به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، سید حسن نصرالله در ابتدای سخنان خود درگذشت شیخ صباح الاحمد جابر الصباح، امیر کویت را تسلیت گفت.
نصرالله گفت: کویت در سایه امیر فقید خود مقابل فشار کشورهای عرب خلیج فارس برای پیوستن به خیل عادیسازی با رژیم صهیونیستی ایستاد.
وی افزود: از همه مردم لبنان می خواهم تا مقابل اتفاقاتی که طی هفتههای گذشته در شهرک کفتون رخ داده و درگیری هایی که بین ارتش و گروههای مسلح روی داده، بایستند. به فرماندهان ارتش و خانواده های شهدا تسلیت می گوییم و از صبر و استقامت و فداکاریهایشان در دفاع از وطن تشکر می کنم.
دبیر کل حزب الله لبنان گفت: پس از عملیات ترور شهیدان سلیمانی و ابومهدی مهندس واشنگتن شروع به احیاء داعش کرد؛ واشنگتن میکوشد تا بقای خود در منطقه را تحت عنوان ائتلاف بینالمللی علیه داعش توجیه کند. از همگان می خواهم که نسبت به اقدامات آمریکا برای احیای دوباره داعش هوشیار باشند.
نصرالله در ادامه افزود: دشمن صهیونیستی همچنان در مرزهای جنوبی در حالت آمادهباش کامل، ترس و هوشیاری شدید قرار دارد. این طولانیترین مدت از زمان اشغال فلسطین است که ارتش دشمن بدون آنکه جرئت انجام اقدامی را داشته باشد در حالت آمادهباش است.
دبیر کل حزبالله لبنان در واکنش به ادعاهای بی اساس نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: روابط عمومی حزبالله به زودی از رسانهها میخواهد تا وارد تاسیساتی شوند که نتانیاهو از آن سخن میگوید؛ ساعت ده شب به رسانهها اجازه میدهیم تا وارد تاسیساتی شوند که نتانیاهو گفته و دروغ او برای جهان برملا شود.
وی افزود: این کار از این جهت است که مردم لبنان با یقین در نبرد هوشیاری حضور داشته باشند و اینکه ثابت شود ما موشک هایمان را میان خانههای مردم قرار نمیدهیم.
نصرالله درباره تحولات داخلی و تشکیل کابینه جدید در لبنان گفت: باشگاه نخست وزیران سابق اسامی ۳ نفر را برای نامزدی نخست وزیر معرفی کرد که از بین آنها مصطفی ادیب را ترجیح داد و ما برای تسهیل امور شرطی را قرار ندادیم.
وی با تاکید بر این موضوع که ادیب با هیچ تشکل پارلمانی و رئیس جمهور صحبت و یا رایزنی نکرد، افزود: فرانسویها فرآیندی سیاسی را پوشش میدادند که منجر به از بین رفتن مهمترین اختیارات رئیس جمهور میشد.
دبیر کل حزبالله لبنان در ادامه یادآور شد: کسی که با ما برای تشکیل دولت گفتگو میکرد مصطفی ادیب نبود، بلکه سعد حریری بود. آنچه به ما پیشنهاد شد به مثابه دریافت اطلاعات در مورد تعداد وزرا، چرخش و توزیع پستها و اسامی وزرا بود.
وی افزود: آنچه پیشنهاد شد را رد کردیم، زیرا بسیار برای کشور خطرناک و غیرقابل بررسی بود. از سال ۲۰۰۵ تا امروز عرف این بوده است که در مورد پستها با نخست وزیر رایزنی شود نه اینکه چه کسی در کدام پست باشد. در رایزنیها قبول کردیم که وزرا وابستگی حزبی نداشته باشند تا فرآیند تشکیل دولت تسهیل شود.
نصرالله گفت: آنچه طی ماه گذشته به ما عرضه شد این بود که تشکلهای پارلمانی و سیاسی جای خود را به باشگاه نخست وزیران سابق بدهد. آنچه مطرح شد دولت نجات نبود بلکه دولتی بود که نخست وزیران سابق آن را تشکیل میدادند و تصمیمات آن را قرار بود فقط یک گروه بگیرید.
