سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

تنها گزینه روی میز اصلاح‌طلبان برای پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ چیست؟

اینکه جناح‌‌های مختلف کشور با چه نگاهی در انتخابات شرکت کنند قطعا در نتیجه این کارزار تاثیرگذار خواهد بود.

به گزارش  خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، رویکردها متفاوت است؛ اینکه جناح‌‌های مختلف کشور با چه نگاه و با حمایت از چه نام‌هایی در انتخابات شرکت کنند قطعا در نتیجه این کارزار تاثیرگذار خواهد بود، اما نکته‌ای که به طور قطع در هر انتخاباتی نتیجه را به نفع یک حزب رقم می زند؛ وحدت درون جریانی است، موضوعی که شاید بد نباشد درون یک جناح خاص بررسی شود.

اردوگاه اصلاح طلبی یکی از  جریاناتی است که در انتخابات‌های پیشین نشان داد که در صورت لزوم قادر به حفظ وحدت درون جریانی خواهد بود؛ موضوعی که مثال‌هایی هم برای آن وجود دارد.

وحدت؛ راهبرد قدیمی اصلاحات

اصلاح طلبان همان‌هایی هستند که در سال ۹۲ با دو نامزد یعنی حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی و محمدرضا عارف وارد عرصه رقابت  ریاست جمهوری  شدند، اما در نهایت تنها یک نفر از آنها در کارزار رقابت باقی ماند و محمدرضا عارف نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ۲۱ خرداد  با انتشار اطلاعیه‌ای بر روی سایت خود از ادامه حضور در عرصه انتخابات ریاست‌ جمهوری انصراف داد و رئیس دولت اصلاحات هم با حمایت از حسن روحانی آرای سبد عارف را به روحانی تقدیم کرد.

موضوعی که حسین کنعانی مقدم دبیرکل حزب سبز هم در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره علت آن گفته است: حقیقت این است که محمدرضا عارف در آن سال رای نداشت و حتی اعضای کارگزاران هم به او رای نمی‌دادند، ولی آقای روحانی هم آرای بخشی از اصولگرایان را داشت و هم اکثر کارگزاران با او همراهی کردند؛ اما عارف این خصوصیت را نداشت که بتواند از آرای مختلف بهره ببرد؛ بنابراین اصلاح طلبان مصلحت را در غیاب عارف دانسته و روحانی را به عنوان گزینه اصلی خود معرفی کردند.

قربانعلی قائمی فعال اصلاح طلب در گفت‌و‌گو با گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در توضیح این موضوع گفت: زمان انتخابات ۹۲ در جمع بندی دوستان به این نتیجه رسیدند که آقای روحانی شانس بیشتری در برابر رقبا دارد و به همین علت عارف کنار رفت. موضوعی که البته مشابه آن در انتخابات ۹۶ هم تکرار شد.

راهبرد اصلاحات در مجلس دهم چه بود؟

آنها در انتخابات مجلس دهم هم ترجیح دادند تا با یک لیست واحد به نام لیست امید که توسط شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان ارائه شد، وارد عرصه رقابت شوند، لیست امید در دور اول و دوم انتخابات مجلس دهم توانست با کسب ۱۲۴ کرسی غیرمشترک با لیست اصولگرایان اکثریت نسبی دهمین دوره مجلس شورای اسلامی را به دست آورد.

پس از این پیروزی محمدرضا عارف رئیس شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان رمز پیروزی لیست امید را یکپارچگی و وحدت بین قوای اصلاح طلب و حامیان دولت در این دور از انتخابات عنوان کرد.

ناگفته نماند که حمایت و پیام ویدیویی سید محمد خاتمی از «لیست امید» با نقل قول «رأی دادن به هر دو فهرست، به تمامی افراد هر دو فهرست، تَکرار می‌کنم به تمامی افراد هر دو فهرست» در شبکه‌های اجتماعی خبرساز شد و کارزار تکرار می‌کنم را بین توده طرفدار اصلاح‌طلبان به راه انداخت.

و حکایت اصلاحات در کارزار ۹۶ 

در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ هم اسحاق جهانگیری معاون اول دولت روحانی که از همان ابتدا دارای گرایش اصلاح‌طلبی بود و از مؤسسان حزب کارگزاران سازندگی هم به‌شمار می‌آمد به عنوان نامزد پوششی وارد عرصه رقابت شد، لقبی که البته خودش آن را هرگز نپذیرفت و حتی در پاسخ به انتقاد‌ها گفته بود، من از استانداری تا معاون اول ریاست‌جمهوری را طی کرده‌ام؛ چرا نباید رئیس‌جمهور شوم! جهانگیری حتی در ششم اردیبهشت ۹۶ در حیاط هیئت دولت به خبرنگاران گفت که اهل انصراف نیست و با رد پوششی بودنش گفت که دوست دارد رئیس‌جمهور شود! اما سرانجام در روز سه‌شنبه ۲۶ اردیبهشت به نفع حسن روحانی کناره‌گیری کرد.

موضوعی که محمدحسن قدیری ابیانه فعال سیاسی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره آن گفت: جهانگیری معاون اول روحانی بود و جرات این را نداشت که در برابر او بایستد و او صرفا وارد عرصه نامزدی شد، برای اینکه ضربه گیر روحانی شود.

در آستانه تب و تاب انتخابات بود که پیام ویدئویی رئیس دولت اصلاحات مبنی بر اینکه "رای به روحانی را تکرار کنید" در کانال‌های وابسته دست به دست شد. محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس‌جمهور برای یادآوری هم‌پیمانی با مدعیان اصلاحات اظهار کرد: اینکه در سال ۹۶ در کنار اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری تلاش کردیم، با هم کار کردیم و ایستادیم تا این دولت انتخاب شود درست است.

