سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد؛

مشکلات فروش سیب پایانی ندارد/ وعده‌هایی که امسال هم عملیاتی نشد

آذربایجان غربی به عنوان قطب تولید سیب در کشور هرسال با مشکلات عرضه و فروش این محصول دست و پنجه نرم می کند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، استان آذربایجان غربی هرسال با تولید ۶ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی به ویژه سیب و انگور یکی از قطب‌های کشاورزی در کشور به شمار می‌رود.

همه ساله اواخر تابستان و به ویژه شهریورماه به عنوان فصل برداشت محصولات کشاورزی در آذربایجان‌غربی شناخته می‌شود که به دلیل برداشت محصول استراتژیک استان یعنی سیب و انگور حائز اهمیت بسیاری است.

آذربایجان غربی سالانه با تولید افزون بر یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار تن سیب سهم بیش از ۴۵ درصدی سیب تولیدی و قطب اول کشور را از آن خود کرده، اما این افزایش تولید باوجود مرغوبیت و کیفیت بالا نه‌تنها سودی برای اقتصاد کشاورزی و باغداران استان نداشته بلکه به یکی از دغدغه‌های اصلی استان در سال‌های اخیر تبدیل‌شده است.

 

پراکندگی باغ‌های سیب به وسعت شهر‌های آذربایجان غربی است و شهرستان ارومیه با دارابودن ۴۵درصد از این باغ‌ها رتبه نخست تولید سیب آذربایجان غربی را داراست و شهرستان‌های سلماس، مهاباد، اشنویه، نقده و میاندوآب در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

بنا به اعلام رسمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان پیش بینی تولید سیب آذربایجان غربی در سال جاری بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن است.

جلیلی می‌گوید: از این مقدار ۳۰۰ هزار تن، سیب صنعتی و درجه سه خواهد بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه جمع آوری سیب صنعتی به یک چالش تبدیل شده است، افزود: چالش استفاده از روش‌های غیر استاندارد برای جمع آوری سیب صنعتی را می‌توان از طریق ایجاد کنسرسیومی ما بین واحد‌های صنایع تبدیلی و جایگاه‌های جمع آوری سیب صنعتی مورد بررسی قرار داد و مرتفع کرد.

جلیلی گفت:با ایجاد جایگاه‌های مناسب جمع آوری سیب صنعتی، ضمن جمع آوری بهداشتی سیب، کیفیت تولید کنسانتره در استان را نیز ارتقا دهیم.

او با بیان اینکه روند جمع آوری سیب صنعتی در استان باید مدیریت شود، تصریح کرد: یکی از مهمترین راهکار‌های صادرات محصول کشاورزی در قالب بازارپسند و صادراتی آن، نبود بسته بندی و چینش تفکیک شده و مناسب محصول است.

تولید سیب با وجود مرغوبیت و کیفیت محصول نه تنها سودی برای اقتصاد کشاورزی و باغداران نداشته بلکه به یکی از دغدغه‌های اصلی تبدیل شده است. در این میان از سیب سردخانه‌ای و درجه یک که بگذریم، باغداران بخش عمده‌ای از درآمد خود را از فروش سیب زیردرختی یا همان سیب صنعتی کسب می‌کنند که آن هم توسط دلالان خریداری و برخی باغداران حتی به علت قیمت پایین از فروش محصول خود امتناع می‌کنند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل سازمان تعاون روستایی مرکزی ایران با اشاره به صادرات سیب درختی به بازار‌های روسیه و کشور‌های اتحادیه اوراسیا نیز می‌گوید: تولید سیب درختی در کشور بالای چهار میلیون تن است و جزو محصولاتی است که در سال‌های اخیر به صورت مطلوب صادر شده و سال گذشته نیز بیش از ۷۰۰ هزار تن صادرات انجام شد که بیش از ۵۰ درصد آن متعلق به استان آذربایجان‌غربی است.

او تاکید کرد: مهمترین موضوع در بخش سیب آذربایجان‌غربی سیب صنعتی است که باید به طور جدی به این موضوع پرداخته شود.


بیشتر بخوانید

 


معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تولید بخش عمده‌ای از سیب کشور در آذربایجان‌غربی افزود: صادر کننده‌های خوبی در این استان فعال هستند و حدود ۳۰ درصد سیب کشور در این استان تولید می‌شود.

