سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روابط عمومی املاک و اراضی شهرستان نیشابور:

آستان قدس رضوی رسیدگی به نیازمندان مناطق موقوفه‌ دار را وظیفه خود می‌داند

روستای حسین آباد جنگل موقوفه حضرت رضا (ع) است و آستان قدس رضوی رسیدگی به نیازمندان مناطق موقوفه‌ دار را وظیفه خود می‌داند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، به نقل از روابط عمومی املاک و اراضی نیشابور ،  پیرو انتشار برخی گزارش‌ها درباره وضعیت اراضی و چاه‌های آب موقوفه در روستای حسین آباد جنگل، توضیحاتی ارائه می شود.

۱-  روستای حسین آباد جنگل به صورت شش دانگ موقوفه حضرت رضا (ع) است و آستان قدس رضوی رسیدگی به نیازمندان مناطق موقوفه‌دار را در عین بهره‌برداری بهینه از موقوفات و در ظرف وقف نامه وظیفه خود می‌داند.و در این منطقه نیز مشابه بسیاری از مناطق دیگر موقوفه‌دار اقداماتی در این  حوزه صورت پذیرفته است.

۲- مسئله تامین آب شرب روستا که از طرف برخی مسئولان و رسانه‌ها به آستان قدس رضوی نسبت داده شده بود، ارتباطی با این مجموعه و چاه‌های آب در اختیار ندارد و تحت مدیریت آب منطقه‌ای بوده که با پیگیری آن مجموعه  این مسئله حل شده است.

۳- در روستای حسین آباد جنگل ۴ حلقه چاه آب فعال و اراضی وابسته به آن وجود دارد که همگی موقوفه حضرت رضا (ع)است. از این تعداد سه حلقه در اختیار مردم روستا بوده و هم چنان در اختیار این عزیزان بوده، با وجود وصول نکردن  حقوق موقوفه و کاهش بهره‌وری اراضی به واسطه علمی نبودن روش‌های کشت و آبیاری  در این اراضی، آستان قدس رضوی مساعدت را با مردم داشته و نسبت به عودت اراضی و چاه‌ها اقدام نکرده است.

۴- در دهه ۶۰ و در پی کم شدن آب قنات روستای حسین آباد جنگل و نیز بیکاری تعدادی از روستاییان، حلقه چاه دیگر موسوم به چاه شماره ۶ همراه با اراضی آن در قالب توافقنامه‌ای به مدت ۱۰ سال در اختیار مردم روستا قرار گرفت و فراتر از توافق صورت گرفته مساعدت‌های بسیاری در زمینه تجهیز چاه آب، کانال کشی و تخفیفات به درخواست اهالی روستا در اختیار قرار گرفت.
 
با توجه  به اینکه چاه مذکور به واسطه خشک شدن قنات در اختیار ایشان قرار داده شده بود، پس از حفر چاه دیگری به جای قنات و هم چنین پایان دوره قرارداد، در سال ۱۳۷۶ در اختیار آستان قدس رضوی قرار گرفت، لازم به ذکر است در این مدت زارعین هیچ کدام از حقوق موقوفه را که پیش‌تر توافق شده بود، پرداخت نکردند.

۵- در حال حاضر چاه مذکور در قالب قرارداد اجاره که تا سال ۱۴۰۱ اعتبار دارد، در اختیار دو زارع بوده که یکی از آن‌ها از اهالی همین روستا و دیگری اهل روستای مجاور است، لازم به ذکر است، مستاجرین با استفاده از روش کشت اصولی، بهره‌برداری بهینه از منابع آب و خاک را محقق نموده و بهره وری اراضی را افزایش داده اند به گونه‌ای که ۲۵ هکتار از ۱۳۶ هکتار اراضی این چاه، به کشت پسته اختصاص یافته است.

۶- حدود ۴۰۰ خانوار در این روستا ساکن هستند که بنا بر بررسی صورت گرفته حدود ۵۰ خانواده از نظر مالی نیازمند هستند و ما بقی بین ۱۰ تا ۱۰۰ راس گوسفند سرمایه دارند و مشغول به فعالیت هستند، علت اصلی مشکلات اقتصادی مردم روستا با وجود بهره‌مندی از سه حلقه چاه و اراضی موقوفه نیز بهره‌برداری  نکردن از روش‌های علمی استفاده از منابع آب و خاک هستند.
 
و شایسته است جهاد کشاورزی به عنوان متولی این حوزه نسبت به آموزش روستاییان و ارائه تجهیزات لازم اقدام کند، هم چنین  استقرار نداشتن دهیار و دو عضو شورای شهر جزء دغدغه‌های اهالی روستا است که نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی می‌توانند با پیگیری این مسائل نسبت به رفع محرومیت از این منطقه اقدام کنند.
 
انتها ی پیام// ف.غ
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.