سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خواص و کاربرد‌های عجیب پوست موز

پوست موز خواص فراوانی از جمله برای پوست و دندان دارد که در گزارش زیر تمامی خاصیت‌های “پوست موز” را می‌توانید بخوانید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، موز یکی از میوه‌های محبوب و پرخاصیتی است که مصرف آن در هر سنی به تمام افراد توصیه میشود. این میوه خواص فراوانی برای سلامتی دارد، اما بسیاری از مردم از خواص پوست موز اطلاعی ندارند و آن را به راحتی دور می‌ریزند. انواع ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌های موجود در پوست موز برای سلامتی و زیبایی مفید است و کاربرد‌های مختلفی برای نظافت و امور منزل نیز دارد.

پوست موز خواص‌های فراوانی از جمله برای پوست و دندان دارد که در ادامه این مطلب تمامی خاصیت‌های پوست موز را می‌خوانید.

خواص پوست موز را بشناسید

پوست موز ضد قارچ و باکتری است و سرشار از آنتی اکسیدان ها، آنزیم‌های مفید، ویتامین‌های B۶، B۱۲، منیزیم و پتاسیم و فیبر می‌باشد. بیش از چند دهه است که در اغلب کشور‌هایی همچون هندوستان، از پوست موز به عنوان یک ماده مغذی و دارویی استفاده می‌شود.

پوست موز را به صورت مخلوط با آب میوه، شیر موز، پخته و سرخ شده می‌توان استفاده کرد، موز‌های رسیده‌تر، به دلیل وجود یک هورمون طبیعی گیاهی به نام اتیلن، پوستی با بافت نرم‌تر و شیرین تری دارند. این هورمون در فرآیند رسیدن میوه‌ها ترشح می‌شود، اتیلن پس از واکنش با قند و فیبر موجود در پوست موز، قند مرکب را به قند ساده تبدیل می‌کند، به همین دلیل موز رسیده شیرین‌تر است. هورمون‌های دیگر سبب تغییر رنگ پوست موز از سبز به زرد می‌شوند.

فیبر و پتاسیم و اسید آمینه تریپتوفان پوست موز بیش از گوشت آن است. همچنین حاوی لوتئین است که یک آنتی اکسیدان محسوب می‌شود. این آنتی اکسیدان نقش مهمی در حفظ سلامت چشم دارد. اسید آمینه تریپتوفان با افزایش سطح هورمون سروتونین که یک ناقل عصبی در مغز است و بر خلق و خو تأثیر می‌گذارد، باعث کاهش افسردگی می‌شود.

مواد مغذی یک موز متوسط

۲۰ درصد ویتامین ب ۶:تبدیل غذا به انرژی توسط این ویتامین

۱۲ درصد پتاسیم، موثر در توسعه سلول ها، بافت‌ها و اندام‌های بدن

۸ درصد منیزیم، موثر در تولید انرژی بدن و تنظیم فشار خون و گلوکز

۱۷ درصد ویتامین ث:سبب رشد سلول‌های ایمنی برای محافظت از بدن

۱۲ درصد فیبر:کمک به هضم غذا و کاهش خطر ابتلا به دیابت

علاوه بر این موارد حاوی ویتامین b۱۲ نیز می‌باشد.

خواص پوست موز برای پوست و بیماری‌های پوستی

۱. درمان سوزش پوست، کبودی و آلرژی

پوست موز می‌تواند در درمان ناراحتی‌های پوستی مانند سوزش پوست، کبودی و آلرژی موثر باشد. فقط کافیست برشی از پوست موز را به مدت یک شب بر روی پوست آسیب دیده بگذارید و از مشکلات پوستی رهایی پیدا کنید.

۲. درمان پسوریازیس

پسوریازیس باعث ایجاد ضایعاتی در ناحیه آرنج و زانو یا حالت پوسته پوسته شدن در پوست سر میشود. افراد مبتلا به این بیماری می‌توانند لایه داخلی موز را بر روی قسمت‌های آسیب دیده مالش دهند. این روش درمانی برای بیماری پسوریازیس مفید است و باعث بهبودی خواهد شد.

۳. درمان خشکی و خارش بیش از حد

اسید‌های چرب و آنتی اکسیدان‌هایی نظیر لوتئین در پوست موز، از پوست محافظت کرده و با آب رسانی به آن از خشکی و خارش جلوگیری می‌کند.

روزی دوبار محل مورد نظر را با قسمت داخلی پوست موز ماساژ داده و نیم ساعت صبر کنید. سپس با آب سرد بشویید.

