سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پرورش ماهی در قفس با تجهیزات ایران‌ساخت ممکن شد

«پرورش ماهی در قفس» با کمک روش‌های نوآورانه و صنعتی و با تجهیزات ایران‌ساخت ممکن شد.

به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، پرورش ماهی در قفس یکی از روش کارآمد برای پرورش و استحصال آبزیان، ۵ دهه است که مورد استقبال توجه جدی قرار گرفته و کشورمان نیز با توجه به ظرفیت‌هایی که دارد، در مسیر توسعه این فناوری گام گذاشته است. ظرفیت پرورش و استحصال ماهی از دریا محدود است و با تأکیدی که در برنامه ششم توسعه و اسناد بالادستی از جمله سند اقتصاد مقاومتی بر دست‌یابی به ظرفیت ۲۰۰ هزار تن در سال، باید گامی جدی در مسیر توسعه فناوری‌های پرورش ماهی برداشته می‌شد.

بخش مهی از مزارع پرورش ماهی، زیرساخت‌ها و تجهیزات فناورانه‌ای است که هزینه‌بر بودن سرمایه گذاری ضمن سایه گستردن تحریم‌ها موجب شده کم‌تر مورد توجه قرار بگیرند و پیشرفت ایران میان پیشرفت طرح فناورانه و برنامه‌ریزی‌ها فاصله بیفتد. اما حرکت یک شرکت فناور در مسیر بومی‌سازی تجهیزات، نصب و ارتقای فناوری پرورش ماهی در قفس اکنون راه آینده کشور در توسعه این فناور را روشن کرده است. بخش مهمی از تجهیزات پرورش ماهی، براکت‌هایی هستند که وظیفه نگهداری آبزی را بر عهده دارند.

این تجهیز فناور و مهم در مزرعه پرورش ماهی از ابتدا در دستور کار شرکت «گسترش فناوری شریف» قرار گرفت و به عنوان یک گلوگاه مهم در فناوری ساخته شد و نیاز کشور را تأمین کرد.

ساخت «براکت سه کاناله تزریقی» برای نخستین بار در کشور

«براکت سه کاناله تزریقی» که برای مزارع پرورش ماهی آن هم در دریا مناسب است اکنون برای نخستین بار در کشور، ایران‌ ساخت شده است و بخشی مهم از بار سنگین ساخت بومی مزارع پرورش ماهی را از دوش کشور برمی‌دارد. این قطعه از پازل پیچیده مزرعه‌های پرورش ماهی در قفس، نقشی مهم ایفا می‌کند، زیرا باید ضمن برخوردار بودن از مقاومت در برابر نیرو‌های خارجی مقاوم، سبک و از حیث هزینه‌های تمام شده، مقرون به صرفه و قابل رقابت با نمونه‌های خارجی باشد؛ ویژگی‌هایی که براکن ایران‌ساخت از آن‌ها برخوردار است.


بیشتر بخوانید


این محصول به روش تزریق پلاستیک تولید شده و در فرایند ساخت آن از مواد اولیه باکیفیت و مرغوب استفاده‌ شده که نسبت به دیگر نمونه‌های مشابه از کیفت و کارایی بیش‌تری برخوردار است.

امکان استفاده از سه کانال در این براکت‌ها موجب شده است اگر به هر دلیلی، شکستی در سازه قفس رخ دهد، پایداری خود را حفظ کند. استفاده از براکت‌های سه‌کاناله و تعمیر و نگهداری آسان است و با تأمین فضای کافی کار راه را برای کارکنان اجرایی هموار می‌کند.

فعالان فناور گسترش فناوری شریف، شامل گروهی از دانش‌آموختگان و نخبگان دانشگاهی، کارشان را بر روی این فناوری از سال ۹۳ آغاز کردند و ایده‌هایشان را به اشتراک گذاشتند. در نهایت پس از ادامه فعالیت به صورت مستمر در قالب یک شرکت فناور از سال ۹۶، بالاخره در سال ۹۸ پس از تولید نمونه‌های اولیه محصول و انجام آزمون‌های موفق یک به ده قفس‌های بومی، مورد سنجش و تأیید توسط آزمایشگاه ملی دریایی قرار گرفت.

صرفه‌جویی ۱۰۰ میلیون دلاری

۶ متخصص به صورت مستقیم بر روی این پروژه دانش‌بنیان فعالیت می‌کنند تا ۱۷۰ هزار تن باقی مانده تا برنامه ششم توسعه را که مسیری طولانی است محقق کنند.

با تحقق این پروژه و گسترش مزرعه‌های پرورش ماهی در قفس، که نمونه وارداتی آن به ارزی حدود ۲۰۰ میلیون دلار نیاز دارد، بیش از ۱۰۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی صورت می‌گیرد و ضمن تأمین نیاز کشور به خوراک، سرمایه‌های ارزی در داخل کشور باقی می‌ماند.

انتهای پیام/ 

برچسب ها: پرورش ماهی ، کسب وکار
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.