به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، افراد دیابتی از قلم انسولین برای تزریق انسولین استفاده میکنند، هورمونی حیاتی برای افرادی که دیابت دارند. قلم انسولین حاوی یک کارتریج، صفحه شماره گیری برای اندازه گیری دوز و یک سوزن یکبار مصرف هستند.
انسولین چیست؟
انسولین هورمونی است که در پانکراس، غدهای واقع در پشت معده شما ساخته میشود. این به بدن شما امکان میدهد از گلوکز برای انرژی استفاده کند. گلوکز نوعی قند است که در بسیاری از کربوهیدراتها یافت میشود.
بعد از غذا یا میان وعده، دستگاه گوارش کربوهیدراتها را تجزیه کرده و به گلوکز تبدیل میکند. سپس گلوکز از طریق پوشش داخلی روده کوچک به جریان خون شما جذب میشود. هنگامی که گلوکز در جریان خون شما باشد، انسولین باعث میشود سلولهای سراسر بدن شما قند را جذب کرده و از آن برای انرژی استفاده کنند.
انسولین همچنین به تعادل سطح گلوکز خون کمک میکند. وقتی مقدار زیادی گلوکز در جریان خون شما وجود دارد، انسولین به بدن شما علامت میدهد که مقدار اضافی آن را در کبد ذخیره کند. گلوکز ذخیره شده آزاد نمیشود تا زمانی که سطح گلوکز خون کاهش یابد، مانند بین وعدههای غذایی یا زمانی که بدن شما تحت فشار است و یا به انرژی اضافی نیاز دارد.
محبوبیت قلمهای انسولین رو به افزایش است و امروزه بسیاری از افراد دیابتی از قلم برای تجویز انسولین استفاده میکنند. قلمها نسبت به استفاده از ویال و سرنگ امکان تحویل ساده، دقیق و راحت تری را دارند. هر فرد مبتلا به دیابت نیازی به مصرف انسولین نخواهد داشت. با این حال، کسانی که گاهی اوقات میدانند که رعایت یک برنامه انسولین میتواند سخت، مختل کننده و خسته کننده باشد.
در این مقاله، انواع قلم انسولین، نحوه استفاده از آنها و مزایا و معایب انتخاب قلم انسولین به جای ویال و سرنگ را بررسی میکنیم.
انواع قلمهای انسولین
مارکها و مدلهای مختلف قلم انسولین موجود است. بیشتر آنها به دو دسته مجزا تقسیم میشوند: یکبار مصرف و قابل استفاده مجدد.
یک قلم یکبار مصرف: این شامل یک کارتریج انسولین از پیش پر شده است. پس از استفاده، کل واحد قلم دور ریخته میشود.
قلم قابل استفاده مجدد: این شامل یک کارتریج انسولین قابل تعویض است. پس از خالی شدن، شخص کارتریج را دور انداخته و کارتریج جدیدی را نصب میکند.
فرد باید بعد از هر بار تزریق انسولین، سوزن یکبار مصرف را تعویض کند. با مراقبت مناسب، قلمهای انسولین قابل استفاده مجدد میتوانند چندین سال دوام بیاورند.
نگهداری از انسولین
انسولین باز نشده و قلمهای جدید انسولین نیاز به نگهداری در یخچال دارند.
با این حال، هنگامی که فرد انسولین را باز کرد، باید دارو را در دمای اتاق و در معرض نور مستقیم خورشید نگه دارد.
هنگامی که شخصی انسولین را در دمای اتاق ذخیره میکند، حدود ۲۸ روز طول میکشد.
تاریخ انقضا به نوع انسولین موجود در قلم بستگی دارد. همیشه بررسی تاریخ و پیروی از هرگونه دستورالعمل ذخیره سازی و استفاده از آن همیشه مهم است.
انسولین منقضی شده یا نگهداری نامناسب ممکن است آنطور که باید موثر نباشد.