اقدام اصلاح طلبان در انتخابات مجلس یازدهم 

در آستانه انتخابات مجلس یازدهم بود و روزهای آخر فرصت ثبت نام نامزدها، اما خبری از ارائه لیست انتخاباتی اصلاح طلبان در کار نبود و بعد از مشخص شدن نتایج بررسی صلاحیت‌ها و بیرون ماندن اکثریت نامزدهای جریان چپ از گردونه این دور از رقابت‌های انتخاباتی، اما و اگر‌ها درباره ارائه لیست یا عدم ارائه شدت گرفت و در نهایت شامگاه سه‌شنبه در خروجی جلسه شورای عالی سیاست گذاری اصلاح‌طلبان چند جمله بیشتر نبود: «شورای عالی سیاست‌گذاری جبهه اصلاح‌طلبان در تهران لیست انتخاباتی ندارد. احزاب می‌توانند با نام و عنوان خود از نامزد‌های مورد نظرشان حمایت کنند.»

یک روز بعد از این ماجرا زمزمه لیست ائتلافی ۱۲ حزب اصلاح‌طلب که نامزدهایی از آن‌ها توانسته بودند از فیلتر شورای نگهبان عبور کنند به گوش رسید، حزب «ندا» «کارگزاران»، «مردم‌سالاری»، «اعتمادملی» و چند حزب دیگر از جمله احزابی بودند که گفته می‌شد قرار است در این ائتلاف حاضر شوند. با پررنگ شدن این زمزمه‌ها شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان در بیانیه‌ای اعلام کرد: «طبق مصوبه شورای عالی سیاست گذاری جبهه اصلاح طلبان مورخ ۱۵بهمن ماه ۱۳۹۸، اصلاح طلبان هیچ لیست ائتلافی تحت این عنوان و یا هر عنوان دیگری که تداعی کننده ائتلاف اصلاح طلبان باشد، نخواهند داشت و هر ائتلافی تحت این عناوین قویاً تکذیب می‌شود»

بعد از انتشار بیانیه شورای عالی سیاست‌گذاری، حزب «اعتماد ملی» نیز در بیانیه‌ای ائتلاف با احزاب اصلاح‌طلب را تکذیب کرد و نوشت: «پس از اعلام نظر شورای عالی سیاست گذاری اصلاح‌طلبان مبنی بر عدم ارائه لیست انتخاباتی در تهران، خبری مبنی بر ائتلاف حزب اعتماد ملی با برخی احزاب اصلاح‌طلب و تهیه لیست برای انتخابات مجلس، منتشر شد که به‌هیچ عنوان صحت ندارد و تکذیب می‌شود.»

در نهایت انتخابات مجلس یازدهم در تاریخ دوم اسفندماه ۹۸ برگزار شد و در این رقابت حزب ایران سربلند (وابسته به جریان اصولگرا) به طور کامل در تهران رای آورد؛ اما شاید بد نباشد که به دلایل این شکست هم نگاهی بیاندازیم.

فقدان کارنامه یا عدم وحدت ؛ علت شکست اصلاحات چه بود؟

محمد قوچانی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران در یادداشتی یکی از دلایل شکست سنگین اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس یازدهم را ناکامی کارنامه اصلاح‌طلبان عنوان کرده و گفت: «برای شخص من از اول روشن بود که در این نبرد نابرابر با یاران ناموافق و حریفان سازمان‌یافته و بی‌فرصتی برای گفت‌وگو با بدنه بحق معترضِ اصلاحات و ملت خشمگین و افسرده از کارنامه ناکام ما و ناامید از امید، چشم‌اندازی از پیروزی متصور نیست. سقف پیروزی ما به ۵۰ کرسی هم نمی‌رسد، هر چند هنوز ناامید نیستم و ممکن است دستی از آستین خلق برآید و کاری کند».

 قوچانی در بخش دیگری از یادداشت خود، رفتار و تصمیمات محمدرضا عارف را دومین عامل مهم در شکست اصلاح‌طلبان دانسته و تأکید می‌کند: «باید شورای عالی اصلاحات که نتوانست تنها وظیفه خود را انجام دهد بازسازی شود. دوران مدیریت عارفِ آن پایان یابد و تکلیف احزابی که بدل و بدیل و سایه احزاب دیگرند، روشن شود و در تبارشناسی و گفتمان و راهبرد اصلاحات با دوستان چپ گفت‌وگوهای راهبردی انجام شود و از خود (حتی کارگزاران) انتقاد شود، باید از نو عالمی ساخت و آدمی و جبهه‌ای. اصلاحات مِلک شخصی نیست که هر وقت بخواهند درش را بگشایند یا ببندند، اصلاحات زنده است حتی اگر اصلاح‌طلبان شکست بخورند».

کارشناسان معتقدند که عامل دیگر و تأثیرگذار در شکست اصلاح‌طلبان به عدم ارائه لیست واحد و نبود انسجام حداکثری میان این جریان سیاسی باز می‌گردد. در واقع استراتژی شورای عالی سیاست گذاری اصلاح‌طلبان این بود که به بهانه ردصلاحیت کاندیداهای اصلاح‌طلب از ارائه لیست واحد سر باز زند، اما این استراتژی با همراهی بیشتر احزاب و جریان‌های سیاسی این جناح مواجه نشد. 

