سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری:

رونمایی از چند واکسن در حضور رییس جمهور/واکسن آنفلوانزای ایرانی وارد بازار می‌شود

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با بیان اینکه طی سه سال گذشته در تولید واکسن اتفاقات بزرگی در کشور رخ داده است گفت که تا پایان امسال برای اولین بار واکسن آنفلوانزای ایرانی وارد بازار خواهد شد.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان ، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری شامگاه سه شنبه در نشست با خبرنگاران استان زنجان با بیان اینکه به زودی در حضور رییس جمهوری چند واکسن رونمایی خواهد شد، افزود: در حوزه انسانی شرکت‌هایی تولید واکسن‌های انسانی را مد نظر قرار داده‌اند که واکسن آنفلوانزای ایرانی نیز به تعداد قابل توجهی توسط یکی از شرکت‌های دانش بنیان که به تازگی به این حوزه ورود پیدا کرده است، وارد بازار خواهد شد.

او در خصوص نقش موثر شرکت‌های دانش بنیان در تولید واکسن کرونا افزود: در زمان حاضر حداقل هفت مجموعه در این حوزه فعال هستند که نتایج آن از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام خواهد شد.

ستاری همچنین در ارتباط با وضعیت بازگشت نخبگان به کشور گفت: طی سه سال گذشته بیش از یک‌هزارو ۸۰۰ نفر از نخبگان از ۱۱ دانشگاه برتر به کشور بازگشته اند و این روند نسبت به قبل از شیوع کرونا روند بهتری یافته بطوری که این تعداد مرداد ماه امسال نسبت به مرداد سال گذشته ۲ برابر شده است.

معاون رییس جمهوری ادامه داد: اغلب این نخبگان در شرکت‌های دانش بنیان موفق، مشغول به کار و یک سوم آن‌ها نیز به عنوان اعضای هیات علمی در حال تدریس در دانشگاه‌های کشور هستند.

فرار مغز‌ها انکار نمی‌شود

ستاری با بیان اینکه طی ۲ ماه گذشته سالنامه مهاجرت در قالب کتاب منتشر شد، افزود: خوشبختانه در چند سال اخیر مهاجرت نخبگان از کشور کاهش یافته است و در حالی که سالانه وضعیت ۷۰هزار نخبه را در کشور چک می‌کنیم و فرار مغز‌ها انکار نمی‌شود، اما در آمار و ارقام ارائه شده در این خصوص بزرگ نمایی می‌شود.

او مقصد بیشتر نخبگان مهاجر از کشور را آمریکای شمالی و برخی را نیز آسیای جنوب شرقی عنوان کرد و افزود: نوع مهاجرت‌ها متفاوت است و در مجموع می‌توان گفت از حدود هفت سال گذشته مهاجرت نخبگان با توسعه اقتصاد دانش بنیان در کشور به طور چشمگیری کاهش یافته است.

دارویی برای درمان بیماری کووید-۱۹ وجود ندارد

ستاری در ارتباط با دارو‌های کرونا نیز اظهار داشت: در زمان حاضر دارویی برای درمان بیماری کووید-۱۹ وجود ندارد تمامی دارو‌های موثر برای این بیماری در داخل تولید می‌شود حتی نمونه‌های ایرانی دارو‌های مکمل نیز وارد بازار شده است.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در خصوص آسیب دیدگی شرکت‌های دانش بنیان از شیوع کرونا گفت: در این خصوص تسهیلاتی از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوق توسعه ملی برای شرکت‌های دانش بنیان آسیب دیده اعطا شد و این درحالی است که کرونا به رشد چندین برابری برخی شرکت‌های دانش بنیان در حوزه‌های آموزش و فروش اینترنتی موجب شد، اما حوزه‌های گردشگری دچار خسارت شدند و با کار‌های انجام گرفته اوضاع آن‌ها به تدریج رو به بهبودی است.

او با اشاره به اینکه وظیفه دولت ایجاد زیرساخت‌های پارک فناوری و سرمایه گذاری لازم است، افزود: در زمان حاضر بیش از پنج هزارو ۳۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور فعالیت می‌کنند که ۱۲۰ هزار میلیارد تومان فروش سال گذشته این شرکت‌ها بود و در این زمان حدود ۴۱ شرکت به ارزش بالای ۲۵۰ هزار میلیارد تومان وارد بورس شده‌اند و شرکت‌های دیگری نیز در حال پیوستن هستند.

ستاری، با بیان اینکه از ابتدای شیوع کرونا تاکنون اتفاقات بزرگی توسط شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور رخ داده است، افزود: در گذشته و در بسیاری از حوزه‌ها، از جمله دستگاه تولید ماسک، کیت تشخیص بیماری کووید - ۱۹ و تولید دارو‌های موثر بر این بیماری، شرکتی با توانایی بالا در این زمینه‌ها نداشتیم، ولی اکنون این اقلام در کشور تولید می‌شود.

او با بیان اینکه در حال حاضر با وجود تولید دارو‌های موثر بر کرونا در کشور، وارداتی در این حوزه از کشور‌های دیگر نداریم، افزود: امروز بسیاری از تجهیزات مورد استفاده در اتاق عمل مانند تجهیزات بی‌هوشی به همت شرکت‌های دانش‌بنیان تولید و برخی از دستگاه‌ها نیز مانند سی. تی. اسکن را به کشور‌های اروپایی و دیگر کشور‌ها صادر می‌کنیم.

ستاری با اشاره به اینکه انواع کیت‌های تشخیص بیماری کووید - ۱۹ مانند سرولوژی و PCR در کشور تولید می‌شود و از فروردین‌ماه واردات خاصی در این حوزه نداشتیم، خاطر نشان کرد: با اکوسیستم فعال در کشور توانستیم با وجود تحریم‌ها و مشکلات، نیاز‌های کشور به دستگاه تولید ماسک و کیت تشخیص کرونا را توسط شرکت‌های دانش‌بنیان رفع کنیم.

انتهای پیام/ف

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.