روش دیگر استفاده از روغن زیتون است. قسمت داخلی پوست موز را با کمی روغن زیتون به محل مورد نظر بمالید و در طول روز چندبار این عمل را تکرار کنید تا به نتیجه مطلوب برسید.

۴. کاهش سیاهی و پف زیر چشم

خاصیت مرطوب کنندگی و پتاسیم موجود در پوست موز به از بین رفتن سیاهی و پف دور چشم کمک می‌کند. فیبر سفید داخل پوست موز را با کمک کشیدن یک قاشق به داخل آن جمع آوری کنید و با ۱ یا ۲ قاشق غذاخوری ژل آلوئه‌ورا تازه مخلوط کنید، سپس این خمیر را به آرامی اطراف چشم‌های خود بگذارید.

۵. کاهش چین و چروک پوست

موز خود یک ماسک مناسب برای پوست و مو است. علاوه بر خود موز، پوست آن هم به عنوان یک ماسک طبیعی کاربرد دارد. پوست موز موجب هیدراته شدن پوست می‌شود. برای تهیه این ماسک، پوست موز را با زرده‌ی تخم مرغ مخلوط کرده و به مدت ۵ دقیقه روی پوست صورت خود قرار دهید و سپس با آب ولرم صورتتان را بشویید. با تکرار این کار در طی چند هفته شاهد تغییرات خوبی بر روی پوست خود خواهید بود.

۶. کاهش لکه‌های پوستی

قسمت داخلی پوست موز برای رفع لکه‌های پوستی بسیار مفید می‌باشد. ویتامین‌های مفید آ، ب، ث در پوست موز به ترمیم لکه‌های پوست کمک می‌کند. علاوه بر این با خاصیت آنتی اکسیدانی بالا، لکه‌های سیاه پوست نیز کاهش می‌یابد.

به آرامی قسمت داخلی پوست موز (فیبر سفید آن) را به مدت پنج تا ده دقیقه روی پوست خود ماساژ دهید. سپس اجازه دهید که این فیبر‌ها به مدت ۲۰ دقیقه روی صورت شما باقی بماند. تکرار ۲ یا ۳ بار این کار در روز موجب محو شدن لکه‌های پوستی می‌شود.

۷. تسکین دهنده جای نیش پشه

جای نیش پشه و دیگر حشرات بسیار دردناک و آزاردهنده است. برای تسکین این درد، قسمت داخلی پوست موز را به مدت پنج دقیقه روی ناحیه نیش خورده ماساژ دهید. بعد از پانزده دقیقه استراحت، محل مورد نظر را با آب سرد بشویید. در صورت نیاز این عمل را تکرار کنید.

۸. درمان جوش

برای از بین بردن جوش، تکه‌ای از پوست موز را برش داده و به آرامی روی محل جوش به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه ماساژ دهید. فقط اطراف جوش را با آب گرم و پنبه پاک کنید تا مواد پوست موز روی جوش خشک شود. برای کمتر شدن جوش، این عمل را حداقل ۳ بار در روز انجام دهید.

۹. محو کردن خطوط خنده و چین و چروک

پوست موز به کشیدگی و محکم کردن پوست صورت کمک می‌کند. آنتی اکسیدان لوتئین موجود در پوست موز افزایش سن را به تاخیر می‌اندازد و موجب نرمی و درخشندگی پوست می‌شود. قسمت داخلی پوست موز را روزی یک بار به صورت خود زده و ۲۰ تا ۳۰ دقیقه به آن اجازه استراحت بدهید. بعد با آب ولرم آن را بشویید.

۱۰. سلامت دندان‌ها با پوست موز

به جای از بین بردن جرم دندان به جای مراجعه به دندان پزشک و استفاده از روش‌های جرم گیری متداول، بهتر است از ابتدا به فکر سلامتی دندان‌ها و سفیدی آن‌ها باشید.

پوست موز خاصیت اسیدی کوچکی دارد، در صورت استفاده در طول روز دیگر نیاز به مسواک و دهان شویه نخواهید داشت.

پوست موز سرشار از کلسیم است که با برطرف کردن مشکلات دندان و لثه ها، از تغییرات در دندان‌ها جلوگیری می‌کند.

پوست موز جرم و لکه‌های روی دندان‌ها را از بین می‌برد. پوست موز را روی دندان‌های خود بکشید تا دچار پوسیدگی مربوط به دهان و دندان نشوید.

پوست موز باعث از بین رفتن تمام آلودگی‌ها و باکتری‌های دهان و دندان می‌شود. پوست موز را روی قسمت‌های مختلف دهان و دندان خود قرار دهید.

