سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برپا شدن سنگر‌های سلامت به تأسی از سنگر‌های هشت سال دفاع مقدس/ این روز‌ها بیمارستان‌ها خط مقدم مبارزه‌اند

فداکاری و از خودگذشتگی‌های این روز‌های مدافعان سلامت در کشور یادآور ایام دفاع مقدس بوده است به گونه‌ای که سنگر‌های بیمارستان پر شده از فعالانی که بدون هیچ چشم داشتی برای نابودی این ویروس تلاششان را به کار بسته اند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شیوع کرونا در کشور و روز‌های مقابله با آن یادآور دوران دفاع مقدس است، با این تفاوت که دشمن امروز ما یک ویروس خطرناک و ناشناخته است.

در واقع روحیه حاکم بر مدافعانی که درگیر دفاع مقدس شدند، بار دیگر در بحران کرونا، توسط بخش زیادی از قشر جوان که شاید سنشان به دوران دفاع مقدس نمی‌رسد، تجربه می‌شود.

لبیک مردم به فرمان رهبری در رزمایش مواسات

ناصر رستمی، معاون ستاد لشکر ویژه شهدا در دوران دفاع مقدس که مدت پنج سال از عمرش را در جبهه‌های نبرد به سر برده و ۲۰ درصد جانبازی را از این حضور به یادگار دارد، گفت: وضعیت این روز‌های مقابله با بیماری کرونا همچون زمان صدر اسلام و هشت سال جنگ تحمیلی عراق علیه ایران است.

وی ادامه داد: با حمله عراق به ایران و آغاز جنگ مردم زیادی که در مناطق جنگ زده ساکن بودند به دنبال حمله ناجوانمردانه صدام، آواره شده بودند، اما ایرانیان با خصلت اخوت و برادری که همیشه داشته اند، با پذیرش آوارگان در شهر‌های مختلف و کمک به آن‌ها وضعیت اسکانشان را سروسامان دادند.

رستمی اضافه کرد: مردم کشور در ایام شیوع ویروس کرونا نیز با یک اشاره مقام معظم رهبری که مردم آسیب دیده از این بحران را یاری کنید، به صحنه آمدند و چهره‌ای دیگر از همکاری و یاری را نسبت به همشهریان و هم وطنانشان به نمایش گذاشتند، در حالی که کشور‌های دیگر که فاقد این فرهنگ‌های دینی و اسلامی هستند به سمت غارت مغازه‌ها روی برده بودند.

وی یادآور شد: برگزاری رزمایش مواسات و همدلی از نقاط برجسته فرهنگ دینی و ملی ایرانیان است و مردم ایران در تمامی دوره‌های تاریخی برادری شان را در کمک به یکدیگر به نمایش گذاشته اند.

رستمی با بیان اینکه این همدردی مردم در بخش‌های مختلف زلزله، سیل، جنگ، کرونا به خوبی فرهنگ ایرانیان را به نمایش گذاشته است، گفت: در دوران دفاع مقدس در پشت جبهه خانواده‌هایی که قادر به حضور در جبهه‌های نبرد نبودند، اقداماتی از جمله جمع آوری کمک‌های مردمی، بسته بندی اقلام غذایی و ارسال به جبهه را انجام می‌دادند به گونه‌ای که از زن و مرد همه پای کار بودند و از هیچ چیزی دریغ نداشتند.

نقش و جایگاه زنان در دوران دفاع مقدس

معاون ستاد لشکر ویژه شهدا در دوران دفاع مقدس با بیان اینکه خط مقدم زمان حال، در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی با حضور مسئولان پزشکی، پرستادارن و درمانی است، ادامه داد: رزمندگان به عنوان خط مقدمیان دوران دفاع مقدس شرایط این گروه را به خوبی درک می‌کنند و امید است که مردم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی بیشترین کمک را به این گروه داشته باشند.

رستمی خاطرنشان کرد: در روز‌های دفاع مقدس زنان نیز جایگاه قابل توجهی در کنار مردان در جبهه‌های نبرد داشتند به گونه‌ای که بخشی از آن‌ها که در گروه‌های پرستاران و پزشکان نبودند نیز برای کمک‌های داخلی بیمارستان بسیج می‌شدند و هوای همدیگر را داشتند.

وی ادامه داد: حضور آن روز‌های کادر درمانی در جبهه‌های نبرد ادامه پیدا کرده است و امروز این سنگر‌ها در محل بیمارستان‌ها بنا شده است تا بتوانند ویروس کرونا را از پا بیندازند.

ادای تکلیف مردم در دوران دفاع مقدس

علی یوسفی، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی که در دوران جنگ تحمیلی عراق علیه ایران در قالب تیم دانشجویی درمانی در عملیات‌های مختلفی حضور داشته است، گفت: در سال ۶۲ همزمان با آغاز دوران دانشجویی به همراه گروهی از دانشجویان علوم پزشکی مشهد متعهد شدیم که در عملیات‌ها حضور پیدا کنیم تا بتوانیم وظیفه مان را نسبت به کشور به جا آوریم.


