بازار سرمایه نیز همسو با دیگر بازارهای مالی با نوسان شاخص کل همراه بود به طوری که در ابتدای هفته رشد داشت، اما در روزهای بعد شاهد اُفت شاخص کل بورس بوده ایم که البته در روزهای پایانی هفته شاخص کل با رشد چشمگیر همراه بود.
بازار ارز در دومین هفته مهر ۹۹ با نوسان شدید در نرخ همراه بود به طوری که در اولین روز هفته قیمت آن افزایش یافت و نرخ دلار و یورو به ترتیب ۲۸ هزار و ۷۵۰ تومان و ۳۳ هزار و ۷۰۰ تومان بود، اما در روز یکشنبه (۱۳ مهر ۹۹) نرخ ارز روند نزولی داشت و دلار با کاهش ۷۷۰ تومانی به نرخ ۲۷ هزار و ۹۸۰ تومان معامله شد و یورو نیز ۷۵۰ تومان ارزان شد و به رقم ۳۲ هزار و ۹۵۰ تومان رسید.
کاهش قیمت ارز در روزهای بعد پایدار نبود و طبق مشاهدات میدانی نرخ دلار و یورو با افزایش چشمگیری مواجه بود چرا که در سومین روز هفته دلار و یورو در ساعات اولیه معاملات کاهش محسوسی را تجربه کردنند ، اما بعد از چند ساعت دلار از نرخ ۲۶ هزار و ۹۵۰ تومان به ۲۸ هزار و ۲۰۰ تومان رسید که این رقم بیانگر افزایش یک هزار و ۲۵۰ تومان در یک روز است همچنین یورو از قیمت ۳۱ هزار و ۶۰۰ تومان به ۳۳ هزار و ۵۰ تومان رسید که می توان نتیجه گرفت یورو در یک روز یک هزار و ۴۵۰ تومان گران شد.
روند افزایش قیمت ارز در روزهای بعد ادامه داشت به طوری که در چهارمین روز هفته دلار و یورو با افزایش ۷۰۰ تومانی به ترتیب یه نرخ ۲۹ هزار و ۲۰۰ تومان و ۳۳ هزار و ۸۵۰ تومان رسید که این رقم تا آخرین روز معاملات پایدار ماند.
بازار طلا و سکه همسو با تغییرات نرخ ارز نوسانهای شدیدی را تجربه کرد به طوری که سکه در اولین روز هفته به قیمت ۱۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسید و در روز بعد با ریزش حدود یک میلیون تومان به قیمت ۱۴ میلیون تومان خرید و فروش شد اما این کاهش قیمت در روزهای بعد ادامه نداشت و در آخرین روز معاملات سکه با افزایش ۸۰۰ هزار تومانی به ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسید و هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز از یک میلیون و ۳۳۸ هزار تومان به یک میلیون و ۳۴۵ هزار تومان رسید.
محمد کشتی آرای نائب رئیس دوم اتحادیه طلا و جواهر در گفت و گو با خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: قیمت سکه و طلا در روز پنجشنبه (۱۱ مهر ۹۹) به بالاترین حد قیمتی رسید و در آغاز دومین هفته مهر ۹۹ اعلام شد مطالبات ارزی و ارزهای حاصل از صادرات به چرخه ارز کشور بر می گردد که موضوع سبب شد قیمت ارز در بازار کاهش یابد، اما این درحالی بود که قیمت جهانی طلا تغییر نکرد.
او بیان کرد: در ابتدای هفته نرخ هر دلار آمریکا نزدیک به ۲ هزار تومان کاهش یافت و این امر بر قیمت طلا و سکه تاثیر گذاشت و باعث ریزش نرخ آن شد به طوری که قیمت سکه حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان کاهش یافت.
گشتی آرای گفت : از روز دوشنبه (۱۴ مهر ۹۹) تا پایان هفته ارزهای حاصل از صادرات به چرخه بازار بازنگشت و باعث شد قیمت ارز مجددا با افزایش نرخ رو به رو شود که همین موضوع سبب شد نرخ طلا و سکه روند صعودی را پیش بگیرد این در حالی است که قیمت جهانی طلا حدود ۱۸ دلار کاهش یافت، اما در بازار داخلی قیمت طلا و سکه تحت تاثیر نوسانهای ارز قرار گرفت.
