سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ماجرای واگذاری خانه‌های روستای شیخ شبان چه بود؟

سال ۱۳۶۵ اهالی روستای شیخ شبان ۷۵ هزار متر مربع از اراضی حاشیه این روستا را به منظور ساخت مسکن برای خانواده‌های بی بضاعت به بنیاد مسکن واگذار کردند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، روستای شیخ شبان از توابع شهرستان بن در چهارمحال و بختیاری، در فاصله ۳۹ کیلومتری شمال غربی شهرکرد مرکز استان و در حاشیه جنوبی رودخانه زاینده رود قرار دارد.

این روستا علاوه بر تقدیم بیش از ۸۰ شهید و تعداد زیادی رزمنده، جانباز و ایثارگر در دفاع مقدس، به جهت وجود بقعه متبرکه حضرت امامزاده سید بهاء الدین محمد (ع)، علما و مبلغان دینی، و توانمندی هنرمندان صنایع دستی آن در زمینه هنر‌های خاتم‌کاری، قلم‎زنی و کاشی‎کاری معرق، دارای شهرت است.

مردم این روستای شهید پرور چند سالی است که با مشکلات بزرگی دسته و پنجه نرم می‌کنند به گونه‌ای که معیشت خیلی از خانواده‌های این روستا که اکثر آن‌ها کشاورز هستند دچار مشکل شده است.


بیشتر بخوانید


سال ۱۳۶۵ اهالی روستای شیخ شبان ۷۵ هزار متر مربع از اراضی حاشیه این روستا را به منظور ساخت مسکن برای خانواده‌های بی بضاعت به بنیاد مسکن واگذار کردند.

حالا تقریبا بعد از گدشت ۳۴ سال از آن ماجرا که می‌گذرد اراضی آن خانه‌ها ملی اعلام شده است.

مشکل بعدی که مردم این روستا را به شدت آزرده خاطر کرده است مشکل اراضی کشاورزی آنان است.

زمین‌های کشاورزی و برخی کوچه‌ها و خانه‌های این روستا در محدوده اراضی حفاظت شده قرار گرفته و برای ساکنان این روستا مشکلاتی ایجاد شده است.

این روستا در طرح هادی به عنوان اراضی ملی و حفاظت شده ثبت شده اند که این طرح نیازمند بازنگری و اصلاح است.

مردم این روستا در زمین‌های خود به دلیل همین مشکل توان انجام کشاورزی ندارند و معیشت آنان به شدت دچار مختل شده است.

ناتمام ماندن طرح انتقال آب هم سومین مشکل بزرگ این روستا است، ماجرا از این قرار است که در سال ۹۲ مجوز برداشت و انتقال آب از رودخانه زاینده رود برای آبیاری باغات این روستا صادر شد.

مردم این روستا ۱۰ میلیارد تومان اعتبار هزینه کردند و توانستند سه کیلومتر لوله گذاری انجام دهند و ایستگاه پمپاژ آب را احداث کنند.

طبق قرارداد مردم این روستا اجازه برداشت ۱۰۰ لیتر بر ثانیه آب از رودخانه زاینده رود را داشتند، اما قبل از اینکه عملیات لوله گذاری به اتمام برسد مجوز برداشت آب باطل شد و مردم روستای شیخ شبان رنگ آب را هیچوقت ندیدند.

به گفته اهالی این روستا هم اکنون اکثر باغات این روستا خشک شده اند و با کاهش تولید محصولات باغی مواجه شده اند.

ضرب الاجل ۳ ماهه برای حل مشکل مسکن روستای شیخ شبان

وجود این مشکلات بود که  رئیس قوه قضاییه در سفر یک روزه خود به استان چهارمحال و بختیاری به صورت سرزده به روستای شیخ شبان سفر کرد و پای حرف‌ها و درددل‌های مردم شهیدپرور این روستا نشست و دستوراتی را برای حل مشکلات آن‌ها صادر کرد.

رئیسی در خصوص مشکل دو هزار تن از اهالی روستای شیخ شبان که اراضی مسکونی آن‌ها در جریان یک دعوای حقوقی از سوی بنیاد مسکن به عنوان اراضی ملی اعلام و از مردم خواسته شده خانه هایشان را تخلیه کنند ، تأکید کرد: وقتی مردم یک روستا که در مسائل انقلاب نقش آفرینی داشتند و فرزندان خود را تقدیم انقلاب اسلامی کردند و انسان‌هایی قانون مدار و حق طلب هستند، حق نیست که مشکل آن‌ها نادیده گرفته شود یا حل مشکلاتشان طولانی شود.

او در همین زمینه بر لزوم تشکیل فوری نشست شورای حفظ حقوق بیت المال استان و بررسی مشکل اراضی مسکونی اهالی روستای شیخ شبان در این شورا تأکید کرد و با تعیین ضرب الاجل سه ماهه، از استاندار، مسئولان قضایی و مدیران بنیاد مسکن استان خواست که موضوع این اراضی را به نفع مردم محروم و انقلابی منطقه حل کنند.

