سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون کل وزارت بهداشت:

تعطیلات‌ کرونایی به علت مشکلات اقتصادی افزایش پیدا نمی‌کند

حریرچی گفت: به علت مشکلات اقتصادی در کشور، نباید منتظر افزایش تعطیلات‌ کرونایی بمانیم.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: متاسفانه تعداد قابل توجهی از پزشکان، پرستاران، پیرا پزشکان، کادر درمان، مراقبان سلامت، کارگران بیمارستان، حسابداران و به صورت کلی فعالان حوزه سلامت به ویروس کرونا مبتلا شده اند.

او افزود: روزانه ۱۰۰ نفر از پرسنل بیمارستان‌های بزرگ مانند امام خمینی، مسیح دانشوری، شریعتی، امام حسین (ع) و ... که خدمات وسیع کرونایی می‌دهند، در مرخصی استراتژی به سر می‌برند.

حریرچی تصریح کرد: قبل از بروز ویروس کرونا بیمارستان‌ها با کمبود تخت و نیرو مواجه بودند، امروز این آمار به علت ویروس کرونا افزایش پیدا کرده است. باوجود اضافه شدن ۳۶ هزار تخت بیمارستانی، بازسازی ۴۸ هزار تخت بیمارستانی و افزایش تعداد متناوبی نیرو ، باید توجه کنیم که نسبت به استاندارد کشور‌های اروپایی و آمریکایی، حدود یک سوم یا یک چهارم تخت و نیرو داریم.

معاون کل وزارت بهداشت درباره افزایش تعداد تعطیلی‌ها با توجه به ویروس کرونا گفت: مسئله تعطیلی‌ها با توجه به ویروس کرونا بسیار مهم است، میزان حرکت اجتماعی مردم به عنوان یک شاخص اصلی مورد بررسی قرار می‌گیرد که با سنجش ماهواره‌ها و ... می‌توان حرکت افراد در خیابان را از روی گوشی موبایل تشخیص داد.

حریرچی اضافه کرد: شاخص اصلی این است که تا چه میزان توانسته ایم نسبت به شرایط عادی قبل از کرونا، این میزان حرکت و تماس اجتماعی را کاهش دهیم. در اواخر فروردین که با همکاری افراد و تعطیلی‌های بیشتر وضعیت کرونا بهتر شده بود، شاخص این وضعیت ۴۵ درصد کاهش یافته بود و نتیجه آن در اردیبهشت باعث شد تا علی رغم تجربه و امکانات کم فوتی‌های ناشی از کرونا به ۳۲ نفر هم برسد و همین عامل باعث آسودگی خیال مردم، قرمز شدن وضعیت و افزایش تعداد مرگ و میر‌ها شد.

او گفت: در اردیبهشت و مرداد کاهش حرکت اجتماعی به ۱۲ الی ۱۴ درصد رسیده بود، یعنی با شرایط قبل از کرونا فرق چندانی نداشته ایم. عامل موفقیت بعضی از کشور‌ها در کنترل ویروس کرونا به علت کاهش حرکت اجتماعی آنان بود که این آمار به ۵۰ الی ۷۰ درصد رسیده است.

کشور ما در جنگ کامل اقتصادی قرار گرفته است

معاون کل وزارت بهداشت تصریح کرد: ما در یک جنگ کامل اقتصادی هستیم، باید همگی با تلاش این وضعیت را بهبود بخشیم. سلامت و معیشت مردم بسیار مهم است اما تعطیلی‌ها هم نمی‌توانند افزایش پیدا کنند. براین اساس به علت مشکلات اقتصادی، نباید منتظر افزایش تعداد روز‌های تعطیلی بمانیم.

حریرچی تصریح کرد: براساس قوانین باوجود تعطیلی ادارات، کارمندان باید حقوق خود را کامل دریافت کنند اما باتوجه به مشکلات اقتصادی جامعه، این امر غیر ممکن است، بنابراین بسیاری از دولت‌ها با تعطیلی‌های خیلی وسیع، موافقت نمی‌کنند.

او اضافه کرد: در حال حاضر بسیاری از شغل‌ها باید در اجتماع فعالیت داشته باشند، اگر دولت نمی‌تواند قسمت‌های تولیدی را تعطیل کند، افراد باید با کمک یکدیگر ویروس را کنترل و در نتیجه نابود کنند.


بیشتر بخوانید


حریرچی در پاسخ به این سوال که چرا تعداد آمار اعلام شده دقیق نیست، گفت: تعداد افراد مبتلایی که اعلام می‌شوند، به تعداد آزمایش‌های تشخیصی بستگی دارد که روی آن‌ها انجام می‌شود. در واقع به ازای یک مورد مرگ، ۱۵۵۰ نفر مبتلا می‌شوند که حدود ۵۰ درصد آن‌ها بدون علامت هستند.

معاون کل وزارت بهداشت بیان کرد: با وجود تحریم‌ها ما تست‌های تشخیصی کمی داریم، همین امر موجب می‌شود که اختلالی در اعلام تست افراد مبتلا شده، ایجاد شود. باید بدانید که حدود ۳۰ الی ۵۰ درصد هم تست‌های تشخیصی پاسخ منفی کاذب دارند. مخرج شناسایی ما نسبت به کشور‌های دیگر به همین دلیل کم است.

او ادامه داد: اگر بخواهیم کارایی بیمارستان‌ها و دارو‌ها را ببینیم باید ابتدا مشخص شود چند نفر در مراکز درمانی بستری شده اند نه مواردی که سرپایی معالجه می‌شوند. در حال حاضر خبر خوشی که داریم این است که تلاش‌های زیادی برای تشخیص‌های زودهنگام و معالجه‌های سرپایی انجام داده ایم.

از هفته آینده در تهران ماسک زدن اجباری می‌شود

حریرچی افزود: قرار است از هفته آینده در تهران ماسک زدن اجباری شود و در صورت رعایت نکردن جریمه سنگینی را باید پرداخت کنند. از درب منزل تا برگشتن به خانه باید ماسک زده شود.

او گفت: ۴ اقدام مهم برای پیشگیری و مهار کردن این بیماری وجود دارد. اولین و مهم‌ترین اقدام سازمان جهانی بهداشت، جلوگیری از اتفاقات تشدید کننده مانند  برگزاری تجمعات، مراسم جشن، عزا و کلاس‌های ورزشی است.

معاون کل وزارت بهداشت بیان کرد: پیشگیری از مرگ و میر با هدف گذاری برخی گروه‌هاست، یعنی افراد بالای ۶۰ سال که دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند نباید از منزل خارج شوند. همچنین رعایت حداقل فاصله افراد با یکدیگر در هر جا و مکانی که قرار است، حضور داشته باشند.

حریرچی گفت: مرحله آخر باید شناسایی و تست، جداسازی و مراقبت از بیماری که دارای علامت یا بدون علامت است اتفاق بیفتد، همچنین باید ردگیری، تست و قرنطینه با هم صورت بگیرد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۳۷ ۱۵ مهر ۱۳۹۹
میل خودته!تعطیل نکن!روزی 200 نفر بمیرن برات مهم نیست؟