌ها

سلاح اصلی تانک ام ۴۷ آمریکایی، توپ ۹۰ میلی متری بود که نقش مهم و اصلی را در میدان‌های نبرد ایفا می‌کرد. اما این توپ دیگر کارایی لازم را نداشت و به همین دلیل در تانک‌های سبلان و تیام با توپ ۱۰۵ میلی متری تعویض شده تا قدرت تخریب تانک تیام افزایش پیدا کند.  

سه تانک سبلان، تیام و صمصام از یک نوع توپ یعنی همان توپ ۱۰۵ میلی متری استفاده می‌کنند که یکی از مزیت‌های استفاده از این نوع توپ در هنگام نبرد سهولت در پشتیبانی و تامین مهمات مورد نیاز این تانک هاست.  

مسلسل سنگین دوشکا با کالیبر ۱۲/۷ میلی متری دیگر سلاح تانک تیام است که قابلیت درگیری با اهداف نزدیک را برای این تانک فراهم می‌کند.

تانک تیام با کدام تجهیزات دیده‌بانی می‌کند؟

در تانک تیام برای دیده‌بانی و شناسایی از یک پریسکوب بومی، مشابه آن چیزی که در سایر تانک های ایرانی و بومی مانند سبلان و صمصام استفاده شده استفاده می شود و دلیل همسان سازی پریسکوب این تانک ها نیز همان سهولت در پشتیبانی از آن‌هاست. 

کارشناسان درباره تانک تیام چه می‌گویند؟

پایگاه خبری ARMY RECOGNITION در گزارشی که ۱۴ آوریل ۲۰۱۶ از تانک تیام منتشر کرده آن را یک تانک اصلی میدان نبرد و یک محصول بومی دانسته است. در این گزارش علاوه بر استفاده از تصاویر مربوط به روز نمایی تانک تیام مشخصات فنی آن نیز تحلیل و بررسی شده است.

پایگاه خبری GLOBAL SECURITY نیز تانک تیام را نمونه پیشرفته و ارتقایافته تانک سبلان معرفی کرده است.  

