به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، جانشین مدیرگروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی خراسان شمالی درخصوص مصرف قلیان و مضرات آن گفت : تنباکوی مصرفی در قلیان ۴۰۰ نوع ماده سمی و سرطان زا دارد همچنین قلیانهای میوهای که از پوست میوه تخمیر شده با مواد افزودنی تهیه میشوند، علاوه بر داشتن این ۴۰۰ نوع سم به دلیل وجود مواد افزودنی موجب آلرژی (حساسیت) و آسم میشوند.
شهین لنگری گفت : برخی افراد این باور غلط را دارند که، چون تنباکوی قلیان از طریق آب فیلتر میشود تمامی مواد مضر آن تصفیه میشود، اما این ادعا اصلا واقعیت ندارد و تنها نقش آب، کاهش دمای دود و افزایش رطوبت آن و در نتیجه قابل تحمل نمودن استنشاق آن برای مصرفکننده است و دود منتشره از قلیان حاوی مقادیر بیشماری مواد سمی است.
لنگری با اشاره به اینکه برخی معتقدند کشیدن قلیان کم خطرتر از کشیدن سیگار است، گفت: مصرف قلیان در مقایسه با سیگار، دود بسیار زیادتری را وارد ریههای فرد مصرف کننده میکند؛ هر وعده مصرف قلیان به طور متوسط معادل کشیدن ۴۰ تا ۸۰ و گاهی ۱۰۰ نخ سیگار است.
او ادامه داد: از دیگر عوارض قلیان که در سیگار دیده نمیشود، افزایش احتمال انتقال بیماریهای واگیردار و مسری نظیر تبخال، هپاتیت و سل است که به دلیل استفاده اشتراکی آن ایجاد میشود. حتی در صورت عوض کردن سر لوله قلیان، مواد باقیمانده در شلنگ آن میتواند عامل انتقال این بیماریها باشد همچنین احتمال دارد توتون و تنباکوی مورد استفاده در قلیان به انواع قارچها و میکروبها آلوده شود.
لنگری کشیدن قلیان را اعتیادآور خواند و بیان کرد: دود هر نوع محصول توتون از جمله توتون مورد مصرف در قلیان حاوی نیکوتین است که یک ماده اعتیادآور بوده و چند بار مصرف آن موجب اعتیاد به نیکوتین میشود.
او افزود : یک ساعت در معرض دود قلیان دیگران بودن، معادل مصرف ۶ تا ۸ نخ سیگار است؛ به اشتباه، نگاه برخی خانوادهها به قلیان، نوعی تفریح و تفنن است و این امر موجب میشود تا استعمال قلیان توسط نوجوانان و جوانان و حتی در مواردی کودکان در حضور والدین و حتی به تشویق والدین برای ایجاد صمیمیت بین اعضای خانواده، انجام گیرد و والدین ناآگاهانه زمینه اعتیاد خود به نیکوتین و در نهایت مواد دخانی را فراهم میسازند.
انتهای پیام/ه