سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۷۰ درصد عشایر استان در ییلاقات مشگین شهر اتراق می‌کنند

فرماندار مشگین شهر گفت: نزدیک به ۷۰ درصد عشایر استان اردبیل حدود ۵ ماه از سال در ییلاقات شهـرستان مشگین شهر اتراق می‌کنند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، اکبر صمدی، فرماندار مشگین شهر در دیدار مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل در راستای اهمیت کار دامپزشکـی به پتانسیل و ظرفیت بالای دامپروری منطقه در حوزه معیشت اهالی اشاره کرد و با یادآوری اینکه نزدیک به ۷۰ درصد عشایر استان حدود ۵ ماه از سال در ییلاقات این شهـرستان اتراق می‌کنند، گفت: طبیعی است که این عشایر خدمات دامپزشکی را از شهرستان مشکین شهر دریافت کنند.

او افزود: عـلاوه بر این از یک طرف تعدد وجود دامپروری‌های صنعتی و سنتی، مزارع پرورش طیور، استخرهـا و کارگاه‌های پرورش آبزیان و از طرف دیگر توریستی و گردشگری بودن منطقه بـه لـحاظ پذیرش میهمانان از اقصی نـقاط کشور که نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی در حوزه تأمین فرآورده‌های خام دامی سالم را در پی دارد وجود یک تشکیلات قوی دامپزشکی را می‌طلبد.

فرماندار مشگین شهر تصریح کرد: علیرغم کمبود اعتبارات و محدودیت‌هایی که در این زمینه داریم سعی می‌کنیم با تقویت اعتبارات دامپزشکی بخشی از اعتبارات حوزه مدیریت بحران شهرستان را در قالب پوشش مبارزه با بیماری‌های دام و طیور در اختیار دامپزشکی قرار دهیم.

صمدی افزود: حجم کار‌هایی که دامپزشکی در راسـتای مبارزه با بیماری‌های دام و طیور و مبارزه با بیماری‌های مشترک بیـن انسان و دام و تأمین واکسن‌ها و دارو‌های مورد نیاز دامی در منطقه انجام می‌دهد بسیار بالا است و در حال حاضر عملکرد دامپزشکی در ارائه این خدمـات مطلوب و رضایت بخش ارزیابی می‌شود.

او بر ضرورت تـوجه ویژه به بخش دامپزشکی به عنوان یکی از دستگاه‌های متولی سلامت جامعه تأکید کرد و گفت: در حوزه سلامت و بهداشت عمومی کار‌های خوبی در منطقه انجام شده که از آن جمله تعطیلی کشتارگاه سنتی دام و هدایت دام‌های کشتاری به کشتارگاه صنعتی و کاملاً بهداشتی است.

مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل نیز ضمن تشریح فعالیت‌های گسترده و وسیع دامپزشکی در حوزه‌های مختلف فعالیت، به نظارت‌های بهـداشـتی دامــپزشکی از مــزرعـه تا سر سفره غذایی مردم اشاره کرد و با اشاره به حجم سرمایه در گردش عظیمی که در حـوزه دامپروری استان و منطقه اعم از مراکز پرورش، کارخانجات خـــوراک دام و طیور نهاده‌های دامی، سردخانه‌ها، کشتارگاهها، کارگاه‌های بسته بندی فراورده‌های دامی، فـــــروشگاه‌های بزرگ عرضه مواد پروتئینی، داروخانه‌ها و شرکت‌های پخـش دارو و واکسن و مواد بیولوژیک دامی، درمانگاه‌ها، مراکز مایه کوبی و کلیـنیک هـای دامپزشکی و ... در جریان است، گفــت: مـتأسفانه دامپزشکی را با گوشت، قصاب، سـلاخ و کشتار غیر مجاز در جامعه می‌شناسند در حالیکه حوزه‌های فعالیت دامپزشکی بسیار وسیع و گسـترده است.

بهلول تکلوی بـه نقـش مهـم و محــوری دامپزشکی در حفظ و حراست از جمعیت دام و طیــور، تأمین غذا و امنیت غذایی، ارتقاء سلامت و بهداشت عمومی جامعه از طریق مبارزه با بیماری‌های مشترک بین انسان و دام تـأکید کرد و با ابراز تأسف از اینکه نقش دامپزشکی در جامعه مغفول مانده است.

او بیان کرد: در طول سـال که دامپزشکی وظایف خود را در بخش‌های مختلف انجام می‌دهد یادی از دامپـزشکی نیست، ولی به محض شیوع یک بیـماری حـاد دامـی فـوراً دامپزشکی در معرض اتهام و کم کاری قرار می‌گیرد و این گمنامی همکاران سخت کوش دامپزشکی را نشان می‌دهد.

مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل ضمـن تشکر از فـرماندار به لحاظ اشرافیت کامل بر عملکرد و فعالیت‌های دامپزشکی در منطقه خواستار توجه بیشتر فرمانداری، گسترش ارتباط بی بخشی و تقویت اعتبارات دامپزشکی شد.
انتهای پیام/ح

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.