محمد کاظم انبارلویی عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی از نگاه یک اصولگرا معتقد است که «اصلاح‌طلبان در این دوره از انتخابات نه موفق شدند بر روی یک لیست مشترک به توافق برسند و اختلافات درونی آنها زیاد بود و نه موفق شدند بر انتخابات تمرکز کنند».

احسان شریعتی  فعال سیاسی اصلاح‌طلب هم یکی دیگر از عوامل شکست سنگین اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس یازدهم را، نگاه کاسب‌کارانه جریان اصلاحات عنوان کرد و گفت: «اصلاح‌طلبان به‌جای کار روی تقویت جامعه مدنی به‌نام اعتدال وارد سیستم شدند و در پشت صحنه به داد و ستد پرداختند و از حفظ سرمایه اجتماعی خود غافل ماندند».

محمدکاظم انبارلویی فعال سیاسی اصولگرا تصریح می‌کند که اصلاح‌طلبان در تهران حداقل ۳ لیست رسمی و در عمل ۵ لیست انتخاباتی در اختیار داشتند؛ لذا اصلاح‌طلبان به تعداد کافی نامزد در اختیارشان بود و نامزدهایشان هم شناخته شده بودند، اما چیزی که نداشتند کارنامه قابل قبول برای عرضه بود.

و آینده‌ای مبهم‌تر از همیشه در انتظار اصلاحات 

حال اما چند ماه بیشتر به انتخابات ریسات جمهوری ۱۴۰۰ باقی نمانده است؛ برخی از اصلاح طلبان مانند کارگزاران صحبت از نامزدی علی لاریجانی دارند و برخی دیگر آن را به کل رد می‌کنند.

برای مثال یدالله طاهرنژاد عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در این باره گفته بود: «اگر به این نتیجه برسیم که امور زندگی و معیشت مردم با حمایت ما از آقای لاریجانی بهتر می‌شود، احتمال دارد که اصلاح‌طلبان از او حمایت کنند، هر کس بتواند کشور را به درستی اداره کند، ما مخلص او هستیم».

غلامحسین کرباسچی  دبیرکل حزب اصلاح طلب کارگزاران هم تلویحا حضور لاریجانی را به عنوان کاندیدای اصلاحات محتمل دانست و در پاسخ به حمایت اصلاحات از فردی همچون لاریجانی گفت است: «من فکر می‌کنم باید از هر کسی که در جهت توسعه توانایی بیشتری دارد، کمک گرفت.»

 با این حال اما برخی هم ساز مخالف زدند، برای مثال احمد شریف عضو شورای عالی اصلاح‌طلبان در گفت‌و‌گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت که معتقدم دیگر اصلاح‌طلبان به این نتیجه رسیدند که اگر قرار است که کاندیدایی برای انتخابات ریاست جمهوری معرفی کنند، حتما باید شناسنامه اصلاحات داشته باشد و سابقه روشن و شفافی در گذشته داشته و معتقد به اصلاح‌طلبی باشد تا در صورت احراز پست ریاست جمهوری برنامه‌های اصلاح‌طلبان را اجرایی کند.

محسن میردامادی  دبیرکل سابق حزب مشارکت، از مخالفان حضور لاریجانی در جمع اصلاح‌طلبان است، او گفته است که «حمایت اصلاح‌طلبان از لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری آینده خیلی دور از ذهن و شاید بتوانیم بگوییم غیرممکن است». صادق زیباکلام نیز گفته بود «معرفی آقای لاریجانی به عنوان گزینه ریاست‌جمهوری توسط اصلاح‌طلبان به معنی ازبین‌بردن تتمه آبروی اصلاح‌طلبان و زیر‌سؤال‌بردن تمامی اقدامات و در واقع ازبین‌رفتن آبروی آنهاست».

موضوعی که شاید به وضوح نمایانگر اختلافات داخلی این جریان باشد؛ بگذریم از اینکه پس از استعفای محمدرضا عارف از ریاست شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان هنوز کسی بر کرسی این نهاد ننشسته و تاکنون تکلیف یک نهاد تصمیم گیر برای شورای عالی مشخص نشده است.

موضوعی که مجید متقی‌فر سخنگوی جبهه پایداری دهم در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان هم به نوعی آن را تایید کرده و گفته است: اصلاح طلبان برای انتخابات ریسات جمهوری ۱۴۰۰ قدرت تصمیم‌گیری و یا معرفی  نامزد را ندارند و یا دست کم این‌گونه به نظر می‌رسد، زیرا اصلاحات الان ظرفیت اجتماعی خود را کاملا از دست داده و به فکر یک فضای تنفس است تا بتواند حیات سیاسی خود را در یابد، زیرا به شدت احساس خطر کرده و حتی ممکن است به کمای سیاسی بروند؛ لذا آن‌ها وضعیتی ندارند که بتوانند در انتخابات حرفی برای گفتن داشته باشند و حتی انتخابات ۱۴۰۰ ممکن است این‌ها را عقب‌تر ببرد؛ این موضوعی است که آنها به شدت از آن نگرانند.

متقی‌فر افزود: اصلاحات حقیقتا خطا‌های استراتژیک بسیاری داشته که مردم را همواره از آرمان‌های خود مایوس کرده و حرف‌هایی  راکه گفته‌اند هیچ کدامشان اجرایی نشد و روحانی در اصل، آخرین میخ را بر تابوت اصلاحات زد؛ خلاصه اینها الان از گفتمان نظام و از عملکرد خودشان سیلی خورده اند.

صادق زیباکلام تحلیلگر مسائل سیاسی هم در این باره گفته است: «مهم نیست که اصلاح‌طلبان چه کسی را نامزد می‌کنند، مهم این است که بدنه اجتماعی این جریان از بین رفته و این را به وضوح در انتخابات اسفند ۹۸ دیدیم. قطعا این در خرداد ۱۴۰۰ هم تکرار خواهد شد، لذا مسئله مهم این نیست که نامزد اصلاح‌طلبان کیست».

