سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد

رازهایی که درون موزهای سیاه و له شده نهفته است

موز میوه‌ای با خواص فراوان است و در رژیم‌های غذایی مختلف، به عنوان میان وعده‌ای مناسب به حساب می‌آید.

به گزارش خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، موز یکی از میوه های پر طرفدار و خوش عطر و طعمی‌ است  که کمتر کسی را می‌توانید پیدا کنید که از خوردن این میوه لذت نبرد.

میوه‌ای که تقریبا در بسیاری از میهمانی‌های رسمی و غیر رسمی پای ثابت ظرف میوه محسوب می‌شود و البته کسی هم دست رد به تعارف میزبان برای خوردن این میوه نمی‌زند.

در گذشته‌های نه چندان دور بسیاری از مردم از مصرف موزهایی که رنگ پوست و میوه آن به سیاهی تغییر پیدا کرده بود، تمایلی نشان نمی‌دادند و همچنین از اینکه چنین میوه‌ای را در ظرف میوه قرار بدهند، امتناع می‌کردند.

بر اساس تحقیقات پژوهشگران در حوزه علوم تغذیه هر چه میوه موز سیاه‌تر و رسیده تر باشد از نوعی ماده غذایی ضد سرطان برخوردار است.  

پیشگیری و درمان افسردگی با خوردن موز

داشتن یک رژیم غذایی صحیح علاوه بر تامین سلامت جسم و بدن شما، در حفظ و تامین سلامت و آرامش روحیه هم شما را یاری می‌کند.

محمدتقی انوشه متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان به تشریح خواص موز و به ویژه موزهایی که پوست آن در گذر زمان، سیاه شده  و رسیده است، پرداخت و گفت: هر چقدر موز سیاه تر و رسیده‌تر باشد، خواص بیشتری در آن نهفته است.

او اضافه کرد: موزهایی که رنگ پوست آن‌ها تیره شده در مقایسه با موزهای تازه‌تر، از قند، پتاسیم و فیبر بیشتری برخوردار است.

این پزشک متخصص تغذیه و رژیم درمانی بیان کرد: اسید آمینه تریپتوفان موجود در موز به ترشح بهتر و بیشتر سروتونین کمک می‌کند؛ در واقع موز میوه‌ای نشاط آفرین محسوب می‌شود و حال خوش افراد هم به میزان سطح ترشح سروتونین بدن آن‌ها بستگی دارد.

انوشه همچنین تاکید کرد: پس از مصرف موز سطح سروتونین در بدن فرد افزایش پیدا کرده و در نتیجه مصرف مستمر این میوه از بروز افسردگی جلوگیری می‌کند ضمن اینکه مصرف موز در افراد افسرده هم به تسریع روند درمانی آن‌ها کمک بزرگی به شمار می‌رود. 

میان وعده‌ای مناسب برای همه گروه‌های سنی 

او یادآور شد: موز در فرهنگهای مختلف مصارف گوناگون دارد و برخی از آن به عنوان میوه استفاده می‌کنند و برخی دیگر در آشپزی آن را مورد استفاده قرار می‌دهند.

این پزشک متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار کرد: در فرهنگ غذایی ما از موز به عنوان میوه در سبد غذایی استفاده می‌شود و به دلیل مواد مغذی  که در خود جای داده است، خواص آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی دارد.

انوشه تصریح کرد: موز به عنوان یک میان وعده کامل و مقوی محسوب می‌شود و مصرف آن برای همه گروه‌های سنی توصیه می‌شود و مصرف آن برای کودکان که در سن رشد قرار دارند بسیار حائز اهمیت است. 

او اضافه کرد: مصرف موزهایی که رسیده و پوست آن‌ها سیاه رنگ است، به تنظیم فشار خون افراد همچنین مقاوم‌تر کردن بدن در مقابل انواع سرطان کمک می‌کند و برخی مشکلات معده نظیر زخم معده، سوزش معده  یا ابتلای فرد به یبوست را نیز درمان می‌کند.

تامین انرژی روزانه با خوردن یک عدد موز

این پزشک متخصص تغذیه و رژیم درمانی تاکید کرد: موز برای افراد کم خون مفید است و علاوه بر آن در تامین انرژی فرد برای انجام کارهای روزانه و افزایش میزان انرژی بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

انوشه یادآور شد: همه گروههای سنی باید میوه‌های پر خاصیتی مثل موز را در رژیم غذایی خود جایگزین کرده و از خواص متعدد و بیشمار آن غافل نشوند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.