سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دوئل کرونا و ماسک؛ باید ماسک بزنیم یا نه؟

خبرى مبنى بر اینکه کرونا در آخرین جهش خود مسرى‌تر شده و نسبت به ماسک و حفظ فاصله فیزیکى سازگار شده منتشر شد که متخصص بیماری‌های عفونی این مسئله را رد کرد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، چند روز گذشته خبرى منتشر شد مبنى بر اینکه ویروس کرونا در آخرین جهش خود مسرى‌تر شده و نسبت به ماسک و حفظ فاصله فیزیکى مناسب سازگار شده و دیگر رعایت این اصول بهداشتى برای پیشگیرى از ابتلا به کووید ۱۹ تاثیرى ندارد.

در این خبر گفته شده که توانایى انتقال ویروس کرونا افزایش یافته و پیشرفت کرده و این جهش در جهت واکنش به عوامل پیشگیرى کننده در برابر آن، مانند استفاده از ماسک و فاصله اجتماعى است؛ حتى می‌تواند شست و شوى دست‌ها را هم دور زده و بی‌اثر کند.

جهش‌ ویروس با اصول کلى پیشگیرى از آن ارتباطى ندارد

در این ارتباط متخصص بیمارى‌هاى عفونى و گرمسیرى دانشگاه علوم پزشکى هرمزگان گفت: ویروس کرونا مرتبا جهش پیدا می‌کند، اما این جهش‌ها در جهت تغییر علائم و شدت بیماری می‌باشد نه در خصوص نوع راه‌های پیشگیری.

دکتر پریوش داوودیان ضمن اشاره به اینکه ویروس مسری‌تر شده است، ادامه داد: به طور مثال هنگامی که راه انتقال ویروس تنفسی باشد، انتقال شدیدترین نوع ویروس هم از همین راه است و فرقی نخواهد کرد و این مسئله براى تمام ویروس‌ها نظیر آنفلوانزا، سل و کرونا صدق می‌کند.

بیشتر بخوانید

رئیس مرکز تحقیقات بیمارى‌هاى عفونى و گرمسیرى هرمزگان افزود: مهم نیست که ویروس کرونا چه اندازه جهش پیدا کند، در هر صورت راه انتقال آن تغییر نخواهد کرد؛ بهترین راه پیشگیری برای کرونا نیز استفاده از ماسک و فاصله اجتماعی مناسب و شست و شوی دست‌ها است.

داوودیان بیان کرد: به عنوان مثال در خصوص ویروسی که در غذای مسمومی وجود داشته باشد و باعث ایجاد اسهال شود، پیشگیری از بروز این بیماری، نخوردن آن غذا است؛ بنابراین راه پیشگیری هیچ ارتباطی با شدت بیماری و جهش ویروس ندارد.

استفاده از ماسک استاندارد کماکان باعث پیشگیرى از ابتلا می‌شود

‌داوودیان گفت: اینکه گفته می‌شود ویروس کرونا باهوش شده و با ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی سازگار شده اشتباه است شاید مردم در مواقعی خاص از ماسک استفاده نکنند و مبتلا شوند، و این گمان برود که دیگر ماسک تاثیرى بر جلوگیرى از ابتلا به کرونا ندارد و ویروس نسبت به آن سازگار شده است.

متخصص بیمارى‌هاى عفونى و گرمسیرى دانشگاه علوم پزشکى هرمزگان تصریح کرد: به طور مثال فردى در اماکن عمومی از ماسک استفاده می‌کند، اما در فضای خانه و خانواده استفاده نکرده و یکی از اعضا مبتلا به کرونا می‌باشد، که باعث می‌شود فردی که همیشه بیرون از خانه ماسک استفاده میکرده هم مبتلا شود.

او تاکید کرد: البته باید توجه داشت که حتما از ماسک استاندارد استفاده شود که شامل ماسک پارچه‌ای سه لایه، جراحی و n۹۵ است؛ در غیر این صورت بازهم ویروس می‌تواند از ماسک عبور کرده و فرد را مبتلا کند.

رئیس مرکز تحقیقات بیمارى‌هاى عفونى و گرمسیرى خاطر نشان کرد: در مجموع راه پیشگیرى براى بیماری که بر اثر کرونا جان خود را از دست داده و بیماری که علائم شدیدی نداشته است، یکسان بوده و از اصول پیشگیری یکسان باید استفاده شود.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/ح

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.