سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تشخیص سریع ابتلا به کرونا در خانه + تست

دانشمندان با طراحی یک تست بویایی ساده امکان تشخیص ابتلا به کووید ۱۹ در خانه را برای افراد مهیا کردند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با گذشت ۹ ماه از همه گیری ویروس کرونا در جهان، دولت‌ها هنوز نتوانسته اند شیوع این ویروس را کنترل و مدیریت کنند. دانشمندان به طور گسترده در حال کار بر روی شناسایی علائم کووید ۱۹ در مبتلایان و آگاه سازی مردم نسبت به آن‌ها هستند. شناسایی بیماران و قرنطینه کردن آن‌ها می‌تواند گام بزرگی در قطع زنجیره شیوع ویروس باشد. تب، خستگی و بی حالی، و نیز سرفه‌های خشک و مداوم از رایج‌ترین علائم ابتلا به کروناست. با این حال، دانشمندان اعلام کرده اند از دست دادن حس بویایی و چشایی یکی از علائمی است که به طور گسترده در میان مبتلایان به کووید ۱۹ دیده می‌شود. از این رو، افراد باید نسبت به شناسایی این عوامل در خود و اعضای خانواده شان توجه زیادی داشته باشند.

به دلیل خطر بالای شیوع ویروس کرونا در مراکز درمانی و بیمارستان ها، مراجعه به این مکان‌ها برای انجام تست ابتلا به کووید ۱۹ برای عموم مردم توصیه نمی‌شود و تنها افرادی که علائم رایج ابتلا را دارند باید نسبت به انجام تست اقدام کنند. با این حال، دانشمندان با طراحی یک تست بسیار ساده این امکان را محیا کرده اند که افراد بتوانند در خانه ابتلای خود به کرونا را تشخیص دهند.

بر این اساس، دانشمندان اقدام به طراحی یک تست بویایی کردند. برای این کار، متخصصان ۵ ماده دارای رایحه مناسب و قابل تشخیص را از میان ۳۰ رایحه انتخاب کردند. این پنج ماده شامل سیر، نعنا، هل، روغن نارگیل و رازیانه بود. سپس از افراد مبتلا به کرونا که هیچ علائمی نداشتند و نیز افراد عادی که بیمار نبودند خواستند این مواد که در ظرف‌های مختلف ریخته شده بود را استشمام کنند.

این تحقیقات در گام نخست نشان داد افرادی که به کرونا مبتلا شده اند به طور کامل حس بویایی خود را از دست نداده اند بلکه می‌توانند به میزان کم برخی رایحه‌ها را استشمام کرده و از یکدیگر تشخیص دهند. همچنین نزدیک به ۴۰ درصد از بیماران کرونایی دستکم نتوانستند رایحه یکی از این ۵ ماده را تشخیص دهند. این در حالی است که نزدیک به ۹۰ درصد افراد سالم به راحتی توانستند تمامی ۵ رایحه را تشخیص دهند. پس از این آزمایش دانشمندان اعلام کردند دو رایحه روغن نارگیل و نعنا جزو مواردی بودند که به طور گسترده بیماران کرونایی توانایی تشخیص آن‌ها را نداشتند.


بیشتر بخوانید


حال دانشمندان می‌گویند می‌توان با این تست ساده به راحتی افرادی که به کووید ۱۹ مبتلا شده و هیچ علامتی ندارند را شناسایی کرد. برای این کار می‌توانید در محیط خانه نعنا و روغن نارگیل را در دو ظرف مجزا ریخته و استشمام کنید. در صورتی که بوی آن‌ها را تشخیص نمی‌دهید این بدان معنا خواهد بود که حس بویایی شما دچار مشکل شده است. برای این تست لزوما نیاز به نعنای تازه نیست و می‌توانید از نعنای خشک نیز استفاده کنید.

متخصصان تاکید دارند نداشتن علائم ابتلا به کرونا در میان کودکان و جوانان بسیار شایع است. از این رو، انجام این تست به طور مداوم (یک بار در روز) می‌تواند گامی مناسب و بدون هزینه برای تشخیص بیماران باشد. با این حال، اگر نتوانستید این دو رایحه را تشخیص دهید این امر به معنای ابتلا قطعی شما به کرونا نیست. از دست دادن حس بویایی و چشایی از جمله علائم مشترک ابتلا به سرماخوردگی و کووید ۱۹ است. البته در افرادی که به آنفلوانزا مبتلا شده اند به ندرت از دست دادن حس بویایی و چشایی دیده می‌شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
محمد
۱۷:۲۷ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
فکر کنم با دستگاه مستعان ۱۱۰تشخیص میدن
ناشناس
۱۳:۵۱ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
کر کنم این کارها برای کسانی که دانش اموز و یا دانشجو دارند لازم هست چون دائم باید نگران باشند که مبادا فرزندشان به کرونا مبتلا شده باشه ...چرا پیگیری و تعطیل نمیشوند مدارس
ناشناس
۱۳:۵۱ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
فکر کنم این کارها برای کسانی که دانش اموز و یا دانشجو دارند لازم هست چون دائم باید نگران باشند که مبادا فرزندشان به کرونا مبتلا شده باشه ...چرا پیگیری و تعطیل نمیشوند مدارس
ناشناس
۱۳:۵۱ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
فکر کنم این کارها برای کسانی که دانش اموز و یا دانشجو دارند لازم هست چون دائم باید نگران باشند که مبادا فرزندشان به کرونا مبتلا شده باشه ...چرا پیگیری و تعطیل نمیشوند مدارس
ناشناس
۱۳:۳۳ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
من هیچ بویی را نمیتونستم تشخیص بدم، خیلی وحشتناک بود، حالا که خوب شدم حتی از استشمام بوهای بد هم لذت می برم، چون واقعا سلامتی یه نعمت بزرگیه
ناشناس
۱۱:۰۷ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
عالی بود
انشا الله دارو و درمانی برای ریشه کنی اش هم پیدا بشه