طهماسبی ادامه داد: تولید سیب درختی نیازمند یک زنجیره است و لازم است تا اتحادیه‌های تولید کنندگان استان صنایع کوچک راه اندازی کنند و در قالب زنجیره در عرصه رقابت از حق و حقوق خود دفاع کنند.

امسال نیز نسبت به سال گذشته قیمت محصولات کشاورزی افزایش ۳ برابری، اما قیمت اقلام کشاورزی افزایش بیش از ۵ برابری داشته است که در مقابل نبود صادرات موثر به دلیل مشکلاتی نظیر تعهد پیمان‌سپاری ارزی عامل بدتر شدن بازار میوه‌ها به ویره سیب درختی شده است.

آقابالازاده رئیس اتحادیه سردخانه‌داران آذربایجان‌غربی با بیان اینکه امسال هیچ مشکلی در صادرات سیب وجود ندارد و این محصول نیز همانند دیگر محصولات کشاورزی به دلیل ارزآوری صادر می‌شود، گفت: با توجه به پیش‌بینی برداشت یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن سیب‌درختی آذربایجان‌غربی و براساس اعلام سازمان جهاد کشاورزی استان، پیش‌بینی می‌شود ۷۵۰ هزار تن سیب درختی در سردخانه‌ها ذخیره‌سازی شود.

 رئیس اتحادیه سردخانه‌داران آذربایجان‌غربی افزود: بیشترین سیب‌های تولیدی از شهر‌های اشنویه، نقده، مهاباد، سلماس و ارومیه است که کشاورزان سیب درختی را با هدف عرضه در بازار‌های داخلی و خارجی تولید می کنند.

رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان‌غربی، با اشاره به مشکل تعهد پیمان‌سپاری ارزی در حال حاضر گریبان گیر کشاورزان است، می‌گوید: تعهد پیمان‌سپاری ارزی مانع اصلی صادرات استان بوده و با راه حل‌های مختلف باید نسبت به حل این مشکل اقدام شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین سید سلمان ذاکر، افزود: این تعهد تصمیم بانک مرکزی و یک امر کشوری بوده و باید به دلیل مشکلات موجود در استان از صادرات به این مسئله توجه کرد.

حجت‌الاسلام و المسلمین سید سلمان ذاکر، با بیان اینکه اجناس امروز وابسته به ارز بوده و افزایش میزان ارز کاهش تورم را در پی دارد، ادامه داد: در آذربایجان‌غربی به عنوان تولید‌کننده محصولات کشاورزی و به لحاظ فصلی بودن و فساد‌پذیری محصولات امکان ارز آورزی فوری و در مدت زمان اندک فراهم نبوده و باید مدت بیشتر و طویل‌تری نسبت به ارزآوری اختصاص داده شود.

نماینده مردم ارومیه و رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان‌غربی، ضمن اشاره به اینکه ایجاد رقابت و حذف واسطه‌ها در خرید محصولات کشاورزی با مشارکت تشکل‌های کشاورزی و تعاون روستایی امکان‌پذیر است، بیان می‌کند: قیمت‌گذاری محصولات توسط سازمان حمایت از مصرف کنندگان انجام شده و نظارت دستگاه‌های نظارتی برای اجرای صحیح خرید به قیمت مصوب مورد انتظار است.

علاوه بر تعهد ارزی هزینه‌های بالای تولید، عدم وجود صنعت سورت و بسته‌بندی، سرمایه در گردش، حمل و نقل یخچالی و مشوق‌های صادراتی موانع اصلی در سر راه صادرات سیب هستند.

اما سناریوی تکراری که هر ساله وجهه جاده های استان و اطراف باغ ها را خراب می کند دپوی غیر بهداشتی سیب صنعتی است.

برای این موضوع همه ساله مسئولان از اوایل بهار در جلسات مختلف برای دپوی بهداشتی سیب صنعتی برنامه ریزی می کنند اما با فرارسیدن فصل برداشت سیب شاهد صحنه های نامناسبی در اطراف باغ های استان هستیم.

برای حل این منظور نیز شهرداری ارومیه ۳۵۰ غرفه عرضه مستقیم محصولات کشاورزی برای سهولت در امر بازار رسانی در اختیار کشاورزان شهرستان قرار داده است.

