سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

گسترش فضای مجازی دلیل شناخته شدن شاعران و نویسندگان غیرواقعی

طریقی گفت: به دلیل گسترش فضای مجازی، تعدادی آدم در این فضا با عنوان شاعر و نویسنده شناخته می‌شوند درحالی که واقعا شاعر و نویسنده نیستند.

غلامرضا طریقی شاعر در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان دباره تنزل ذائقه مخاطب در زمینه کتابخوانی گفت: به دلیل گسترش فضای مجازی، تعدادی آدم در این فضا با عنوان شاعر و نویسنده شناخته می‌شوند درحالی که این افراد شاعر و نویسنده نیستند. اتفاقا این افراد مخاطب عام دارند و این مخاطبان از آثارشان استقبال می‌کنند. حتی مخاطبی که کتاب‌های این افراد را می‌خواند خللی در روند کتابخوانی ایجاد نمی‌کند، چون این مخاطب‌ها مخاطبان حرفه‌ای شعر یا داستان نیستند. آن‌ها تحت تاثیر شرایطی از کتاب‌های کسانی که در واقع شاعر یا نویسنده نیستند استقبال می‌کنند و پس از مدتی از این دایره بیرون می‌روند.


بیشتر بخوانید



وی افزود: اگر فرض کنیم مخاطبان عام کتاب شاعر یا نویسنده غیر واقعی را تهیه کنند، کتاب‌های وزین را نمی‌خرند. اقبالی هم که به کتاب‌های شاعران و نویسندگان غیرواقعی دارند تحت تاثیر شرایط مجازی است و الان نمی‌توان برای آن کاری کرد. شاید دلیل دیگرش این باشد که شاعران و نویسندگان جدی‌تر و حرفه ای‌تر به استفاده از صفحه‌های مجازی تن نمی‌دهند. نه اینکه این افراد در صفحه‌های مجازی نباشند حضور دارند، اما مخاطب صفحه‌های مجازی حوصله مطالعه یک متن جدی را ندارند.

این شاعر ادامه داد: مخاطب صفحه‌های مجازی از متنی که باید چند دقیقه روی آن فکر کنند کمتر استقبال می‌کنند و بیشتر دنبال از یک خط شعر یا متن احساسی هستند. در این موقعیت تعدادی باب میل سلیقه مخاطبشان متن‌هایی می‌گذارد نا مخاطب برانگیخته شود و آن را بخواند. تعداد شاعران و نویسندگان حرفه‌ای در فضای مجازی کم است. کسانی که شخصیت‌های حرفه‌ای دارند به این کار تن نمی‌دهند.

طریقی بیان کرد: آدم‌هایی که با عنوان شاعر و نویسنده در فضای شعر و داستان شناخته نمی‌شوند از مخاطب‌های سرگردان در فضای مجازی استفاده می‌کنند و با گذاشتن متن‌هایی نظیر «آه هوا امروز سرد است دست‌های ترا کم دارد» آن‌ها را به سمت استقبال از آثارشان سوق می‌دهند. متن‌های خنده دار و سریالی را منتشر می‌کنند مخاطب عام هم از آن استقبال می‌کند، چون این افراد هویت ادبی ندارند نگران احساسی که در نتیجه این کارشان به مخاطب منتقل می‌کنند و تصویری که از آن‌ها در ذهن می‌ماند نیستند. مخاطبان در نمایشگاه‌های کتاب هم برای تهیه آثار آن‌ها صف می‌کشند حتی اسم و فامیل برخی از آن‌ها ناقص است، چون هویت شخصی ندارند.

وی تصریح کرد: ناشر هم، چون باید بتواند در صنعت نشر به کارش ادامه دهد به انتشار کتاب‌های کسانی که متن‌های خنده دار و سریالی را در فضای مجازی منتشر می‌کنند تن می‌دهد و اقبال هم به این افراد بیشتر است، چون افراد حرفه‌ای نمی‌توانند به این شرایط تن بدهند و این حفره را پرکنند.

 

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.