ناصر مطیعی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره جدیدترین تمهیدات صندوق رفاه برای ضامنهای وامهای دانشجویی، گفت: در وامهای جدید دامنه طیف افرادی که میتوانند ضامن وامهای دانشجویی شوند گستردهتر شده است.
او گفت: پیش از این فقط کارمندان رسمی و پیمانی دولت میتوانستند وامهای دانشجویی را ضمانت کنند، اما هم اکنون علاوه بر آنها کارمندان قراردادی، سردفتران، دندانپزشکان، پزشکان، مهندسان عضو کانون نظام مهندسی و بسیاری دیگر از صنوف میتوانند ضامن دانشجویان برای دریافت وام شوند.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم با بیان اینکه با تمهیدات جدید اندیشیده شده بخش زیادی از مشکلات دانشجویان حل میشود، اضافه کرد: در ضمانت کردن وام بحث شناسایی هویت دانشجو و غیر دانشجو نیست بلکه برای پرداخت این وامها هم مثل سایر وامهایی که در بانکها ارائه میشود ضمانت بازپرداخت وام ملاک عمل است.
مطیعی درباره اینکه آیا یک دانشجو میتواند ضامن دانشجوی دیگر باشد یا خیر بیان کرد: اگر دانشجویی جزو یکی از ضامنان تائید شده صندوق رفاه باشد میتواند ضامن وام شود، اما به صرف داشتن هویت دانشجویی نمیتواند ضامن دانشجوی دیگری شود. وامهایی که در آن دانشجویی میتواند با ارائه کارت دانشجویی ضامن دیگری شود از محل صندوق قرض الحسنه بانکها پرداخت میشود. در بیشتر دانشگاهها صندوقهای قرض الحسنه وجود دارد که وامهایی با مبلغ پایین برای حل مشکلات ضروری دانشجویان اعطا میکنند و در آنها برای ضامن شرایط خاصی وجود ندارد.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان درباره نحوه حمایت از دانشجویان ساکن در خوابگاههای خود گردان نیز اظهار کرد: صندوق رفاه دانشجویان از دانشجویان ساکن خوابگاههای خود گردان در ترم تحصیلی گذشته حمایت کرد. مشکل دانشجویان خوابگاههای خود گردان این بود که اجاره بها را پرداخت کرده بودند، اما بعد از گذشت ۲۰ روز تا یک ماه از ابتدای ترم بهمن دانشگاهها به دلیل شیوع کرونا تعطیل شدند و خوابگاه دارها هم، به دلیل اینکه هزینه کرده بودند حاضر به برگرداندن اجاره بها نشدند.
مطیعی در ادامه افزود: برای حل این اختلاف از معاونتهای دانشجوی اطلاعات آنها را دریافت کردیم و در نهایت مقرر شد به دانشجویانی که در لیست خوابگاههای خود گردان بودند مبلغ ۵۰۰ هزار تومان بابت یک ترم و به کسانی که در شهرهای کوچک بودند ۳۵۰ هزار تومان، کمک بلاعوض داشته باشیم که این اقدام انجام شد.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان بیان کرد: صندوق رفاه دانشجویان برای پرداخت وام به منابع نیاز دارد و بخش قابل توجهی از این منابع از محل اقساط وامهای دانشجویی تامین میشود. بیش از ۶۰ درصد منابع لازم برای پرداخت وام به دانشجویان جدید از محل دریافت این اقساط است.
مطیعی ادامه داد: دانشجویانی که وام گرفته اند باید اقساط خود را پرداخت کنند تا به دانشجویان جدید وام دهیم. در سه ماهه اول شیوع کرونا اقساط وام های دانشجویی را معوق کردیم و پیگیری برای پرداخت نداشتیم و آنها را مشمول جریمه و مباحث قانونی نکردیم.
مطیعی تصریح کرد: دانشجویان بدهکار صندوق که در بخش خصوصی یا در دستگاههای اجرایی شاغل هستند، در اولویت بازپرداخت قرار دارند و به دلیل اینکه این افراد مانند بقیه جامعه کسب و کار داشته و درآمد دارند، باید وام خود را پرداخت کنند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/