بیشتر بخوانید


وی ادامه داد: بعد از گذراندن یک دوره امدادگری در دانشگاه، طی هماهنگی با بسیج و سپاه در عملیات والفجر یک به عنوان اولین عملیات حضور پیدا کردیم که متاسفانه در حین اعزام اتوبوس مورد اصابت خمپاره واقع شد و بخشی از همراهانمان شهید و من دچار موج گرفتگی و جراحت از ناحیه چشم و کتف شدم و به بیمارستان اراک منتقل شده بودم.

یوسفی اضافه کرد: بعد از بهبود وضعیتم مجدد به جبهه برگشتم و در عملیات‌های میمک، خیبر، والفجر ۸، کربلای ۴، کربلای ۵ و مرصاد که مقابله با گروه منافقین خلق بود به همراه دوستانم حضور داشتم.

این امدادگر دوران دفاع مقدس با اشاره به اینکه هر کس باتوجه به شرایط اعتقادی و گرایشی که دارد، در هر زمانی باید وظیفه اش را بشناسد، گفت: نظام ایران، نظام جمهوری اسلامی است و قانون اساسی مشخصی دارد، ولایت فقیه دارد و حکم ولایت فقیه حرف اول را می‌زند.

وی اضافه کرد: در دوران دفاع مقدس، کشور ایران به ناحق مورد تهاجم دشمن قرار گرفته بود و کشوری با قصد ساقط کردن ایران به خاطر یک سری اهداف شخصی وارد میدان مبارزه شده بود، مردم در آن زمان تکلیفشان را به خوبی ادا کردند و امروز هم اگر مشکلی برای کشور پیش بیاید، تمام مردم از آرمان، کیان و دین شان دفاع خواهند کرد.

یوسفی یادآور شد: آن روزها، دانش آموزان و دانشجو‌ها از این حوزه جدا نبودند قطعا اکنون نیز به این صورت است و برای استفاده از نظرات دانشجویان و فضا دادن به نسل جوان باید شرایط را فراهم و فضا را باز گذاشت.

مدافعان سلامت، مقاومت روز‌های دفاع مقدس را احیا کردند

وی خاطرنشان کرد: بلافاصله بعد از زمزمه‌های ورود جریان کرونا به کشور از همان لحظه، اتاق عملیاتی تحت عنوان قرارگاه ملزومات پزشکی با کرونا با حضور همکاران برگزار شد، تقسیم مسئولیتی صورت گرفت و همه همکاران باتوجه به اینکه تعداد زیادی از آن‌ها جوان هستند، اما پای کار آمدند و روز‌های دفاع مقدس را در این ایام زنده کردند.

یوسفی خاطرنشان کرد: وقتی فراخوان همکاران بخش غذا و دارو داده شد، تمامی نیرو‌ها بدون هیچ گونه چشم داشتی به صورت شبانه روزی ورود کردند، بازدی‌ها انجام شد تا به عنوان نیرو‌های پشتیبان نیرو‌های اصلی در خط مقدم را بتوانند به امنیت روحی و روانی برسانند.

وی اضافه کرد: مدافعان سلامتی که شاید بخش زیادی از آن‌ها سنشان به دوران هشت سال جنگ تحمیلی هم نمی‌رسد، اما با قدرت و همت پای کار آمدند و سنگر‌های بیمارستان‌ها را خالی نگذاشتند و دفاع مقدسی دیگر را در مقابله با این ویروس به تصویر کشیدند.

یوسفی گفت: زمانی که فردی بخواهد احساس مسئولیت کند، هیچ تفاوتی ندارد که در چه شرایطی قرار دارد بلکه زمان جنگ باید مقابله کند، در زمان سازندگی آبادانی کند و زمان کرونا همه دست به دست هم داده اند و با تمام مشکلاتی که پیش رو بود در جهت نابودی این بیماری تلاش دارند.

وی بیان داشت: همیشه در کشور ایران اسلامی به همین گونه بوده است، هر زمان که احساس نیاز شده است مردم در بخش‌های مختلف ورود کرده اند و از هویت ایران اسلامی دفاع کرده اند، در واقع این‌ها همه نمایان گر این موضوع است که مردم از بیانات و تاکیدات ولایت فقیه و رهبرشان پیروی می‌کنند.

یوسفی خاطر نشان کرد: قطعا یک سری مشکلاتی در جامعه وجود دارد که همه باید جهت رفع آن تلاش کنند، اما در این شرایط و هر شرایط دیگری که نظام و انقلاب نیاز دارد با تمام توان ایستادگی و مقاومت داشته باشیم و تجربیاتی که داریم به نسل جوان منتقل کنیم.

منبع: عصراترک

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.