گزارش از: حمیدرضا قربانی

انتهای یپام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۳۱ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
خدایا شکرت که کشور عزیزم ایران قدرتمنده با عنایات خودت وضعیت اقتصادی هم درست میشه
علی
۲۲:۲۲ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
هرچیزی که به دست نیروهای انقلابی افتاد درست عمل کرد.
پروژهای ساخت سد، هوا فضا ،موشک، پهپاد، و آورده هایی که بدست نیروهای متعهد انقلابی به ثمر نشسته است وهر جا چشم به بیرون دوختیم تا از آنها کمک بگیریم جز خسران وخیانت نسیبمان نشد.
ناشناس
۲۰:۰۶ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
اینا تانک قدیمی نیست بازسازی شده؟؟
ناشناس
۱۹:۴۰ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
حالا که تحریم تسلیحاتی برداشته شده،اگه تانک باقابلیت ومدرنی هست لااقل چندتاش رو به یه کشور اروپایی یا شرق آسیا بفروشین
علی
۱۹:۲۷ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
شما هایی که ایراد می گیرید به پیشرفت های نظاامی تو هر کشور هر دستگاهی وظیفهای داره اقتصاد و مکاشین این حرفها و ظیفه دولت هست که متاسفانه مثل شماها که ایراد می گیرید و ناراحت هستید از پیشرفتهای نظامی به امثال این دولت رای می دهید بعد توقع جه کاری دارید /.....
ناشناس
۱۹:۰۲ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
چرا از کرار گزارش نمیگیرین اونکه خیلی بهتر و قوی تره
ناشناس
۱۸:۲۲ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
با قدردانی از نیروهای نظامی که واقعا هزینه ای که در تولید سلاح بکار می برند خیلی پایین است ولی تانک هم کم کم دارد جای خود را به وسایل جدیدی می دهد البته فکر نکنم تا یکی دو دهه آینده از سازمان رزم کشورها بیرون بیاد ولی هم اکنون مثلا کشور انگلیس می خواهد بجای تانک سمت سلاح های لیزری رود اگر ما هم هم اکنون پیش بریم کمبود زمان را از هم اکنون خریده ایم
ناشناس
۱۸:۰۴ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
مشکل الان ما اقتصاده
ناشناس
۱۶:۴۲ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
هیچ فرقی با بقیه تانک ها نداره
ناشناس
۱۶:۳۹ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
تانک پلاس
ناشناس
۱۴:۰۵ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
خوب معلومه تیام چطور متولد شد!همون تانک روسی یا آمریکایی رو برداشتی یه رنگ زدی دست آخر اسم مبارکش هم عوض کردی شد تانک بومی تیام به همین راحتی. اینا یه لوله تانک نمیتونن درست کنن.اینو جدی میگم ایران تکنولوژی نداره.
........
۱۳:۴۰ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
اگه راست میگید برید وخودتون پلتفرم تانک طراحی کنید و بسازید نه اینکه تانک هایی که شاه در زمان خودش برای کشور خریداری کرد رو رنگ کنید اسم جدید بزارید روش
مهناز
۱۳:۲۵ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
ببین عزیزم من که زنم تانک ایرانی با تانک امریکایی از ظاهرشم می تونم به فهمم از زمین تا هوا فرق داره
ناشناس
۱۲:۴۳ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
پس چرا دبنال رفع تحریم تسلیحاتی هستین ؟
ناشناس
۱۹:۰۱ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
بخاطر صنعت هوایی
ناشناس
۲۰:۴۵ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
1- کلی ظرفیت صادراتی دفاعی داره ایران ، که ارزآوری داره.
2- استفاده از تکنولوژِی های کشورهای دیگه ، که قطعا بعد از مدتی بهترشو میسازن
رضا
۱۲:۰۳ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
تا این اقتصاد درست نشه اگه راستشم بگن باز دروغ محسوب میشه اگه میشه در این دو تا شرکت خودرو سازی رو گل بگیرید تا یه دو روزی از عمرمونو یه ماشین خوب خارجی با نصف قیمت این لگنها سوار شیم ......والا مردم گرفتن مسخره
ناشناس
۱۱:۴۱ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
چجور روتون میشه چنین اسباب بازی هایی رو نشون بدین
چه برسه به مقایسه
مجید
۱۰:۵۲ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
من موندم چرا این همه توان فنی و تکنولوژیکی ( اگه واقعا هست) در تولید خودرو (که یک آبرو ریزی ملی شده) به کار گرفته نمیشه که جلو چشم همه باشه و اطمینان ایجاد کنه و ملت آویزان چند تا فرغون بی مصرف نشن؟
ناشناس
۱۹:۰۰ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
بابا اون کار ارتش و سپاه نییییست
sghl
۱۰:۳۹ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
چرا نمیفهمید جنگ ما جنگ نظامی نیست جنگ اقتصادی هستش تنها به فکر امنیت جانی مردم نباشید انسان ها امنیت روانی و یا امنیت اقتصادی و بسیاری امنیت های دیگر هم نیاز دارند که از امنیت جانی هم واجب ترند
حجت
۱۱:۱۸ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
داداچ، کار ارتش جنگ اقتصادی نیست. جنگ اقتصادی مال حسن خان فریدون و جنرالز زنگنه است که فعلا از ترس کرونا چپیدن تو خونه، درم نمیان
ناشناس
۱۱:۴۷ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
از امنیت جانی واجبترند؟!؟؟؟؟؟
عجب حرفایی!!
ناشناس
۱۰:۳۳ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
فردا میان یه جاشو عوض میکنن میگن تیام پلاس
ناشناس
۱۶:۴۰ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
دمت گرم
ناشناس
۱۰:۳۲ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
اقتصاد را درست کنید
ناشناس
۱۱:۴۸ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
اون رو هم باید آدمای مربوط به خودش درست کنن.
ناشناس
۱۱:۵۲ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
عزیزم اینا توپ و تانک ساختن بلد هستن. میفهمی؟!
ناشناس
۱۱:۵۳ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
باشه بدین بهشون تا درست کنن.
ناشناس
۱۲:۳۳ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
باشه. چشم. حالا برو بازی کن بزار اهل فن نظر بدن.
ناشناس
۱۸:۵۹ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
اخه ارتش چه ربطی به اقتصاد داره؟؟
محمد
۱۰:۱۳ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
تیام به زبان بختیاری یعنی چشمام چ اسم زیبایی
قریشی
۱۱:۰۹ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
به کوری چشم دشمنان