حال و در این فضای غبار آلود اصلاحات باید دید که آیا این جریان دوباره می‌تواند روی پای خود ایستاده و ابهت واحد سال‌های خود را مجددا بازیابی کند و یا اینکه نفس‌های خسته از درگیری‌های درونی آنها را مجددا به باتلاق شکست خواهد کشاند.

فاطمه تورانلو

انتهای پیام/

 

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲۱
در انتظار بررسی: ۲
صادق پلیان
۱۷:۵۰ ۱۵ آذر ۱۳۹۹
پرسش از رئیس جمهور باید این باشد ایا برنامه جامع دارد ایا نگاهش به داخل است یا به دست یه عده ؟
صادق پلیان
۰۷:۴۳ ۰۴ آذر ۱۳۹۹
این اقایونی که میگن همه سر ته یک کرباس اند میخواهند مردم را از رای درست بیاندازند تا کاندید خودشان بتوانند در انتخابات رای بیاورند
ناشناس
۲۲:۱۰ ۰۱ آذر ۱۳۹۹
اینها باید خجالتی بکشن برن بمیرن چطور کاندید میشن با چه کارنامه ایی شهید رجایی فقط ۲۸ روز رئیس جمهور بود روحت شاد مثل تو دیگه وجود نخواهد داشت
يس اوكى ورى گود
۱۹:۳۶ ۲۹ مهر ۱۳۹۹
ناشنوا مى تواند رانندگى بكند ولى به كسى كه حتى فقط از يك چشم نا بينا باشد گواهى نامه رانندگى نميدهند. كسيكه به زبان انگليسى تسلط كامل نداشته باشد صلاحيت رئيس جمهور شدن را ندارد. اليته از هر ايرانى بپرسى انگليسى بلدى نخواهد گفت " نه " همه ميگويند در حد احتياج " بله. " پرسش از كانديداى رياست جهورى بايد اين باشد [ آيا به زبان انگليسى تسلط كامل دارى و ميتوانى روان يكى دو ساعت مذاكره بكنى ؟ ]
حسین
۲۰:۳۱ ۱۳ مهر ۱۳۹۹
اصلاح طلبان فقط به فکرخودشون هستندوبرای اینکه بتوانندکشوررا اداره کنند دست به دامن امریکاو اروپامیشوند.
ناشناس
۰۷:۰۳ ۱۳ مهر ۱۳۹۹
اگر احمدی نژاد تایید بشه , بقیه کاندیداها باید برن تو کیسه ,
رییس جمهور محبوب دلها , فقط آقای دکتر احمدی نژاد
ناشناس
۰۵:۲۱ ۱۳ مهر ۱۳۹۹
این ملت به کسی مثل رجایی نیازمند است نه احزابها
امیرحسین
۱۳:۰۳ ۱۳ مهر ۱۳۹۹
موافقم
علیرضا نیکرو
۲۳:۵۴ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
اصلاحات در جمهوری اسلامی منفعل است
ریاست جمهور بعدی یک انقلابی است
بصیر
۲۳:۳۹ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
علت عدم موفقيت اصلاحطلبان انها هيچ وقت اولویتشان مصالح
کشور وملت نبوده ونخواهد بود چون هدفشان خدمت نیست پیاده کردن سیاستهای نظام سلطه در مرحله اول وتسلیم کشور بدست بیگانگان ودر مرحله کار حزبی ومنافع شخصی وقبیله ای به جزء این سه هدف چیز را دنبال نمیکنند واین در این 33 سال که قدرت دستشان بوده پر واطح ونمایان بوده.
سها
۲۳:۳۵ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
گزینه های روی میز
ناشناس
۲۲:۳۷ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
بجای این حرفها پیگیری کنید که قانون شفافیت آرا و اموال نمایندگان مجلسچی شد؟ پس کِی تصویب میشه؟
ناشناس
۲۲:۱۷ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
آقای کرباسچی در سخنان شان گفتند کسی که کاندید واصلاح طلبان در در انتخابات 1400میشود باید کسی باشد که برنامه اصلاح طلبان را اجرائی کند ،
مگر اصلاح طلبان برنامه غیر از برنامه 8ساله گذشته دارند ،که اگر این گونه باشد وکاندید آنها رای بیاورد خدا به داد ملت ایران برسد .
ناشناس
۲۲:۱۳ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
هر کی هم بیاد فرقی به حال مردم نمیکنه همشون سروته یک کرباسن
ناشناس
۲۲:۰۴ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
چیست یا کیست؟!
دریاچه بختگان خشک
۲۱:۵۱ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
هچیکدومشون هیچ کاری برای مردم‌نمیکنن
فقط باشعار سرمردم رو کلاه میزارن روزگارمردم رو میگنن شب تار
نیلوفر
۲۱:۱۷ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
اصلاح طلباتون هم دیدیم اگه به ریسی رای میدادیم وضع حداقل بهتر بود
ناشناس
۲۰:۴۶ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
شما رو به خدا به اصلاح طلبان رای ندید.اونها فکر خودکفایی کشور نیستن.فقط میخوان جیره خوار آمریکا باشن
روح الله
۲۰:۴۱ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
اکر کاندیدی بخواد رای بیاره نباسد از نزدیکی اصلاح طلب ها رد بشه چه برسه به حمایت مگه اصلاح طلی ها دیکه ابرویی هم دارن هر وقتاسنا بودن دزدی و چپاول تو مملکت بیشتر شد واقعا کسی که به اصلاح طلی ها رای بده باید تو وجدان خودش تجدید نظر کنه دیکه اصلاح طلب ها تو مردم جایی ندارن مگه ادم چند بار باید از یه سوراخ گزیده بشه امیدوارم مردم تحت تاثیر رسانه ها و پولدارها قرار نگیرن و بهادمی رای بدن که به درد مردم بخوره ۸ سال از عمرمون با بدختی سپری شد تازه ارزومونه اوضاع برگرده به سال ۹۱ و ۹۲
محمد۳۱۵
۱۹:۵۸ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
هری کی بیاد بستگی داری مردم چطور فکر کنن اگه به فکر
رابطه با آمریکا و صهیونیزم جهانی باشه
زن ها و دختر ها به فکر سوار دوچرخه شدن و رفتن به ورزشگاه آی حجاب و وووو
و مثل قبل باشه دیگه ول معطلیم
حسین
۱۹:۳۶ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
حق الناس تمام این مردم بدبخت و گرسنه گردن اوناس که رای اشتباه دادن
ناشناس
۱۹:۲۸ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
تشنگان قدرت
ناشناس
۱۹:۲۵ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
نه اصلاح طلب و نه اصولگرا و یا هر کس با هر نامی همه یکی هستند و یک برنامه دارند. زمانی که تاریخ تمام دوره های ریاست جمهوری در ایران بررسی کنیم همگی عامل بدبختی مردم بودن و نقش مثبتی نداشتند و از طرفی همگی یک کار انجام دادند و فقط مردم را باشعارهاشان سرکار گذاشتند.
ناشناس
۱۸:۴۸ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
اصلاح طلبان خجالت نمی کشند میخواند باز هم لیست بدهند؟؟؟
ناشناس
۱۵:۵۲ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
امیرکبیر ثانی مورد اعتماد عامه مردم است و فقط اگر تایید شود
نه اصلاح و نه اصول فقط مردمی بودن و مردمی نژاد بودن
و مانند عامه مردم زندگی کردن برای مردم مهم است
