سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فوت و فن خرد کردن میوه‌ها و سبزیجات بدون از دست دادن ارزش غذایی‌

نحوه خرد کردن میوه‌ها و سبزیجات در حفظ ارزش‌های غذایی آن بسیار تاثیر گذار است.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، میوه ها و سبزیجات یکی از مهمترین مواد غذا‌هایی هستند که مواد مغذی زیادی را در بدن تأمین می‌کنند، اما آیا می‌دانید نحوه برش و پوست کندن سبزیجات روی ارزش غذایی آن‌ها تأثیر می‌گذارد؟

در اینجا چند نکته مفید از «گارماجویال»، متخصص تغذیه برای حفظ مواد مغذی هنگام خرد کردن یا پوست کندن سبزیجات آورده شده است:

سبزیجات را خوب بشویید

شستشو قبل از برش یا پوست کندن روش صحیحی است که علاوه بر از بین بردن آلودگی‌ها و باکتری‌های مضر موجود در لایه خارجی سبزیجات، می‌تواند تمام ویتامین‌های موجود در آن را نیز حفظ کند. شستن سبزیجات بعد از برش یا کندن پوست آن‌ها ممکن است باعث از بین رفتن ویتامین‌های مفید محلول در آب شود.

از چاقوی تیز استفاده کنید

چندین مطالعه نشان داده است که اگر میوه ها و سبزیجات با چاقوی کند خرد شوند، ممکن است ضایع شوند. چاقوی کند می‌تواند بیش از چاقوی تیز باعث آسیب‌های ناخواسته شود. تیغه چاقوی کند باعث می‌شود سبزیجات در معرض نشت الکترولیت، پتاسیم و کلسیم قرار گیرند. این نشت، به نوبه خود باعث افزایش تولید بو‌های نامطبوع می‌شود.

 

پوست کندن
متخصصان توصیه می‌کنند پوست میوه ها و سبزیجات را بسیار نازک بگیرید تا محتوای مفید مواد مغذی از بین نرود. توصیه می‌شود از ابزار مخصوص پوست کنی استفاده کنید، زیرا کنترل ضخامت پوست مشکل است.
 
روش برش
کارشناسان توصیه می‌کنند از برش زیاد میوه ها و سبزیجات خودداری کنید، زیرا این روش برش باعث می‌شود سبزیجات خرد شده علاوه بر از دست دادن رطوبت و رنگ طبیعی آن‌ها سریع تر فاسد شوند و در نتیجه محتوای غذایی آن‌ها کاهش می‌یابد.
 

پوست برخی از سبزیجات را نباید به طور کامل گرفت
سعی کنید پوست میوه ها و سبزیجات را به طور کامل نگیرید و مقداری از پوست را نگه دارید تا از برخی سبزیجات دارای پوست قابل خوردن مانند خیار، گوجه فرنگی و سیب زمینی بیشترین بهره را ببرید.
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.