قلمهای انسولین هرگز نباید با سوزن متصل نگهداری شوند، حتی اگر این یک سوزن جدید باشد. این میتواند بر تمیزی و استریل سوزن تأثیر بگذارد، در دوز انسولین داده شده تداخل ایجاد کند و خطر عفونت را افزایش دهد.
بیشتر بخوانید
انتخاب قلم انسولین
در انتخاب قلم انسولین فاکتورهای مختلفی باید در نظر گرفته شود.
انتخاب مارک، مدل و دسته قلم به عوامل مختلفی بستگی دارد. قبل از هرگونه خرید این موضوع را با پزشک در میان بگذارید.
برخی از ملاحظات کلی در مورد قلم عبارتند از:
نوع و مارک انسولین موجود
اندازه دوز انسولین که میتواند نگه دارد.
افزایشی که فرد میتواند دوز انسولین را افزایش دهد.
مواد و دوام قلم، در صورت انتخاب قلم قابل استفاده مجدد
چگونه میزان باقی مانده انسولین را نشان میدهد
توانایی تصحیح سطح دوزهای اشتباه
اندازه اعداد روی صفحه دوز
سطح مهارت لازم برای استفاده از قلم
طول و ضخامت سوزن از دیگر ملاحظات انتخاب قلم انسولین است. تولید کنندگان با استفاده از "گیج" ضخامت یک سوزن را اندازه میگیرند. یک سنج ۳۳ ضخیمتر از سنج ۲۲ است.
دستگاههای ضخیمتر ممکن است درد بیشتری ایجاد کنند، اما انسولین را نیز با سرعت بیشتری تحویل میدهند. طول سوزنها میتواند بین ۴ تا ۱۲.۷ میلی متر باشد. سوزن کوتاهتر ممکن است خطر تزریق تصادفی انسولین به عضله را به جای چربی زیر پوست یا چربی زیر جلدی کاهش دهد.
فواید استفاده از قلم انسولین
مطابق استانداردهای فعلی، افراد دیابتی استفاده از قلم انسولین را نسبت به روش ویال و سرنگ را بیشتر ترجیح میدهند.
یکی از دلایل این امر این است که قلمهای انسولین ویژگیهای بسیاری دارند که آنها را ایمن و راحت میکند.
به عنوان مثال، یک مطالعه، نشان داد که ۷۳ درصد از افرادی که از قلم انسولین استفاده میکنند، در مورد دقت دوز خود بیشتر اطمینان دارند.
در گروه ویال و سرنگ، فقط ۱۹ درصد به همان اندازه اطمینان داشتند که دوز مناسب دریافت میکنند.
قلمهای انسولین همچنین ممکن است به افراد کمک کند تا به روال انسولین درمانی خود پایبند باشند.
مزایای دیگر عبارتند از:
سهولت استفاده، به ویژه برای بزرگسالان و کودکان بزرگتر
توانایی فرد دیابتی در تنظیم و تحویل دوزهای بسیار دقیق با استفاده از قلم انسولین
قابلیت حمل آسان، محرمانه و مناسب قلمها
اندازههای کوچک و نازک سوزن که ترس و درد را کاهش میدهد
توانایی تنظیم دقیق دوزها با استفاده از شماره گیری
مزایای صرفه جویی در وقت، به دلیل سطح انسولین از پیش تعیین شده
ویژگی حافظه که زمان و مقدار دوز قبلی را به یاد میآورند
طیف وسیعی از لوازم جانبی برای نگهداری و استفاده راحتتر
به پزشکان توصیه میشود که برای افرادی که دچار مشکلات مهارت در انگشتان و کاهش دید هستند، قلم انسولین تجویز کنند. یک قلم انسولین میتواند دوز دقیق تری از انسولین را نسبت به ویال و سرنگ پشتیبانی کند.