۱۱. سفید کردن دندان با پوست موز

مواد معدنی موجود در پوست موز مانند پتاسیم، منیزیم و منگنز توسط دندان‌ها جذب شده و سبب سفید شدن آن‌ها می‌شود. استفاده از پوست موز از شیوه‌های آسان و طبیعی مراقبت دندان‌ها به شمار می‌رود.

مراحل سفید کردن دندان‌ها:

۱- برشی از پوست یک موزه رسیده و سیاه نشده را جدا کنید.

۲- قسمت داخلی پوست موز را طوری روی دندان‌ها بکشید که لایه‌ای سفید رنگ روی دندان‌های شما را بپوشاند.

۳- از تماس لب‌ها با خمیر موز روی دندان‌ها جلوگیری کنید چرا که موز از روی دندان‌ها پاک می‌شود.

۴- پس از گذشت ۱۰ دقیقه با یک مسواک خشک، بصورت دورانی و بسیار آرام دندان‌های خود را به مدت یکی دو دقیقه مسواک بزنید.

۵- سپس با استفاده از خیس کردن مسواک، دندان‌های خود را بار دیگر از خمیر موز تمیز کنید. در صورت تمایل می‌توانید از خمیر دندان خود استفاده نمایید.

۷- با تکرار این کار روزی یک بار و حداقل تا ۲ هفته، شاهد سفید شدن دندان‌های خود خواهید بود.

درمان زگیل

زگیل‌ها زائده‌های پوستی برروی پوست بدن می‌باشند که توسط ویروس پاپیلومای انسانی ظاهر می‌شوند. در اکثر موارد، زگیل‌ها بر روی انگشتان، نزدیک ناخن‌ها و یا برروی دست‌ها ظاهر می‌شود. برخی از انواع ویروس پاپیلومای انسانی موجب بروز زگیل تناسلی می‌شوند.

در مطلب درمان زگیل با طب سنتی در بخش سلامت نمناک گفتیم که از پوست موز، می‌توان به عنوان روشی طبیعی برای حذف زگیل‌های پوستی استفاده نمود. در ابتدا زگیل و پوست اطراف آن را با آب و صابون شستشو دهید. با برشی از پوست تازه موز، روی زگیل را بپوشانید.

از برش دیگر پوست موز به صورت ضرب در روی زگیل استفاده نمایید و روی آن را با دستمال تمیز و یا گاز پانسمان کنید. به مدت یک هفته، هرروز پوست موز را تعویض کنید. بعد از یک هفته زگیل نرم شده و شروع به کوچک شدن و از بین رفتن می‌نماید.

از بین بردن میخچه

آنزیم‌ها و آنتی اکسیدان‌های سرشار موجود در پوست موز به شما در درمان میخچه کمک می‌کنند. برای این کار مراحل زیر را انجام دهید:

برشی بزرگتر از اندازه میخچه از پوست موز جدا کنید و قسمت داخل آن را روی میخچه قرار دهید.

با باند یا نوار روی آن را شب تا صبح بپوشانید.

صبح روز بعد پوست موز را بردارید.

تکرار این کار به مدت چند هفته موجب درمان میخچه می‌شود.


بیشتر بخوانید


خواص پوست موز در طب سنتی

خاکستر پوست موز برای بند آوردن خونریزی مفید است.

اگر پوست موز را بسوزانید و گرد سوخته انرا بر محل زخم بریزید به التیام و خشکیدن زخم کمک میکند.

خاکستر پوست موز در درمان ترک پا مفید است.

پوست موز تسکین دهنده خارش میباشد. پوست موز را نرم بکوبید و با مقدار مساوی سرکه و آبلیمو مخلوط نموده و روی محل مورد نظر قرار دهید.

سروتونین موجود در پوست موز برای توازن حالت روحی بسیار مهم و حیاتی است. کمبود این ماده شیمیایی در مغز، عامل اصلی ابتلای فرد به افسردگی می‌باشد..

عصاره پوست موز با بازسازی سلول‌های شبکیه، از آسیب ناشی از نور به شبکیه چشم را محافظت می‌کند.

دمنوش پوست موز

موز علاوه بر دارا بودن خواص و ویتامین‌های فراوان برای سلامت بدن، زیبایی و پوست و مو؛ می‌تواند به عنوان یک داروی خواب آور قوی و برطرف کننده بی خوابی نیز مورد استفاده قرار بگیرد. برای درمان بی خوابی و بدخوابی مزمن، کارشناسان نوشیدن چای موز را توصیه می‌کنند.