دبیر کل حزبالله لبنان افزود: شیوهای که برای تشکیل دولت در روزهای اخیر دنبال شد، صرفنظر از اینکه چه کسی حامی آن بود، غیرقابل قبول است. همیشه گفتهایم که دلیل حضور ما در دولت حمایت از مقاومت است. ما باید در دولت باشیم تا مقاومت حمایت شود و آنچه در دولت ۵ مارس ۲۰۰۸ روی داد تکرار نشود. دلیل دوم حضور ما در دولت نگرانی بابت بقایای اقتصادی و وجودی لبنان و نیز در تمام عرصههاست.
نصرالله در ادامه این سوال را مطرح کرد که «آیا ما حق نداریم نگران دولتی باشیم که ممکن است املاک دولت را به خاطر فشار مالی بفروشد و به خصوصیسازی و دریافت مالیات برای جبران کسری بودجه متوسل شود؟»
وی افزود: اگر دولت آنگونه که به ما عرضه شد شکل میگرفت اولین تصمیم آن این بود که مالیات ارزش افزوده را افزایش دهد. آنچه در گفتوگوها برای تشکیل دولت مطرح شد مخالف عرف لبنان از سالها پیش بود. میخواستند عرف جدیدی را بر ما تحمیل کنند که خلاف قانون اساسی و به نفع طرفهایی بود که نماینده اکثریت در پارلمان نیستند.
دبیر کل حزبالله لبنان گفت: پرسیدیم که آیا طرح فرانسه آنچه را که نخست وزیران سابق مطرح کردهاند شامل میشود یا خیر، پاسخ دادند که اینگونه نیست. طرح فرانسه از تعداد وزرا، نحوه چرخش و توزیع پستها و اسامی وزرا سخنی نگفته بود.
دبیر کل حزبالله لبنان خطاب به رییس جمهور فرانسه گفت: به رئیس جمهور فرانسه میگویم که برود و دنبال کسی بگردد که اولین مرحله از طرح او را به شکست کشاند. ما مانع از آن شدیم که کشور به سمت بدترین حالت پیش برود. آقای رئیس جمهور فرانسه، دوست و دشمن میداند که ما به وعدههای خود عمل میکنیم و خود را فدا میکنیم تا به وعدهمان عمل شود. آنچه تو میخواهی با دموکراسی تناقض دارد؛ تو میخواهی که اکثریت نمایندگان مردم تسلیم اقلیت شوند. هرگز نخواهیم پذیرفت که کسی با ما به این زبان سخن بگوید.
سید حسن نصرالله در ادامه اظهارت خود خطاب به «امانوئل مکرون» گفت: آقای مکرون ما کسی را نمیترسانیم، اما برخی کشورهای عربی که تو از آنها حمایت میکنی و دوست تو هستند، حتی کسی جرئت ندارد آنجا یک توییت بنویسد. تصمیم گیرندگان لبنان ما هستیم، ایران دخالت نمیکند و هیچ چیزی را دیکته نکرده است. اگر میخواهی که بدانی چه کسی طرح تو را به شکست کشاند، خارج از لبنان دنبال آمریکاییها، ملک سلمان و سخنان اخیر او باش.
وی در ادامه تاکید کرد: ما از نقش آقای ماکرون و طرح فرانسه برای کمک به لبنان استقبال کردیم، اما نه به این معنا که مدعی، حاکم و قیم لبنان باشد. ما همچنان از طرح فرانسه حمایت میکنیم، اما باید در نوع گفتمان تجدیدنظر شود، دیگر کرامت ملی مانند دیروز نیست. ما از طرح فرانسه برای منافع کشور حمایت میکنیم و اصرار داریم که باید برای عبور از مرحله به مرحله خوب همکاری کنیم.
نصرالله یادآورشد: از مردم سودان که تاریخ و مبارزهگری آنها را به خوبی میشناسیم، میخواهم تا اجازه ندهند این کشور را تحت عناوینی مانند لیست تروریسم و اقتصاد تسلیم کنند.
دبیر کل حزبالله لبنان در پایان سخنرانی خود گفت: امیدواری ما در مقابله با روند عادیسازیها به ملت هاست؛ کسانی که اقدام به عادیسازی کردند به زودی پی خواهند برد که حساب و کتابشان اشتباه بوده و آینده نزدیک این را تایید خواهد کرد.
انتهای پیام/