سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون استاندار فارس:

سد هایقر ابتدای سال ۱۴۰۰ افتتاح می‌شود

رضایی گفت: با پیگیری‌های مستمر انجام شده در زمینه اجرای پروژه‌های متعدد آبخیزداری و آبخوان داری و استحصال آب‌های روان در قالب ایجاد سد در استان، ابتدای سال ۱۴۰۰ شاهد بهره‌برداری از سد هایقر خواهیم بود.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، محمود رضایی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس در بازدید از روند اجرای پروژه‌های عمرانی، با اشاره به پیشرفت ۹۲ درصدی سد هایقر شهرستان فیروزآباد، گفت: امسال ۱۸۷ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای این طرح ابلاغ و ۲۲۰میلیارد ریال، معادل ۱۱۸ درصد اعتبار ابلاغی به ان تخصیص یافته است.

به گفته‌ی این مقام مسئول، علاوه بر اعتبار تخصیص یافته برای امسال، اخیرا اعتباری معادل ۳۰۰ میلیارد ریال، از محل قانون استفاده متوازن، برای اجرای مراحل نهایی سد هایقر ابلاغ شده است.

معاون عمرانی استانداری فارس تامین آب شرب، کشاورزی، صنایع منطقه و تولید انرژی برقابی، کنترل سیلاب و جلوگیری از شور شدن آب به خاطر وجود گنبد‌های نمکی پاییندست و ایجاد اشتغال غیر مستقیم قابل توجه در سطح منطقه را از مهمترین مزایای بهره برداری از این طرح اعلام کرد.

رضایی بیان کرد: با توجه به گسترش تأسیسات پتروشیمی و پالایشگاهی گاز و افزایش جمعیت مناطق جنوبی استان فارس، حدود ۶۰ درصد آب استحصالی از سد هایقر برای تأمین آب شرب و صنعت این مناطق اختصاص می‌یابد.

او ادامه داد: مقرر شده است تا برای جابه‌جایی ساکنین روستا‌های بالادست و همچنین اراضی کشاورزی محدوده‌ی مخزن سد، از ظرفیت‌های اراضی شهری بر اساس برآورد کارشناسی استفاده کنند.

معاون عمرانی استانداری فارس توضیح داد: این سد از نوع بتونی غلطکی قوسی بوده که ۹۱ متر ارتفاع از پی دارد و طول تاج ۲۳۳ و عرض آن ۶ متر است و ظرفیت ذخیره ۱۳۰ میلیون متر مکعب آب را خواهد داشت.

رضایی با یادآوری اینکه تمام مراحل ساخت این سد توسط متخصصان داخلی و با پیمانکاری قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء اجرا شده است، افزود: حجم آب تنظیمی سد هایقر حدود ۶۷ میلیون متر مکعب است که ۱۱ میلیون متر مکعب آن برای تامین آب شرب شهر‌ها و روستا‌های پایین‌دست، ۳۰ میلیون متر مکعب برای مصارف صنعتی، (صنایعی نظیر کارخانه کربنات سدیم)، ۱۰ میلیون متر مکعب برای کشاورزی و ۱۶ میلیون متر مکعب نیز برای حقابه زیست‌محیطی استفاده خواهد شد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس به مشکلات و تنگنا‌های فارس در حوزه تامین آب اشاره کرد و افزود: محدودیت تامین منابع مالی، استفاده نکردن از الگوی مصرف بهینه آب در بخش‌های مختلف، فرسودگی سازه‌های آبی و شبکه‌های آبرسانی و در نتیجه کاهش بازدهی آنها، هدر رفت آب از شبکه و خطوط آبرسانی و آب‌های مشترک، از مهمترین مشکلات در حوزه تامین آب است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.