امیر
۱۵:۱۷ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
خدانکند دولتی دیگری بیاید نفس برا مردم نمونده
ناشناس
۱۴:۵۴ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
میگما شما فرق کیست و چیست رو نمیدونید؟
وحید
۱۴:۴۰ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
اگه احمدی نژاد تایید بشه بقیه کاندیداها ول معطلن و باید برن سماق بمکن.
هرچند که می دونم ایشان تایید نمیشن.
حمید
۱۵:۳۰ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
دیگه از نفت بالای صد دلار خبری نیست
ناشناس
۱۴:۳۴ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
تنها گزینه همیشگی اصلاح طلبان برای رأی آوردن حریف هراسی، فرافکنی و تخریب رقبا هست
ناشناس
۲۰:۴۷ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
دقیقا.فقط بلدن بگن اگر ما رای نیاریم جنگ میشه.مردم ترسو هم به این اصلاح طلبان ترسو رای میدن
علی
۱۳:۴۶ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
اینا با این اوضاع که درست کردن روشون میشه بیان
ناشناس
۱۳:۰۵ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
لطفا با این مهره های سوخته اینقدر بازار گرمی نکنید .....
اگر به فکر معیشت و گرفتاری های نباشند : شاهد ریزش شدید تعداد رای دهندگان خواهیم بود.
هدف رییس جمهور باید خدمت به مردم و کشور باشد که چنین شخصی در اصلاح طلب و اصولگرا وجود ندارد.
ناشناس
۱۱:۵۶ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
بصیرت لازمه انتخاب ملت است احزاب روشنگر راه نیستند وقتی فردی برای انتخاب شدن به هر کاری دست میزند این فرد قادر به خدمت نیست ملت باید هوشیارانه بدون توجه به ادعا های پوچ و تبلیغاتی با درایت و شناخت انتخاب کنند. دوری از دین و دینداری نتیجه اش همین هست که دیدیم با توکل به خدا به دنبال حفظ دین و کشور و ولایت و اساس خانواده باشیم و به افراد توانا و متدین وبا شهامت رأی دهیم و به فکر عمران و آبادی باشیم تا جوانانمان با امید زندگی کنند و کشور را بسازند. حکومت سرمایه داری امتحان خود را پس داده و در این کشور به استقلال رسیده با خون پاک هزاران جوان پاک جای غارتگران غربزده و بی دین و ایمان نیست ثروت مند متدین مورد حمایت ملت است نه غارتگر بی قید.
ناشناس
۱۱:۴۶ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
جناح وچپ راست به نظرمن بایدانقلابی وهدفشون این باشه ایرانی ابادترازاین داشته باشیم ماواسه چی انقلاب کردیم واسه این که عدالت حضرت علی برجاباشه
ناشناس
۱۱:۰۹ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
همه اصلاح طلبها که در واقع به فرموده قران افساد طلبند-
ناشناس
۱۰:۴۳ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
ادم های که قیافه میگیرند چه بی قیافه ام هستند .
علی
۱۰:۲۸ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
داستان مردم کوفه را نه تنها یک بار بلکه دهها بار مرور کنیم سرمایه دارها سرمان کلاه نگذارن و با شعار دنیا گولمان نزنن و علی تنها بماند.مخصوصا خواص در هر طبقه ای که هستید.مردم را از حیله لیبرالها با خبر کنید.فریبهایشان اظهر من الشمس است
ناشناس
۱۰:۲۸ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
آقا همه در کل امتحانشونو پس دادن همشون اومدن برا نابود کردن ایران تمام!!!
ناشناس
۱۰:۲۵ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
عنوان مهم نیست مسئله این است که مامور یا گماشته نباشند
که در این 40 سال متاسفانه ...........
غیرت
۱۰:۲۳ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
حالم از این ظاهرسازهای مردم فریب نا اهل برای انقلاب بهم می خوره . بروند که دیگر هیچگاه برنگردند. مردم شما را به خدا دیگر هیچگاه به اینها رای ندهید.
ناشناس
۱۰:۱۴ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
همه دارن به ریش مردم میخندن !!!!
ناشناس
۱۰:۰۵ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
مردم یک قرون اصلاح طلب روقبول ندارن اگه پیغمبرهم شوند رای نمیارن دیگه فریب اصلاح طلب تاابد نخواهیم خورد
ناشناس
۱۰:۰۴ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
احمدی نژلد رای میدیم که باجولی جون دنیامون رو درست میکنه
ناشناس
۱۵:۵۶ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
گل گفتی
ناشناس
۱۰:۰۲ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
نه اصلاح طلب ، نه اصولگرا ....
ناشناس
۱۵:۵۷ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
فقط احمدی
ناشناس
۱۶:۴۰ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
فقط دولت جوان انقلابی
sina
۱۰:۰۰ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
فقط میشه گفت شتر در خواب بیند پنبه دانه!
تا وقتی حافظه ی ملت کار کنه دیگه طرفدار روحانی رای نمیاره
بازنشسته
۰۹:۵۶ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
مردم دیگه سایه اصلاحات و روحانی را با تیر خواهند زد ورودشان در انتخابات یعنی خفت
ناشناس
۱۴:۱۷ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
من به شما قول میدم چند سال دیگه همه میگن خدا پدر روحانی را بیامرزه.
تو این چهل سال که اینجوری بوده.
ناشناس
۱۴:۳۰ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
خیر ناشناس14:17 سالها بگذره از مردمی نژاد یاد خواهند کرد نه دولت بی تدبیر
ناشناس
۰۹:۵۳ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
خدا لعنت کنه اصلاح طلبان لیبرالیسم(پول پرست) که همیشه وعده میدن و بعد که میان سرکار خون مردم و تو شیشه میکنن
ناشناس
۰۹:۴۹ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
دولت اصلاحاتی هیچ تقصیری ندارد
اینکه ساخت مسکن رو متوقف کرده و خرید مسکن تبدیل به رویا شده تقصیر منه
اینکه کشور رو به جهنم تولیدکنندگان و بهشت دلالان تبدیل کردن، تقصیر منه
اینکه میلیاردها دلار و شصت تن ذخیره طلای کشور رو به عده‌ای خاص دادن تقصیر منه
اینکه هفت سال قدمی برای بهبود معیشت مردم برنداشتن و منتظر دشمن بودن تقصیر منه