قلمهای «هوشمند» نیز وجود دارند که میتوانند دوزهای مناسب انسولین را محاسبه کرده و گزارشی از میزان مصرف انسولین را برای بارگیری در اختیار کاربر قرار دهند.
معایب استفاده از قلم انسولین
اگرچه قلمهای انسولین مزایای بسیاری را به همراه دارند، اما دارای اشکالاتی نیز هستند از جمله:
محدودیت در استفاده از انواع انسولین از طریق قلم، به عنوان مثال در استفاده از مخلوط از انواع مختلف در یک تزریق
فقط برای تزریق خود در دسترس است
هزینه بالاتری نسبت به روش ویال و سرنگ
هدر رفتن مقداری انسولین با هر بار استفاده
نحوه استفاده از قلمهای انسولین
دستورالعملهای استفاده از قلم انسولین را از نزدیک دنبال کنید، زیرا استفاده از آنها بین تولید کنندگان کمی متفاوت است.
افرادی که قبلاً هرگز از قلم انسولین استفاده نکرده اند ممکن است لازم باشد قبل از اولین استفاده از پزشک خود مشاوره بگیرند.
در اینجا یک راهنمای کلی برای استفاده از قلم انسولین آورده شده است. با این حال، ممکن است برخی مراحل در یک مارک خاص متفاوت باشد. درباره نحوه استفاده از هر نوع قلم انسولین خاص با پزشک مشورت کنید.
اگر از قلم جدید استفاده میکنید، آن را ۳۰ دقیقه قبل از استفاده از یخچال خارج کنید.
تاریخ انقضا و اینکه انسولین از نظر نوع و قدرت صحیح است را بررسی کنید.
مرحله ۱: درپوش یا کلاه قلم را بردارید.
مرحله ۲: سوزن را آماده کنید.
مرحله ۳: قلم را آماده کنید.
مرحله ۴: دکمه دوز را بچرخانید تا مقدار انسولین خود را "شماره گیری" کنید. (می توانید به عقب نیز شماره گیری کنید.) قلم به شما امکان میدهد فقط مقداری را که تنظیم کرده اید دریافت کنید.
مرحله ۵: محل تزریق را انتخاب کنید. شکم مکان ترجیحی برای بسیاری از انواع انسولین است (بین پایین دندهها و خط شرمگاهی، از تزریق ۳-۴ اینچی اطراف ناف خودداری نمایید.) از قسمت بالای ران و پشت بازوها (در صورت انعطاف پذیری) نیز ممکن است استفاده شود.
مرحله ۶: انسولین را تزریق کنید، انگشتان خود را به دور انتهای بالایی قلم حلقه کنید تا محکم بماند انگشت شست، در هوا، بالای دکمه دوز قرار دهید. به آرامی و با دست آزاد پوست را جمع کنید. به سرعت سوزن را با زاویه ۹۰ درجه وارد کنید. پوستی که جمع کردید را آزاد کنید. با استفاده از انگشت شست دستگیره دوز را فشار دهید تا پنجره دوز به صفر باز گردد. سوزن را به مدت ۵-۱۰ ثانیه در محل خود بگذارید تا از نشت انسولین از محل تزریق جلوگیری کند.
مرحله ۷: قلم انسولین را برای استفاده بعدی آماده کنید.
خلاصه
گرچه قلم انسولین ممکن است از یک ویال و سرنگ گرانتر باشد، اما راحتتر، کم دردتر و به راحتی قابل حمل است. آنها اساساً ویال و سرنگ را با هم ترکیب میکنند، به این ترتیب دقت دوز بیشتر و تجویز آسانتر دوزها امکان پذیر است.
دستورالعملهای موجود در بسته بندی را از نزدیک دنبال کرده و پس از باز شدن انسولین را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
انسولین به تنهایی میتواند به کنترل دیابت کمک کند، اما حفظ یک رژیم غذایی متعادل و رژیم ورزشی در کنار هر داروی تجویز شده یک راه موثر برای کنترل قند خون است.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/