سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توانایی عجیب ویروس کرونا در انتقال از طریق هوا

بر اساس تحقیقات دانشمندان، کووید ۱۹ قادر است به راحتی از طریق هوا مسیر طولانی را طی کرده و در میان افراد منتشر شود.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با گذشت ۹ ماه از همه گیری ویروس کرونا، ابعاد رفتاری این ویروس هر روز نمایان‌تر می‌شود. یکی از مهم‌ترین مسائلی که پژوهشگران در حال کار بر روی آن هستند، نحوه شیوع ویروس در میان افراد است. پیش‌تر تصور می‌شد ویروس کرونا نمی‌تواند بیش از ۲ متر در هوا جابه جا شود. از این رو، مقامات بهداشتی تاکید داشتند حفظ فاصله اجتماعی می‌تواند یکی از راهکار‌های موثر برای جلوگیری از ابتلا باشد. با این حال، دانشمندان به تازگی اعلام کردند کووید ۱۹ می‌تواند بیش از ۲ متر نیز جا به جا شود.

بر این اساس، تحقیقات نشان می‌دهد ویروس کرونا توانایی آن را دارد که در قطرات بسیار ریز بیشتر از ۲ متر در هوا جابه جا شود. البته قطرات حاوی ویروس که از سوی افراد مبتلا در محیط منتشر می‌شود با یکدیگر متفاوت هستند. برای مثال در زمان عطسه، سرفه، سخن گفتن و حتی تنفس کردن یک فرد قطرات حاوی ویروس در محیط پراکنده می‌شوند، اما اندازه آن‌ها یکسان نیست. در حقیقت توصیه حفظ ۲ متر فاصله اجتماعی برای جلوگیری از انتشار کرونا تنها بر اساس قطرات درشت صورت گرفته است، زیرا این قطرات غالباً نمی‌توانند بیش از این مسیر را طی کنند، اما قطرات ریزتر توانایی انتقال راحت تری در هوا دارند.

دانشمندان تمرکز خود را بر روی قطرات بسیار ریز حاوی ویروس معطوف کرده‌اند. تحقیقات نشان می‌دهد این قطرات می‌توانند از چند دقیقه تا چند ساعت در هوا شناور باقی مانده و به راحتی در محیط بسته منتقل شوند. همچنین در صورتی که سیستم تهویه یک مکان ضعیف باشد خطر بیماری زایی این قطرات حاوی ویروس به شدت افزایش می‌یابد.


بیشتر بخوانید


تاثیرات عوامل محیطی در شدت شیوع کرونا از طریق هوا

دانشمندان دانشگاه نیکوزیا قبرس تاثیرات دما و رطوبت را در شیوع کووید ۱۹ مورد مطالعه قرار دادند. در این مطالعات، دانشمندان به بررسی بخار قطرات تنفسی و تاثیرات آن در شیوع ویروس کرونا در جامعه پرداختند.

این تحقیقات نشان داد زمانی که درجه حرارت بالا و به طور همزمان رطوبت هوا کم باشد، به طور قابل توجهی از قدرت زیست پذیری (زنده ماندن) ویروس کرونا کاسته می‌شود. همچنین زمانی که رطوبت هوا بالا باشد، در هر دمایی توانایی ویروس کرونا برای انتقال از طریق هوا و رطوبت افزایش می‌یابد. وقتی رطوبت به ۹۰ درصد می‌رسد کووید ۱۹ می‌تواند به راحتی تا ۶ متر را طی کند.

این مطالعات با بررسی شیوع ویروس کرونا در دهلی نو، پایتخت هند در ماه ژوئیه (تیرماه) مشاهده کردند با همزمانی افزایش دمای هوا و رطوبت، شمار مبتلایان به کرونا به میزان قابل توجهی در این شهر افزایش یافته است. در طی همین یک ماه شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در دهلی از ۸۷ هزار به ۱۳۵ هزار تن جهش یافت.

همچنین محققان این تئوری را مطرح کردند که احتمالا قطرات تنفسی (و نیز آب دهان حاوی ویروس کرونا) در زمان تبخیر به وسیله رطوبت بالای هوا می‌توانند به راحتی جا به جا شوند.

دانشمندان دانشگاه ادینبورگ نیز کشف کردند ویروس کرونا می‌تواند به راحتی از طریق هوا مسافت بیشتری را طی کند و در جهات مختلف در محیط پخش شود. این یافته‌ها گزارش پیشین سازمان جهانی بهداشت مبنی بر احتمال انتقال ویروس کرونا از طریق هوا را تایید می‌کند.

این تحقیقات نشان می‌دهد شیوع ویروس کرونا از طریق هوا به هیچ عنوان تابع مسیر باد نیست و این ویروس می‌تواند در جهت‌های مختلف در محیط پخش شود؛ همین امر نگرانی‌ها درباره شیوع ویروس کرونا در جامعه را بالا می‌برد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.