اینکه تمام راه‌های دور زدن تحریم رو به دشمن لو دادند تقصیر منه
اینکه نظارتی بر بازار و قیمت‌ها نیست تا مردم هر روز عصبانی‌تر و ناراضی تر بشن تقصیر منه
اینکه روزهاست دولت بورس رو قرمز نگه داشته تقصیر منه
اینکه دولت هیچ کدوم از راه حل‌های دلسوزان برای برون رفت از این شرایط رو نمی‌پذیره تقصیر منه
من را بر کنار کنید
ناشناس
۱۰:۱۴ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
خوبه باز تو تقصیراتو به گردن گرفتی :| خجالت بکش برو کار کن :|
ناشناس
۰۹:۴۸ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
دولت اصلاحاتی هیچ تقصیری ندارد
اینکه ساخت مسکن رو متوقف کرده و خرید مسکن تبدیل به رویا شده تقصیر منه
اینکه کشور رو به جهنم تولیدکنندگان و بهشت دلالان تبدیل کردن، تقصیر منه
اینکه میلیاردها دلار و شصت تن ذخیره طلای کشور رو به عده‌ای خاص دادن تقصیر منه
اینکه هفت سال قدمی برای بهبود معیشت مردم برنداشتن و منتظر دشمن بودن تقصیر منه
اینکه تمام راه‌های دور زدن تحریم رو به دشمن لو دادند تقصیر منه
اینکه نظارتی بر بازار و قیمت‌ها نیست تا مردم هر روز عصبانی‌تر و ناراضی تر بشن تقصیر منه
اینکه روزهاست دولت بورس رو قرمز نگه داشته تقصیر منه
اینکه دولت هیچ کدوم از راه حل‌های دلسوزان برای برون رفت از این شرایط رو نمی‌پذیره تقصیر منه
من را اعدام کنید
ناشناس
۰۹:۳۲ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
بقول زیبا کلام تئورسین اصلاحات ،اصلاحات مرده است و چیزی که خودشان قبول دارند مرده پس ما مردم هوشیار باشیم دنبال مرده نریم
ناشناس
۰۹:۱۹ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
کسانی که به روحانی رای دادند کشور را با این روز انداختند
ناشناس
۰۹:۱۸ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
محمد رضا عارف به عنوان تولید کننده ژن خوب عالیه تولید ملی هم آمارش بالا میره به کمک اون ژن خوبش#آقازده اش
ناشناس
۰۹:۳۵ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
ژن خوب بودنش باعث .مشکلات. شد
ناشناس
۰۹:۱۸ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
برای اصلاح طلبان متاسف واقعا گند زدن به کشور قیمت یه تخم مرغ نمی تونن ثابت نگه دارند چطور می خواهن یه کشور اداره کنند
علی
۰۹:۱۷ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
اینها که از رو نمیروند ، مردم باید عاقل بوده و مثل انتخابات مجلس تودهنی سختی به اینها بزنند تا همیشه بروند و افراد پاک دست ، مومن ، انقلابی واقعی ،جوان ،انقلاب و مردم رانجات دهند.. نگذاریم انقلاب به دست نااهلان بیفتد.
ناشناس
۲۰:۰۳ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
حالا نه که مجلس انقلابی دناپلاس و واکسن آنفولانزا نگرفت؟
کریم
۰۹:۱۷ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
فقط اصولگرا که گوش به فرمان رهبری باشد.
ناشناس
۱۶:۰۲ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
فقط احمدی نژاد و لا غیر
ناشناس
۰۹:۰۸ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
انتخابات ریاست جمهوری درایران، تأثیری دراوضاع داخلی ندارد!!؟
ناشناس
۱۰:۰۸ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
تاثیر دارد خوبشم دارد
علی
۱۰:۲۰ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
اگرنداشت ،اشتباه رای دادن به آنها این بلا را سر مردم نمی آورد.
ن
۱۱:۲۰ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
اتفاقا بسیار موثر است به شرط اینکه گول مفت خورها و کاخ نشینان و لیبرالها را نخورید و به اصلح رای بدهید
ناشناس
۱۳:۵۶ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
آره ناشناس 10:08 تاثیر داره منتها واسه مرفه نشینها و ثروتمندان البته.یکیشم لابد تو.
ناشناس
۰۸:۵۹ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
روحانی در اصل، آخرین میخ را بر تابوت اصلاحات زد؛ خلاصه اینها الان از گفتمان نظام و از عملکرد خودشان سیلی خورده اند.پس به زباله دان تاریخ خواهند پیوست
ناشناس
۰۸:۵۷ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
اصلاحات برود که هرچه میکشیم از دست ندانم کاریهای این هاست .
بهزاد زارع
۰۸:۵۶ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
دولت تدبیر و امید آنقدر بی تدبیری کرد که مردم از او و اصلاح طلبان ناامید شده اند.هر کس بعنوان گزینه اصلاح طلبان وارد عرصه انتخابات شود بدون سک شکست خورده است.
موضوع دیگر این است که احزاب بدون اینکه طرح و برنامه ای برای رفع مشکلات ملت داشته باشند با خیال راحت و با جیب پر به صندلی های مدیریت لم داده و در مورد انتخابات بحث و جدل میکنند.
در این فضای مسموم حزب گرایی دو نفر مظلوم واقع شده اند مقام معظم رهبری و ملت و متاسفانه مدیران ریاست پرست سیاست زده هر وقت کم می آورند از این دو مایه می گذارند.
ناشناس
۰۹:۵۶ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
دولت تدبیر ناامیدی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
۰۸:۵۶ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
اصطلاح طلب یعنی چه اصول گرایان یعنی چه...چپ وراست چیه پوستمون کنده شده با آراُ
ناشناس
۰۸:۵۳ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
نمایش مضحک
ناشناس
۰۸:۴۹ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
اصلاحات به تاریخ رفت
ناشناس
۰۸:۴۹ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
به نظرم مردم ایران مدیون نسل گذشته وآینده هستند اگه به این اصلاح طلب ها رای بدن
رضا.ش
۰۸:۴۸ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
بنظر من اصلاح طلب و اصول گرا فرقی ندارن.باید دید چه کسی گوشش به حرف رهبره به همون رأی داد.آقای روحانی رو ببینید که دقیقا برعکس حرف های رهبری عمل میکنن.اگر گوش به فرمان رهبربود و اصلاح طلب هم بود بهش رأی بدین ولی حتی اگر دربین مردم کسی در حد امامزاده بود ولی به گوش رهبر نبود بهش رأی ندین.اینها آفت مملکت هستن.به امید انتخاب یک نفر آدم برای دوره بعد.امیدوارم خدا از سر تقصیرات افرادی که به روحانی رأی دادن بگذره.