نائب رئیس دوم اتحادیه طلا و جواهر افزود: در روزهای ابتدایی هفته که قیمت طلا و سکه ریزش کرد حباب سکه نیز به شدت کاهش یافت و تقاضا به شدت اُفت کرد که در پی آن معاملات متوقف شد با وجود این اتفاقات تصور میشد روند نزولی قیمت طلا و سکه ادامه یابد به همین دلیل خریدار و فروشنده در حالت دوگانگی قرار داشتند و در نتیجه سطح معاملات کاهش یافت، اما در روزهای بعد با افزایش قیمت سکه تقاضا نیز افزایش یافت.
او تصریح کرد: حباب سکه در آخرین روز معاملات هفته به یک میلیون و ۴۸۰ هزار تومان رسید که رشد قابل توجهی داشته است چراکه در ابتدای هفته حباب سکه یک میلیون و ۸۰ هزار تومان بود.
گشتی آرای گفت: نوسان های بازار ارز و سکه امری طبیعی است و هیچ زمان متوقف نخواهد شد که گاهی این تغییرات قیمت شدید یا اندک است البته عواملی همچون اخبار سیاسی و اقتصادی سبب افزایش نوسان قیمت ارز میشود که در این صورت روند قیمت طلا وسکه قابل پیش بینی نخواهد بود.
بیشتر بخوانید:
مهدی دلبری کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در شهریور ۹۹ بازار سرمایه شدیدترین اُفت شاخص بورس را تجربه کرد که در پی آن شاخص کل حدود ۲۵ درصد با اصلاح قیمت همراه بود.
او بیان کرد: قبل از دوران اُفت شدید شاخص بورس شاهد رشد شتابان ارزش سهامها در بازار بوده ایم که این افزایش در بازار کم نظیر بود، اما بعد از ۱۹ شهریور ۹۹ بازار وارد فاز قیمتی جدیدی شد که در بعضی اوقات برخی نمادها منفی هستند و برخی دیگر روند مثبتی را سپری میکنند که این شرایط به گزارشهای منتشر شده از سوی شرکتها بستگی دارد.
دلبری تصریح کرد: گزارشهای منتشر شده از عملکرد تولید و فروش شرکتها و نوسانات شدید نرخ ارز حاکی از آن است که سهام شرکتها از نوسان بسیاری برخوردار بوده اند که همین امر سبب شد ارزش سهامها گاهی مثبت یا منفی شود.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: در دومین هفته مهر ۹۹ حدودا ۲ روز نارسایی در سامانه معاملاتی به وجود آمد که در پی آن بازار فرا بورس در معاملات خود دچار مشکل شد.
او اظهار کرد: ارزش معاملات در تیر و مرداد ۹۹ حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان بود که به رقم ۸ هزار میلیارد تومان رسید و با اُفت بسیار شدیدی مواجه شده است، اما در ۲ روز پایانی این هفته ارزش معاملات به بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان رسید که نشان دهنده رشد مناسب شاخص کل است.
دلبری گفت: نکته قابل توجه در بورس ،تعداد نمادها در صف فروش است که در ۲ ماه گذشته ۵۰ درصد نمادها در صف فروش بودنند وتقاضا به اندازه کافی برای آنها وجود نداشت، اما در روزهای اخیر شرایط برای صف فروش بهتر شده است.
این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: شاخص هم وزن که نشان دهنده سهامهای کوچک و بزرگ است در ۳ روز گذشته شرایط بهتری را تجربه کرد و به نظر میرسد که بازار به سمت صعودی یا نزولی شدن پیش نمیروند چراکه برخی از گروهها که گزارشهای مثبتی دارند درحال رشد هستند و تعداد نمادهای صف فروش کمتر شده است که در پی آن حجم معاملات بیشتر شده است .در هفته اخیر حدود ۷۴۰ میلیارد تومان صندوق سهامی صادر شده است و این امر نشان دهنده آن است که بازار به سمت بررسی سهام پیش میرود.
او در پایان گفت: معتقدم بازار سرمایه در روزهای آینده از لحاظ حجم معاملات و نقد شوندگی در شرایط بهتری قرار گیرد چراکه تعداد نمادهایی که از بازار گردانی استقبال کرده اند بیشتر شده است و شاخص کل کاملا صعودی و نزولی نخواهد بود و با نوسان همراه است.
انتهای پیام/
نه پول امور روزمره داریم که بمونیم
پیش زن و بچه خجالت زده ایم
میخواهیم خودکشی کنیم
جرائتش رو نداریم
نمیدونیم چکار کنیم
دلار هفته اینده۳۵
هفته بعدیش۴۰
بازم همینطور هر هفته ۵میره بالاتا بعد انتخابات
میگین نظاره گرباشد.
بدروود.
والا از نظر ما از سرطان هم بدتره
سکه ۵ میلیونی شده ۱۵ میلیون و میگید تب وای به روزی که بگید بستری شد