سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

قیمت پنبه جوابگوی هزینه‌های تولید نیست

مدیر عامل صندوق پنبه گفت: با توجه به حذف یارانه نهاده‌های تولید، قیمت فروش پنبه جوابگوی هزینه‌های کشاورزان‌ نیست.

حسین کاویانی مدیر عامل صندوق پنبه در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، سطح زیر کشت پنبه را ۹۰ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: اگر هر هکتار پنبه ۲ هزار و ۴۰۰ تن عملکرد داشته باشد، رقمی حدود ۲۲۰ هزار تن وش برداشت می‌شود که از این میزان، ۶۸ تا ۷۰ هزار تن پنبه تصفیه شده استحصال می‌شود.

تامین ۶۰ درصد پنبه مورد نیاز از طریق واردات

او نیاز سالیانه صنعت نساجی را ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار تن اعلام کرد و افزود: با احتساب ۷۰ هزار تن پنبه تولید داخل، مابقی از طریق واردات باید تامین شود.


بیشتر بخوانید


کاویانی با اشاره به اینکه حجم تولید داخل جوابگوی صنعت نساجی است، بیان کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که پنبه خارجی در سطح بازار نیست.

قیمت جهانی هر کیلو پنبه ۱ دلار و ۵۵ سنت

این مقام مسئول نرخ جهانی پنبه را یک دلار و ۵۵ سنت اعلام کرد و افزود: با توجه به شیوع ویروس کرونا، قیمت جهانی پنبه تغییری نداشته است.

او از برداشت پنبه در مناطق خشک کشور خبر داد و گفت: تا ۱۵ مهر برداشت به دیگر شهر‌ها می‌رسد، اما پاسخگوی صنعت نساجی نیست به طوری که اگر امکان واردات وجود نداشته باشد، در ۶ ماه سال آینده دچار مشکل خواهیم شد.

مدیر عامل صندوق پنبه درباره آخرین وضعیت واردات پنبه بیان کرد: بنابر آمار ۴ ماهه گمرک ۸ هزار تن پنبه وارد کشور شده، این در حالی است که واردات پنبه در مدت مشابه سال قبل ۴۰۰ هزار تن بوده است.

او با بیان اینکه ۵۰ تا ۶۰ درصد نیاز کشور از طریق واردات تامین می‌شود، گفت: مابقی نیاز کشور از طریق واردات باید تامین شود.

این مقام مسئول موجودی پنبه فعلی در کارخانه‌های پنبه پاک کنی را ۹ هزار و ۸۰۰ تن اعلام کرد و افزود: این درحالی است که حداقل نیاز صنعت نساجی تا ابتدای فصل برداشت حداقل ۲۰ تا ۳۰ هزار تن است.

او درباره آخرین وضعیت واردات پنبه بیان کرد: از ابتدای فروردین با گسترش ویروس کرونا مرز ترکمنستان بسته شد به طوری که تا ۱۵ روز گذشته هیچ پنبه‌ای از مرز ترکمنستان و کشور‌های آسیای میانه وارد نشد و تنها از طریق خلیج فارس، ۸ هزار تن پنبه هندی وارد شد.

مدیرعامل صندوق پنبه در پاسخ به این سوال که آیا امکان خوداتکایی پنبه در داخل کشور وجود دارد؟، بیان کرد: با توجه به قیمت سایر محصولات کشاورزی، زراعت پنبه صرفه اقتصادی ندارد.

ماشین آلات برداشت پنبه در حد صفر است

او با اشاره به اینکه ماشین آلات برداشت پنبه در حد صفر است، بیان کرد: با توجه به شرایط تحریم موفق به واردات ماشین وش پنبه نشدیم که با این وجود برداشت پنبه امری دشوار است.

کاویانی ادامه داد: علی رغم مشکلات و موانع زراعت پنبه، کشت سایر محصولات عایدی بیشتری در بر دارد که با این وجود امکان خوداتکایی تولید پنبه وجود ندارد.

او با بیان اینکه تا پایان اسفند سال گذشته ۹۷ هزار و ۳۰۰ تن پنبه وارد شد، بیان کرد: با توجه به تولید ۵۰ هزار تن پنبه در داخل و نیاز صنعت نساجی، به واردات نیاز داریم.

این مقام مسئول در پایان با اشاره به اینکه قیمت پنبه جوابگوی هزینه‌های تولید نیست، تصریح کرد: قیمت تمامی محصولات کشاورزی نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش قابل توجهی داشته است که با حذف یارانه سم و کود، قیمت نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد چشمگیری داشته است که با این وجود نرخ ۸ هزار و ۵۰۰ تا ۹ هزار تومانی وش پنبه جوابگوی هزینه کشاورزان نیست.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.