اما امسال نیز شاهده مناظر ناخوشایندی از دپوی سیب های زیر درختی در کنار جاده ها و معابر استان هستیم که انتظار می رود با پیگیری های انجام شده و مشارکت کارخانه های صنایع تبدیلی سیب صنعتی کشاورزان به قیمت مناسب خریداری شود.

با توجه به منابع محدود نفتی توجه به رفع موانع صادرات کالاهای غیرنفتی به‌خصوص بخش کشاورزی ازجمله محصول استراتژیک سیب در این شرایط می‌تواند گره‌گشای مشکلات اقتصادی کشور باشد.

آذربایجان غربی در کنار اینکه قطب اول سیب کشور به شمار می‌رود تنها استان هم‌مرز با سه کشور خارجی است که توجه به فعال‌سازی دیپلماسی اقتصادی و توجه به بازاریابی و نیاز روز بازار به همراه بهره‌مندی از ظرفیت‌های کشاورزی نه‌تنها زمینه‌ساز توسعه حوزه صادرات شده بلکه اقتصاد استان، منطقه و کشور را نیز بهبود می‌بخشد.

گزارش از: ندا موسی زاده

انتهای پیام / ن م 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
محمد
۱۷:۲۷ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
ما خودمون باغ داریم سرکه و شیره سیب درست میکنیم
MOSTAFA
۱۵:۰۰ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
سیب ۱۳ هزار نتونستم بخرم.علی برکت الله
ناشناس
۱۳:۲۷ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
سوء مدیریت باعث شده تولید کننده و مصرف کننده هر دو ناراضی باشند
سیب درجه یک در تهران کیلویی 10 الی 15 هزار تومان بعد کشاورز باید به مفت محصول خود را بفروشد و یا نابود کند
در تمام عرصه ها شاید سوء مدیریت هستیم
میوه
برنج
دلار
طلا
خودرو
تخم مرغ
گوشت
قراردادهای ورزشی
واگذاری ها
اصل 44
برجام
سیاست خارجی
دولتمردان لطفا بگویید نقط قوت شما چیست
واقعا دره و تپه ای نمانده است که شما .....
ناشناس
۱۲:۳۱ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
تا زمانی که مسئولین برای حل مشکلاتشان راهی به نام چاپ اسکناس(دیجیتالی و کاغذی) دارند، در واقع ایجاد تورم، زحمت کار دیگری را به خود نخواهند داد. دولت می تواند این مازاد تولید را درست مدیریت کند و با ذخیره و نیز صادرات آن ، برای خود و کشور درآمد کسب کند. اما...
ناشناس
۱۱:۵۵ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
چقدر سیبها بی مزه شدن. قدیما خیلی خوشمزه بودن
ناشناس
۱۲:۳۳ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
سیب باید برسد، سیب رسیده واقعا میوه بهشتی است. اما الان زود می چینند تا دیر خراب شود برای همین ظاهر سیب را دارد اما ...
ناشناس
۱۱:۰۸ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
پس چرا ما سیب را باید بخریم کیلویی 6 هزارتومان؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Hossein
۱۳:۱۹ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
والا خوب میخری ..ما که داریم میخرم کیلویی ۸تومن..جهرم
ناشناس
۱۰:۵۸ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
پس چرا سیب در بازار این قدر گران است؟
ناشناس
۱۹:۴۵ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
به خاطر اینکه از دلال میخریم خود باغدار مفت میفروشه سم لیتری ۱۰۰ تومن شده ۸۰۰ تومن کود کیسه ای شده ۵۰۰ هزار تومن کارگر ۷۰ تومنی شده ۱۷۰ تومن سبد میوه هر عدد از ۲۰۰۰ تومن اومده ۵۰۰۰ تومن سر دخانه هر کیلو سیب رو به قیمت ۴۰۰ تومن نگهداری میکنه باغدار باید اینهمه هزینه رو متحمل بشه و دلال بی وجدان سیب رو مفت ازش میخره و با قیمت ۳ تا ۴ برابری به مصرف کننده میفروشه
ناشناس
۱۰:۵۸ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
پس چرا سیب در بازار این قدر گران است؟
ناشناس
۱۳:۵۳ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
سلطان سیب
ناشناس
۱۰:۵۸ ۰۸ مهر ۱۳۹۹
پس چرا سیب در بازار این قدر گران است؟