رضا
۰۸:۴۸ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
دوباره شروع شد
ناشناس
۰۸:۴۸ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
در یک کلام . بیشترشان پیاده نظام استکبار جهانی و هوای نفسشان هستند .
انواع دروغ و حیله را برای فریب مردم میایند تا قدرت را به چنگ آورند .
ali
۰۸:۴۷ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
حزبی که حامی سرمایه دار است و به فکر عموم مردم یک کشور نیست و در روزهای سخت آنها را رها میکند را نمیخواهیم.
رضا
۰۸:۴۳ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
با روحانی یه جور بدبخت شدیم با احمدی نژاد هم یه جور دیگه .... مثل اینکه رئیس جمهور فقط موقع رای گرفتن ، ایرانیه و صحبت از مشکلات و حل اونها میکنه بعد از انتخاب شدن دیگه نه ایران و ایرانی رو می شناسه نه خبری از مشکلات داره
علی
۰۹:۰۳ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
چه کار به مردمی نژاد داری؟
ناشناس
۰۹:۵۹ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
آقا رضا ، شما کسی هستی که به روحانی رای دادی !!!!!!!!!!!!!!
برای تبرئه خودت داری شخص سوم را نشون میدی!
ناشناس
۱۵:۰۸ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
احمدی نژادکه حداقل یارانه وسهام عدالت به مردم دادکه توی دولت روحانی حدااقل پول نون خالی بشه واسه مردم .که ازگرسنگی نمیرن .
ناشناس
۰۸:۴۰ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
همشون سر و ته یک کرباسن و همشون تحت تعالیم یک تفکر بوده اند
ناشناس
۰۸:۲۶ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
اینا چه کلی به اب زدن بعدیا باشه اصولگرا و اصلاح طلب ادم بی عرضع بی عرضه است وقتی مردم صداشون در میاد میگن خودرو گرونه میگن روغن گرونه میگن طلا گرونه همون روز قیمت بکشه پایین نه ناتوان باشه و فقط بخنده و جلسه بزارن
ناشناس
۰۸:۲۵ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
مسبب تمام این مشکلات مردم فقط این اصلاح طلبان هستند . بجز منافع سرمایه دارن به هیچ چیز دیگر نمی اندیشند و حاضرند تمام مردم را برای منافع شان نابود کنند
ناشناس
۰۸:۲۵ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
کلید حسن
ناشناس
۰۸:۲۴ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
من دیگ به یه مشت مرفه دروغگو رای نمیدم.
ناشناس
۰۸:۲۰ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
فقط محمد رضا عارف رای ما
ناشناس
۱۰:۲۴ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
زرشک
ناشناس
۱۶:۱۶ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
فقط دکتر احمدی نژاد
گارگر
۰۸:۱۹ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
لعنت به همه عاملین گران ی وتورم
ناشناس
۰۸:۱۸ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
ای کاش در این هیاهوهای تبلیغاتی مردم فراموش نشوند ملت ایران ملت بزرگ و قابل احترامی هستند
ناشناس
۰۸:۱۵ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
شورای نگهبا باید اصلاح طلبان رد صلاحیت کند هر که میخواهد باشد چون هر اصلاح طلبی بیاد میشود فاجعه فاجعه
ناشناس
۰۸:۲۹ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
چی خوردی حالت خوبه ؟
ناشناس
۱۰:۰۱ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
هر کسی بجای مردم بفکر حزبش باشه باید حذف بشه .فرقی نداره از هر حزب و جناحی باشه.
ناشناس
۰۸:۱۵ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
یادمان نرفته خاندان لاریجانی ها چه پول هایی بردند
ناشناس
۰۸:۲۹ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
باعث ویرانی کشور تا 40 درصد لاریجانی ها بودند
ناشناس
۰۹:۱۰ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
قالیباف چه طور!!؟؟؟
ناشناس
۰۸:۱۳ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
واقعا من در تعجبم که چطور می توانند دوباره اصلاح طلبان وارد عرصه انتخابات شوند خودشما معتقدید که آخرین میخ امید را روحانی کوبید وبا روحانی تتمه اصلاح طلبان تمام شد بیایید به فکر مردم باشید وبا مجلس یک دست وراه قوه قضائییه را پیش گیرید و خود را در داخل اصول گرایان و مردم حل کنید تا مردم نفس تازه ای بکشند شما با ولایت می توانید آبروی خود را حفظ کنید
ناشناس
۰۸:۰۳ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
ریشه نابسامانی های کشور از همون کاغذپاره های دکترتون نشات میگیره
ناشناس
۰۸:۲۵ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
به سنگ پا قزوین گفتید زکی
ناشناس
۱۰:۳۳ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
ناشناس نادان همون دکی جون خیلی کارها کرد که دولتهای قبل نکردن چشم ندارین شماها ببینید حالا با دولت مثلا تدبیرت کیف کن و تیکه بنداز به دولت خدمتگذار قبلی
ج
۰۷:۵۶ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
اصلاحات مگه امیدی هم برای بقا داره که امید برای انتخابات داشته باشه
چه دل خجسته ایی داره این طیف اصلاحات
خیلی خوب عمل کرده چه انتظاراتی داره
ناشناس
۰۷:۵۰ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
بسیار هم خوب و عالی
ناشناس
۰۷:۳۵ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
توروخدا اصلاحات رو ول کنید
ناشناس
۰۷:۳۵ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
بسیار عالی
میلاد67
۰۷:۲۵ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
همشون برن به جهنم...
مردم زیر بار این گرانی ها دارن له میشن بعد اون وقت اینها دارن برای انتخابات آینده نقشه می کشند...
یا اگر فکر مردم بودن که این وضع مملکت نبود...
یه مشت بی خدا و بی وجدانند.
داود
۰۷:۴۱ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
سلام
کاملا با شما موافقم .
مملکت رو بگند کشیدن حالا توقع هم دارن .

