سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سیاست‌های گردشگری چگونه در ایران متجلی شدند؟

دنیای امروز تحت تأثیر شیوع ویروس کرونا قرار گرفته و سفر‌ها نیز از این قاعده مستثنی نیستند.

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، چند روز قبل روز جهانی گردشگری در سراسر جهان در حالی جشن گرفته شد که همگان باور دارند آنچه در سال گذشته بر گردشگری گذشت، چندان مطلوب نبود در اصل ویروس کرونا علاوه بر اینکه سلامت جوامع را تهدید کرد، صنعت گردشگری را نیز به نوعی فلج کرد و این به معنای کاهش سفر و از حرکت ایستادن چرخه اقتصادی و مالی فعالان صنعت گردشگری است. در این میان سیاستگذاران صنعت گردشگری بین‌المللی همواره تلاش کردند که با ارائه توصیه‌ها و دستورالعمل‌های مختلف علاوه بر حفظ جان مردم، وضعیت مالی فعالان گردشگری را بهبود بخشند.

در کشور ما نیز مسئولان از همان ماه‌های ابتدایی شیوع ویروس کرونا با آگاهی از میزان تأثیرگذاری شیوع این ویروس روی صنعت گردشگری سعی کردند به انواع مختلف حامی فعالان این صنعت باشند، اما به نظر می‌رسد که میزان حمایتشان آنچنان که باید و شاید خسارت ناشی از شیوع ویروس کرونا را جبران نکرد و این ناکامی در صحبت‌های افراد فعال در بخش خصوصی صنعت گردشگری به خوبی مشهود است.

برخی از فعالان بخش خصوصی گردشگری معتقدند که اگر دولت به مدت محدود دست از سر صنعت گردشگری بردارد، این صنعت به خوبی مسیر مناسب خودش را در هر شرایطی پیدا می‌کند. آن‌ها نیز باور دارند که صنعت گردشگری با همکاری بخش خصوصی و دولت بازسازی خواهد شد، اما تحقق این هدف را در گروی همکاری همه بخش‌های دولت با صنعت گردشگری می‌دانند و می‌گویند در شرایطی که نمی‌توان مرز بین استان‌ها و شهر‌ها را بست و جلوی سفر‌های انفرادی را گرفت بهتر است که کمک کنیم تا این سفر‌ها به سفره صنعت گردشگری برگردند یعنی سفر‌های مردم را چنان هدایت کنیم تا با استفاده از تأسیسات گردشگری مجازی که خود را ملزم به رعایت اصول بهداشتی می‌دانند، علاوه بر کنترل هر چه بیشتر ویروس کرونا، چرخه اقتصادی صنعت گردشگری کشورمان نیز بچرخد.


بیشتر بخوانید:


 

حرمت‌الله رفیعی رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی کشور به خبرنگار حوزه میراث و گردشگری  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،گفت:با حرکت چرخه اقتصادی صنعت گردشگری کشور، سایر صنایع مرتبط نیز فعال خواهند شد و این امر کشورمان را تا اندازه‌ای از بحران ناشی از شیوع ویروس کرونا خارج می‌کند.

او معتقد است که اگرچه شیوع ویروس کرونا بحران بزرگی را در سطح جهان ایجاد کرده، اما بیکاری ناشی از آن به نسبت شیوع این ویروس بحران بزرگتری است.

در اینجا باید گفت مسئولان دولتی صنعت گردشگری نیز بار‌ها بیان کرده‌اند که باید شعار سفر نکنیم را با شعار سفر هوشمندانه داشته باشیم، عوض کنیم تا میزان سفر‌های بدون برنامه‌ریزی و سرگردان کاهش بیابد و بتوان نظارت مناسب بهداشتی روی سفر مردم داشت. در این میان وزارت بهداشت همواره تأکید می‌کند که بهتر است مردم به هیچ عنوان به سفر نروند البته وزارت میراث فرهنگی اعلام کرده است که در شرایط فعلی مفاد سند توسعه صنعت گردشگری کشور می‌تواند با هماهنگ کردن بخش‌های مختلف دولت با یکدیگر مشکلات این چنینی را حل کند.

حال باید نشست و دید که در ماه‌های آینده سفر‌ها به چه سمتی حرکت می‌کنند و صنعت گردشگری کشورمان چه حال و روزی خواهد داشت؟

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.