به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا احمدی؛ در سالهای اخیر توجه به مسئله تولید و اقتصاد مقاومتی یکی از اصلیترین دغدغههای موجود در کشور بوده است. پرداختن به مسئله قاچاق هم یکی از حوزههایی است که توجه به آن میتواند کمک شایانی به رونق تولید و اقتصاد کشور کند.
آخرین آمارها در کشور بار مالی قاچاق را چیزی حدود ۲۵ میلیارد دلار اعلام کرده اند. قابل توجه است که این رقم در مقایسه با سه سال گذشته بیش از ۲ برابر افزایش داشته است.
میرتاج الدینی نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز آمارهای مصرف ارز در کشور را در طول سال بررسی میکند. یعنی نگاه میکند به این که چه مقدار در دستگاههای اصلی استفاده شده است و چه مقدار واردات و یا صادرات بوده است، اما این آمار منتشر شده رقمهای عجیبی را نشان میدهند یعنی نشان میدهد که کالا از مبادی رسمی ارز آنها تامین نشده است و کالا قاچاق بوده است.
۲۶ دستگاه در کشور به نوعی درگیر امر مبارزه با قاچاق کالا و ارز هستند. در دولت هم زیر مجموعههای گوناگونی وجود دارد که وظیفه آنها رسیدگی به وضعیت قاچاق در کشور است. یگان مرزبانی، نیروی انتظامی، ارتش و وزارت اطلاعات از جمله دستگاههای امنیتی مهم کشور هستند که اقدامات لازم را برای مقابله با ممانعت از ورود کالاهای قاچاق به کشور انجام میدهند.
حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در آخرین جلسه ستاد ملی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به اقدامات لازم جهت کاهش نرخ قاچاق در کشور گفت: در زمینه مقابله با قاچاق میتوان با استفاده از ظرفیت استارتآپها در زمینه ردیابی، کنترل و هماهنگی گامهای خوبی برداشت.
گراوند استاندار بوشهر در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان در پاسخ به این سوال که چه اقداماتی برای ممانعت از ورود اقلام قاچاق به کشور از طریق مرزهای آبی صورت میگیرد گفت: معمولا کالاهای ممنوعه که به هیچ وجه نباید وارد کشور شوند، در مناطق مرزی توسط نیروهای امنیتی از ورود آنها ممانعت به عمل میآید. در استان بوشهر هم این اتفاق وجود دارد که اگر کالایی ممنوعه از طریق معابر غیرقانونی وارد استان شود نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات و مرزبانی با آنها برخورد میکنند.
حمایت از کولبران در مرزهای غربی کشور نیز یکی دیگر از اقدامات دولت برای کاهش قاچاق در کشور است. از اهدای یک میلیون تومان پول نقد به کولبران گرفته تا احیای مجدد بازارچههای مرزی از جمله اقداماتی بود که در ۶ ماهه نخست سال ۹۹ برای حمایت از کولبران و در مقابل آن کاهش میزان قاچاق صورت گرفته است.
بازوند استاندار کرمانشاه در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: برای حمایت از کولبری پیشنهادهایی شده است که ما بتوانیم تجار را شناسایی کنیم و با تلفیق معافیت گمرکی، مقداری از این سود گمرکی را به صورت پول در اختیار کولبران قرار دهیم تا کولبران مجبور نباشند به سمت قاچاق کالا بروند. البته این طرح هنوز عملیاتی نشده است و در حد پیشنهاد است.
در کنار دولت هم مجلس شورای اسلامی در ادوار گذشته تا به امروز اقدامات گستردهای با وضع قوانین مخالف برای موظف کردن دولت و کاهش نرخ قاچاق انجام داده است. از جمله این قوانین میتوان به قانون الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بینالمللی هماهنگی کنترلهای مرزی کالاها، قانون ممنوعیت ورود کالاهای غیر ضرور و ... اشاره کرد.
برخی از مهمترین قانونهای مرتبط به قاچاق در کشور به شرح زیر است:
برخی از کارشناسان معتقداند که با ایجاد زیرساختهای موردنیاز برای مقابله با قاچاق و پیش بینی جریمههای سنگین، قاچاق کالا و ارز کاهش مییابد.
از طرفی به گفته برخی از مسئولان که کشور میتوان با ۳۰ تا ۴۰ میلیارد دلار از شرایط سخت عبور کند، بستن مسیر قاچاق بیست و پنج میلیارد دلاری و رسیدگی جدیتر به این موضوع میتواند کشور را از هرگونه فشار داخلی و خارجی بیمه کند.
انتهای پیام/
من ۱۰ سال پیش مغازه اجاره کردم کفش از اصفهان عمده می خرید یک روز داشتن ۵ کارتن کفش از باربری تحویل گرفتم به مغازه می بردم پلیس جلو گرفت چون کفش چینی بود هرچند فاکتور داشتم مرا به واردات قاچ کالا متهم کرد یک شب بازداشت بودم فردا رفتم دادگاه کفش مصادره و ۴۵۰۰۰۰۰ تومان جریمه شدم هنوز تو شوک هستم