مردم دیگه فریب نمیخورند
علی
۰۸:۱۷ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
انصافن اینو خوب گفتی اینها(اصلاح طلبان)دشمن کشور هستند
ناشناس
۰۸:۲۷ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
اصلاحات گروهی هستند مردم فریب و بدون برنامه که فقط به فکر حزب خود هستند و هیچ نقشی در پیشرفت کشور ندارند
ناشناس
۱۱:۳۸ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
تنها هنر دولتهای اصلاحات و سازندگی تولید خودرویی بود با بدنه دزدی ازپژو و موتور سال 47 پیکان و البته کلی شعار و اختلاس
ناشناس
۰۷:۲۳ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
ففط احمدی نژاد.. تامام
محمد
۰۸:۱۹ ۱۳ مهر ۱۳۹۹
این مرد در خدمتگذاری بی منت در دنیا نظیر نداره
ناشناس
۰۷:۱۹ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
خبرگزاری محترم چرا اظهار نظر های یک بی سرپا مثل زیبا کلام که با حرف ها و سخنرانی ها بارها به ملت و کشور و نظام خیانت پخش میکنید؟!
امثال زیبا کلام و تاجزاده از هر ضربه ای که بتوانن به نظام و رهبری بزنن دریغ نمیکنن
ناشناس
۰۷:۱۳ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
کارگزاران و اصلاح طلبان دشمنان نظام و رهبری و مردم هستند تکرار میکنم دشمنان
ناشناس
۰۹:۴۴ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
اصولگرایی که هنوز نرفته تو مجلس شاسی بلند و دناپلاس میخواد هم به درد مردم نمی خوره!!!!
ناشناس
۱۰:۲۰ ۱۲ مهر ۱۳۹۹
درسته