به نظر کارشناسان قرص‌های خواب آور اثر کوتاه مدت دارند ومصرف طولانی مدت آن‌ها به دلیل وجود ترکیبات مضر در آن‌ها موجب بی خوابی و پایین آوردن کیفیت خواب می‌شوند. از عوارض دیگر مصرف قرص‌های خواب آور می‌توان به یبوست، سرگیجه، مشکل در تمرکز، دل درد، ضعف، لرزش دست و اختلال در دم و بازدم بدن را نام برد.

منیزیم یک ماده مفید برای رفع مشکلات خواب است و موز و پوست آن سرشار از منیزیم هستند. برای تهیه چای از موز‌های کاملا ارگانیک و عاری از هرگونه مواد شیمیایی و آفت کش استفاده کنید.

۱۰ دقیقه زمان برای تهیه چای کافی است.

مواد مورد نیاز عبارتند از:

موز ارگانیک:یک عدد
دارچین:مقدار دلخواه
آب:به میزان لازم

دستور تهیه:

دو طرف پوست موز را جدا کنید، سپس پوست آن را بگیرید. موز را به همراه پوست جدا شده داخل ظرف حاوی آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید. با استفاده از یک صافی، چای را درون لیوان بریزید و در آخر کمی دارچین به چای اضافه کنید و قبل از خواب آن را بنوشید.

البته می‌توانید پوست موز را ۲۰ دقیقه یا بیشتر داخل فر قرار دهید تا خشک شود سپس با آن چای دم کنید.

چای موز ترکیبی طبیعی و موثر برای رفع مشکلات مربوط به خواب است. چای موز باعث آرامش اعصاب و احساس خواب آلودگی در افراد و زود به خواب رفتن آن‌ها بشود.

موارد کاربردی دیگر پوست موز:

براق کردن نقره جات و چرم

برای براق کردن لوازم چرم و نقره از پوست موز می‌توان به جای مواد شیمیایی استفاده نمود. بعد از پاک کردن سطوح با پوست موز، پانزده دقیقه صبر کنید و سپس با آب سرد بشویید و درصورت نیاز این عمل را تکرار کنید.

خارج کردن تراشه‌های تیز و باریک از پوست

آنزیم‌های موجود در پوست موز، موجب نرم شدن تراشه و خروج راحتتر آن‌ها می‌شود. همچنین برای بهبود زخم، قطعه کوچکی از پوست موز تازه را ببرید، قسمت داخل آن را به دور محل مورد نظر با باند و یا گاز استریل ببندید و یک شب به آن استراحت بدهید. صبح روز بعد تراشه را با موچین خارج کنید.

پوست موز در باغبانی

چند برش پوست موز را داخل یک سطل آب بریزید و چند روز بعد، با آن آب، گیاهان را آبیاری کنید. مواد مغذی موجود در پوست موز سبب افزایش رشد گیاه و تقویت ریشه‌های آن می‌شود.

همانطور که گفتیم پوست موز دارای پتاسیم و فسفر بالا است، به همین دلیل می‌توانید از آن به عنوان یک تقویت کننده و کود استفاده کنید.

چاشنی سالاد و غذا

از پوست موز می‌توان سرکه تهیه کرد که بسیار مغذی و خوش طعم می‌باشد و به عنوان چاشنی غذا و سالاد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

براق کننده کفش

براق کننده‌های کفش حاوی پتاسیم می‌باشند و پوست موز سرشار از این ماده معدنی است. برای تمیز کردن و براق شدن کفش‌های خود تکه‌ای پوست موز را روی کفش بمالید، سپس با پارچه‌ای تمیز روی کفش را تمیز کنید.

ترد کردن گوشت

اگر از سفت شدن گوشت پس از پخت تجربه دارید می‌توانید از پوسـت موز کمک بگیرید. قرار دادن تکه‌ای از پوست موز درون قابلمه حین پخت گوشت، موجب نرم شدن و لطافت آن می‌شود.

تغذیه حیوانات

پوست موز یک منبع عالی تغذیه برای بسیاری از انواع حیوانات می‌باشد. به طور نمونه تغذیه مرغ با پوست موز موجب افزایش وزن ، سلامت کبد و حتی کاهش سطح کلسترول می‌شود.

منبع: تابناک

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ع ح
۰۱:۴۳ ۱۶ اسفند ۱۳۹۹
فعلا با گران شدن موز ما فقط خوابش را میبینیم خود موز بماند تا نقاشیش را بکشیم و بخوریم ،