رئیسی با اشاره به شکایت‌های مردمی از بنیاد مسکن استان چهارمحال و بختیاری گفت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای رفع مشکل مسکن مردم محروم و روستانشین تشکیل شده و باید به وظایف خود در این زمینه عمل کند و تلاش ما این است که مشکل مردم شیخ شبان هم بدون طرح شکایت قضایی و به سرعت حل و فصل شود.

او با اشاره به اشتغال اکثریت مردم روستای شیخ شبان به کشاورزی اضافه کرد: اگر روستا، منابع طبیعی و مردمی اهل کار و علاقمند به تولید داریم باید شرایط اشتغال هم به سرعت فراهم شود و نباید مشکلات کوچک اداری مانع کار و تلاش آن‌ها شود و سال‌ها هم زمان ببرد که این مشکلات حل شود و ما همچنان شاهد آن باشیم که چنین مردمی زیرپوشش کمیته امداد قرار دارند؛ این اصلاً قابل قبول نیست.

رئیسی در خصوص مشکل تأمین آب شرب مردم روستای شیخ شبان که ایجاد تأسیسات لازم برای انتقال آب به این منطقه با مصوبه شورای آب کشور متوقف شده، بر لزوم اجرای فوری و بی قید و شرط حکم قانونی صادر در این زمینه برای حل مشکل آب اهالی روستا تأکید کرد.

او همچنین پس از شنیدن سخنان نماینده یکهزار نفر از کارگران اخراجی یکی از کارخانه‌های منطقه و اطلاع از دغدغه‌ها و گرانی‌های خانواده‌های آن‌ها نیز قول داد موضوع را پیگیری نماید.

بررسی مشکلات مردم روستای شیخ شبان در نشست شورای حفظ حقوق بیت المال

به منظور بررسی و رفع مشکلات اهالی روستای شیخ شبان نشست شورای حفظ حقوق بیت المال استان با حضور مقامات قضایی، استاندار، جمعی از مدیران کل دستگاه‌های اجرایی و نمایندگان اهالی روستای شیخ شبان در محل اداره کل دادگستری استان برگزار شد.

احمدرضا بهرامی رئیس کل دادگستری استان در این نشست با اشاره به اقدامات صورت گرفته در خصوص روستای شیخ شبان اظهار کرد: حل مشکلات این روستا جز با تعامل و همفکری میان مسئولان و متولیان امر امکان پذیر نخواهد بود.

او افزود: با توجه به اختلافات میان مردم روستا با اداره منابع طبیعی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، سازمان حفاظت محیط زیست و شرکت آب منطقه‌ای استان لازم است کارگروهی تخصصی با حضور نمایندگان مردم و مدیران و کارشناسان این دستگاه‌ها تشکیل تا در جلساتی جداگانه ضمن بررسی پیشنهادات مردمی، راهکار‌های برون رفت و حل مشکلات مربوطه را تعیین کند.

بهرامی اضافه کرد: راهکار‌های ارائه شده از سوی این کارگروه پس از جمع بندی و تصویب در شورای حفظ حقوق بیت المال استان به محضر ریاست  قوه قضائیه تقدیم می‌گردد.

او ابراز امیدواری کرد: با تلاش و پیگیری مسئولان و همکاری مردم شهید پرور روستای شیخ شبان مشکلات این روستا ظرف مهلت تعیین شده از سوی رییس دستگاه قضا برطرف شود.

اقبال عباسی استاندار چهارمحال و بختیاری نیز با تأکید بر این اینکه در انجام فعالیت‌ها و پیشبرد امور باید رضایتمندی مردم در اولویت باشد گفت: یکی از مهمترین وظایف شورای حفظ حقوق بیت المال، حفظ بیت المال و حفظ حقوق عامه است و در این راستا باید افراد مسئول تمام توان خود را برای صیانت از حقوق مردم به کار بگیرند.

او افزود: برای حل مشکلات مردم روستای شیخ شبان نیز باید در این جلسات میزان اختیارات مدیر هر دستگاه تعیین گردد تا اگر دستگاهی در انجام وظایف خود کوتاهی کرد مدیر آن دستگاه پاسخگو باشد.

عباسی اضافه کرد: همچنین باید مشخص گردد که آیا وظایف محوله در اختیارات مدیر دستگاه اجرایی استان قرار دارد و یا اینکه باید از مقامات مافوق در وزارتخانه مورد پیگیری قرار بگیرد؛ چرا که برخی از مسائل این روستا و یا سایر مسائل، نیاز به مصوبه شورای عالی آب و یا جلسه ملی حفاظت از محیط زیست دارد.

او تأکید کرد: مصوبات جلسات شورای حفظ حقوق بیت المال در خصوص روستای شیخ شبان توسط نماینده این روستا به اطلاع مردم رسانده می‌شود تا مردم در روند امور قرار گیرند.

عباسی گفت: همچنین این مصوبات به صورت جمع‌بندی برای رئیس قوه قضائیه ارسال می‌شود و یک نماینده از استانداری نیز موضوعات مرتبط با این جلسه را به همراه نماینده دادگستری و مدیران دستگاه‌های اجرایی پیگیری خواهد کرد.

حالا مردم این روستا چشم امیدشان به این چند ماه، چند جلسه و اقدامات مدیران و مسئولان برای پیگیری و حل مشکلشان است.

انتهای پیام/ف

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.